08 December 2007

HARI SENAM SEDUNIA

Lepas makan macam2 akak rasa badan akak berat lain macam...tak leh jadi nih.. akak try pakai seluar dah tak leh nak zip... apa lagi akak mesti heret rakan subahat akak yang buat akak jadi montel (sebenarnya akak yang rela jadi montel).. time for exercise supaya kita boleh makan banyak lagi tanpa beli baju baru.. matilah maaakkkk.. ala2 plus minus gituew....akak buat sit up.. akak main beskal (macam tak ada beskal kan) akak angkat berat... dalam sejam lebih gak laaa.. habis lenjun satu badan.. pastu baru akak rasa ringan sikit....heheheh boleh makan lebih malam nih


Sempat amik gambar lagi nih

Wanie tengah gigih wat treadmil... kalau akak lah baik round mid Valley atau KLCC jalan jugak kan...

Pastu next week nyer we all wat swimming.. jenuh gelak dari berenang nyer...mrasa we all jadi dua ekor badak berendam huhuhuhuhu.. gambar swimming tak bolehnak publish nanti ramai yg terpikat ngan body we all hahahahahahaah......

MAKAN-MAKAN

Akak nih kalau pasai makan no 1.. tak kira lah makan apa..akak memang suka makan...ni masa akak makan kat Johny alamanda ngan Wanie.. wanie pun kaki makan jugak.. no wonder body we all comel.. konon ala2 nak diet makan steam saja .. kirim salam lahhh.. sampai senak perut we all makan.... heheheh


Ni pulak kontraktor belanja makan lunch..Ngan Tasnim as a host... makan lagi kannnn.. kat The Coast Alamanda jugak.. macam tak tempat lain kan.. yer lahh akak kan kerja kat hulu..also present Wanie, Min, and Ayu from MD's Office.. Kali ni akak buruk lantak jugak....tu laa sapa suruh ajak akak...kannnnn...


Ni pulak masa opening food court baru kat opis akak... tak ada lah selalu we all makan mamak sajork.... kali nak try makan western.. nampak nyer this is the first and last time we all makan western kat sini.. kureeeeeng...rasa macam baru belajar masak..kat sini kena layan diri...so service agak lembab laaa... dan drinks pun mahal sikit....



Ni pulak masa akak makan ngan kawan baru akak Norita...finding out that we have a same interest.... apa dia?...we called it Gaban..... sapa yang tahu tu tahu lah... but sayang we all mula rapat selepas raya and now dia dah resign dari company akak for her own good.. better offer katanya.. sempat tu buat wasiat bagai.. suruh teman baik dia gaban.... heheheh dont worry i will take care of you sabariah... heheheheh sesama lah kita yek... We all ni semua PA kepada boss masing2 lain team jer... Good Luck Norita... lain kali ada rezeki kita makan lagi kat Q-Thai Cyberjaya yek....

Enuf wit entry makan2...akak dah lapar lak..kang akak gi serbu roti canai 3 keping kang.. akak boleh abis kan tau....

TAK JADI PINDAH..MACAM KARTUN KANNNN

Dear Along

I have discussed with our MD on your transfer to DMD today. Based on the discussion, Encik MHBI has agreed that you should stay at Project Team 1 Department.

Regards,

FH
HRA


So akak masih bersama mu.. walau di mana jua.. akak stay..yahoooooo....akak nak jadi orang kuning macam iklan DIGI.. siap lah korang...akak jadi bayang2 dimana2 saja korang berada termasuk di alamanda Opssssssss....

HATI AKAK BERBUNGA

Kepada sesiapa yang wonder akak kena transfer ke idok... jawapan nya akak tak jadi kena transfer.. masih ada yang sayang kannnnnn....akak suker..akak tak merajuk dari blog lah ismi.. cuma akak dapat sindrom malas... lama lak malas nyer.. sebenarnya banyak citernih.. cuma peram jer... namti dah ada mood akak update sampai uols tak larat nak baca kan..

Kisahnyer cam nih.. lepas pemangku akak balik outstation dia tengok ada surat transfer yang telah di CC kan kat atas meja dia... akak seram jugak sebab dia bolehjerit nama akak dari bilik dia lantang sekali mintak explaination sama ada akak yang request nak blah dari depatment akak.. akak cakap akak tak mintak tapi tiba2 dapat surat suruh transfer.. dia punya hangin satu badan sampai akak terus jadi tikus.. tapi akak tikus mondok sebab akak besar heheheheh.. tak sangka directly dia call HR dan marah.. sian juga kat HR manager tu... pastu dia siap hantar email kat our MD.. lagi lah akak seram... matilah akak lepas nih... so ni lah email yg buat akak terharu sangat..penting jugak akak kat PCD 1 nih yek...

En MHBI,(Our MD)

I just knew today that Pn ALONG will be transferred to DMD effective on 19 November 2007.

For your info, she has been reporting to me daily since absence of En MARMM (My former boss). Instead of transferring her to DMD (Department yang akak kena pindah tu lah), we should employ a new PA for SM DMD.

Even with absence of SM PCD1, it does not mean she has nothing to do in the office. Daily, she has to perform the same tasks as during En MARMM. The only difference is that She is reporting daily to me instead of to SMPCD1. With her absence from Monday, I don’t expect things would be the same. In similar case of the absence of PCD4’s admin supervisor, covering task should be temporary. It should be replaced instead of making it as example to other unit.

Unless we have decided that SM PCD1 is no longer exist, then only her position is no longer required.

At the same time, the vacant positions of SM PCD1 & PCD4 should be filled immediately. The covering tasks by SM PCD2 & PCD 3 should be on temporary basis due to number of projects for each SM. If these posts are to be filled by existing staff, then we should proceed to promote those staff. Or else, we should advertise these posts if none of existing staff qualifies for the posts…but holding and waiting are just not the way. Just imagine the load of an SM to handle technical problem for more than 40 projects at a time..and yet, the PA is being taken away.

I would also suggest that the task of SM PCD1 is given to project manager from PCD 1 (En MUS) (My Project Manager) as an acting SM because he knows projects under PCD1 better.

In this case, I can just concentrate on the projects of PCD2.

Thank you.


Akak sker..akak sayang staff kat dept akak nih.. sebab akak dah rasa cam sekepala.. kalau akak pindah DMD akak kena tukau daerah jajahan akak sebab 98% percent staff kat sinun dari kelantan..akak bukan tak bolehbergaul dengan orang kelantan tapi...akak tak paham bahasa dema..matilah akak larikkkkkkk....

so akak tunggu dari arahan MD lah lepas nih... hmmmmm...

22 November 2007

TRANSFER

Puan Along,
Project Team 1 Department,
Project Coordination Division.

Dear Puan Along,

TRANSFER

We wish to kindly inform that you are transferred with immediate effect. You are to report to the Senior Manager of Design Management Department or any other authorised Officer of the Company upon notification from time-to-time.

The terms and conditions of your employment shall remain as per your Letter of Offer and XXXXX XXX Sdn Bhd.'s Term and Condition of Employment.

We trust that you will continue with your level best in the discharge of duties and responsibilities in your new assignment.

Thank you.
XXXXX XXX Sdn Bhd.


MHBI

Managing Director

Akak terkejut... mentang2 lah boss akak dah resign.. akak kena transfer kat depatment lain.. akak sedey tau... huhuhuhuhuhu..

Lain kali citer laaa... akak tak der mood...

13 November 2007

P.RAMLEE THE MUSICAL

Tak dapat tengok Siti berlakon.. dapat gambar ngan Poster dia pun cukup lahhhh...


Apa nak citer yek..akak ni mana pernah dan pandai nak review2 nie...kisahnya boss akak bagi 2 tiket free kat akak.... Yer lahhh.. nak tunggu Addy belanja berjanggut lah jawabnya... lepas open house kat rumah Aidee akak terus gi Istana Budaya..show pukul 3.00 petang tapi janji ngan kawan amik tiket kat sana kul 2.30.. akak tunggu punya tunggu kul 3.00 baru dia sampai..jem katanya.. Addy pun excited gilerr nak tengok teater P.Ramlee ni yang katanya gah giler dengan pelakon yang gempak2 belaka.. akak cuma nak tunggu Siti jer masa dia act jadi Ajijah.. tapi tak ader pun ganti ngan pelakon lain lak... Isk..Isk.. nasib baik tiket free....

Masa first 10 minutes akak dah rasa Addy lain macam jer.. duduk straight salah.. senget salah... pastu akak perasan dia curi2 tidor lak.. sah2 lah dia bosan.. akak pun rasa cam bosan sikit..tapi akak tengok prop dia banyak giler.. so tengok meriah lah sikit mata nih... lagu yang depa nyanyi pun tak ada satu pun yang melekat kat pala hotak akak..

Lepas 2 jam ada intermission lak.. boleh orang nak gi ladies, gents, or minum air kat luar ker... Addy come up wit a suggestion.. "kita balik nak"...what?... dah lah jarang2 dapat tengok teater..free lak tu.. pastu nak ajak balik... bawak budak kecik lagi senang... akak pun sian tengok dia so akak cakap kat my kelig akak nak balik dulu lah.. sempat lah akak tengok pelakon yang jadi Junaidah jer.. Malissa Saila ngan Liza hanim tak sempat.. akak rasa Addy tak leh nak tahan tunggy lagi dua jam.. tak per lain kali akak tengok sorang2 or sapa nak jadi boyfriend akak? leh kita tengok sama2 citer lain kan....

12 November 2007

AIDEE'S SYAWAL CELEBRATION

Gigih tau akak cari waktu nak attend function nih..bukan senang nak makan "masakan" Aidee..sekarang ni akak tengok Aidee dah makin maju tanpa helping from Mummy... akak tengah berfikir.. bantuan sapa agaknya..mugkinkah catering dari hotel Dynasty.... tak kisahlah... janji hati akak gumbira dapat makan laksa johor, Roti jala, satay ayam&daging, kuih muih... dan air Ribena.. yang nih mesti Bibik bantu kannn.. heheheh sapa yang tak datang rugi woooo... akak dah set time pukul 12.00tgh hari mesti sampai..dah janji ngan Ismi dan Zaireen nih.. tapi biasalah tak kan melayu hilang di dunia..kul 12.30 jugak sampi.... serentak pulak tu....

Akak naik moto jer datang sebab lepas gi sini akak nak pegi P.Ramlee the musical..nanti akak citer laaa okey... lagipun akak ada secret project yang tak leh citer lagi..siapa yang dah tau senyap okeyy..heheheh

Akak sebenarnya nak amik gambal KLCC...(Kain dema jarang laa) alih2 depa dok posing kepit kain.. tak mo bagi evident kat dalam blog nih....Merah kan Ismi...


Acara bergambar ngan errr..kengkawan leh?Ain and Aidee jer dah ada anak..akak baru pregnant 7 bulan..so perut akak tak berapa nak nampak...heheheheh

Acara beramas mesra bersama tuan rumah.. guest nyer adalah 3 orang tapi riuhnyer macam 15 orang.. Adam as usual very lovely...Damia pun as usual very Active..heheheh

Tuan rumah sudi bergambar untuk blog yang tak canggih nih...tak per tahun depan ajak lagi yek


Kamarul datang lambat sikit kul 1.00 baru sampai bersama escord... anak very pemalu... siap bawak beg drawing lagi tu...memang sah anak dia akan jadi akitek macam papa kan...


Aidee cakap Mokhsein suruh tgk TV 3 dari kul 1.30 ke kul 2.00 jenuh akak tunggu sampai abih lah berita jam 1.30 tu akak tunggu ...kalau setakat gambar buruh kasar indon buat kerja tak yah suruh akak tunggu..dah rugi masa makan akak... Apa citer nih mokhsein..cuba terangkan kat akak nih....cepattt jawab......

SATU HARI DI HARI RAYA

Kannn dah hari raya dah uols.. punyalah i tak dapat nak pakai baju raya... ramai sungguh saudara mara belah hubby i yang datang berkunjung.. tak cukup bihun sup, buat laksa..tak cukup laksa buat ketupat, tak cukup ketupat bukak lemang pulak..pastu tak cukup jugak..akak buat2 hilangkan diri ke Bukit Merah..Bley? hehehehe

Kawan akak yg raya sama waktu ngan akak semalam tak datang pun..maybe dia tak celebrate raya kedua..Opss kedua ker?.. akak rasa raya ker 15 kot... antara yang datang Mizan and family, Roshaidee and family.. cuba tgk roshaidee dah ghupa orang mengandung 5 bulan.. laki akak jugak maintain.... Mizan still macam dulu gak..alhamdullillah akak dengar dia cukup trawikh 30 hari.. tak sempat lak nak snap gambar.... tapi kalau amik pun flash mesti tak cukup terang juga.. OPsssss... hitam tapi still manis lagi.. tang mana tu..heheheh...

LAMA TAK UPDATE KAN...


Adeh.. laaaama akak tak update kan.. sampai akak rasa dah lupa kat mana blog akak..huhuh... akak baru nak rilek2 bermanja-manja ngan parfume akak yang baru tu opssss.. dah sibuk kawan2 tinggalkan sms..msg bila update blok.. syok sangat ker melangut kat sini uols...akak sekarang ni memang dah dapat sindrom malas.. tu la pasal akak plan nak update lite2 sajer uols.. mana akak nak start yek?... citer hari raya..matilaaaa syawal dah abih...tak per janji akak update kaaaannn..tapi akak tau sorang kawan akak tu dah ada blog.. kan Ismi kannn..akak dah curi2 tgk dah.. okeylah tu...cuma gambar jer yang tak der lagi kannn... ko jangan lawan akak



Kisahnya selepas akak sampai di Taiping akak terus masuk tidor.. pagi tu akak bangun..adalah pukul 11.00 pagi..baik kan menantu macam akak nih... terus teringat nak buat kuih..maklumlah akak kan raya sama waktu dengan rusia...kiranya akak sambut raya sama ngan Sheikh Muzaffar lah...akak ingat akak sorang jer sambut raya ikut rusia rupa2 nya ada juga kawan akak datang beraya ..tapi kawan akak tu lelaki tau uols.. akak heran jugak..fesyen baru ko..lelaki boleh..Opsss malaysia boleh.. huhuhuhu..

Gambar kat atas tu lah percubaan akak nak buat tart yang di ajar oleh wanie..boleh laaa... abaikan keadaan saiz nyer yang sekejap2 besar..sekejap2 kecil... ikut suka hati akak laaa..kuih akak heheheheh... sambil tu tengah hari akak buat macaroni cheese..maklumlah sambut raya jer kat Taiping.. tapi makan ala2 sambut christmas...tak berani akak nak curi lemang bungkus mak mertua akak yang dah spare untuk raya waktu Taiping.. matilaaa akak lepas nih......

11 October 2007

SELAMAT TINGGAL KL


hari ni 11/10/2007 akak akan balik ke Taiping. Giliran akak beraya kat MIL kali ni.. tu puas kelentong cakap tahun lepas dah raya kat sana.. kali ni trick tak menjadi laaa.. so persiapan akhir mereload kan kad Touch n Go.. kat depan Maybank depan KLCC.. tapi tak menjadi .. vencciiii tau.. ntah apa2 server down kot.. so sebelum balik kena masuk lorong tambah nilai lah jawabnya

So hari ni boleh balik awal..pagi tadi akak dah siapkan barang2 nak bawak balik.. kat opis pun dah kosong.. semua dah nak balik umah...

So basically tinggal akak ngan Ita ajer kat opis ni..dia tak berpa sihat... tapi datang juga kerja

So akak ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin kepada pembaca setia blog akak.. Opss lupa akak nak tunjuk Kad Raya yg akak dapat tahun nih....akak dapat satu jer..Padan muka akak..tahun lepas ramai kengkawan bagi tak mo balas.. tahun depan uols hantar lah kat akak yer...ampunnnn.. akak chow dulu....


Meja akak dah kemas... yuhuuu boleh balik raya..bunga tu Kontractor bagi.. tapi bukan akak punya..Project Manager akak punya... letak atas meja akak cantik juga kan ..kan..kan...

Kad raya yang akak dapat.. cuba tengok betul2..buat dari Cd tau.. puas akak cuba playkan Cd ni..ingat kan ada lagu Raya tapi senyap aja... CD kosong rupanya heheheheh.. Thanks Yusnariah dan keluarga..canggih ko kannnn...

LAST MINUTES SHOPPING JLN TAR



Perang uols.. Perang apa?..perang harga laaa.. dapat lah akak beli kuih raya utk MIL...tukamg jual pun pakai baju kurung as model..walaupun jurujual tu lelaki.. hehehe kalakau pun ada...

Orang ramai sangat.. akak tak larat uols...nak jalan pun macam semut.. nasib baik bike power akak ada...boleh parking dekat2 sikit..

Penat sangat ..akak singgah kat tepi tangga ngan Ady makan keropok.. Siapa kata akaktak boleh duduk lepak atas tangga and enjoy our food.... akak boleh tawww.. akak jenis tak kisahnyer orang...tengok bukti akak happy jer..

LAST MINUTE SHOPPING AT DOWNTOWN KL

Uwaaaa..akak tak ada baju raya lagi taww..kesian akak.. tapi malam ni akak merempit ngan Ady dan Helmi Legau satu lagi motor.. we all pegi ke downtown KL... akak ingat nak juga cari baju tapi dari jauh baju tu nampak cantik dah dekat macam hazab sangat... Helmi lak tak abih2 cakap nak beli kat adik laa.. kat mak laaa..alih2 asyik dapat tunang punya jer... Aik cakap tadi nak beli untuk adik.. bila pegang baju cantik jer terus nak bagi tunang..camno..at last dapat lah juga baju untuk adik dia.. tu pun nak beli lagi satu untuk tunang..alih2 mak dia punya tak ada..huhuhu..siap beli lampu tidor raya lagi tuuu...

Tu Tengah bayar baju Tunang dia laaa..siap planning nak bawak tunang dia datang pilih sendiri...ada berani ke? kang tunang ko borng semua sapa nak bayar?..

Happy sebab dapat banyak baju untuk orang lain...



MOOD RAYA 2



Kali ini sessi mood raya akak kat IOI Mall... Kali ni pegi dengan one of akak nyer Project Manager.. sporting tau uols..sipa drive kan we all ke sana.. biasalah naik kereta projek.. kali ni partner in crime akak Muna, Wan, dan PM akak .. siap try baju pastu snap2 gambar...walaupun baju kebaya yang akak try tu ala2 dah macam nak balut nangka..berani mati nak try jugak.. hahahaha..Muna dah macam Gothic Chic dah.. Ada akak beli apa2 tak ada.. tapi Wan siap beli baju raya pastu ada hati nak beli kasut raya.. maklumlah dah dapat bonus kan Wan?..heheheh.. Our Pm tak beli apa pun... so balik opis kul 2.00 ..syok tau jalan....Ni nak keje ke nak shopping nih?

MOOD RAYA 1



Yes Uols akak dah start malas nak duduk kat opis.. kisahnya member akak si Ogy tu nak beli make up raya.. kat Body Shop..gigih tau sampai kat Jaya Jusco equin Park...ada dia beli make up tu.. ada... tapi apa ke benda sampai satu troli ..kisahnya dia siap beli cushion raya, rak kasut raya... and apa lagi yek.. Opss siap buat J Card lagi tau... Hrmmmm...


09 October 2007

JALAN TAR

Dah shopping raya ker uols.? sapa tak cukup sebulan puasa tak leh Raya..Kan Shu Hakimi ..Kann..Kannn..Kaedahnya akak memang cukup sebulan berpuasa telah menghabiskan minggu2 terakhir berpuasa kat Jalan Tar.. Hajat di hati nak lah beli baju2 ker...kuih2 ker utk raya nih.. akak dengan gigihnya berdua ngan Ady naik moto ke Jalan Tar.. belum sampai Jalan Tar tengok jalan dah stuck...Nasib baik abg akak teror menggunakan skill mencilok2.. tapi masih berhati2 sebab akak ada kat belakang.. Yer laa kan..kang akak tersangkut kat celah2 antara 2 kereta kann.. akak ni kan "kecik' saja uols.. sepanjang perjalanan akak mampu tutup mata saja uols.. akak seram.. nanti akak tersangkut kat side mirror bus.. matilaaa akak tak beraya...

Ko mampu nyelit2 cam nih..akak mampu...

Ni baru sikit.... kalau depan lagi..tak gerak kereta uols.. space nak parking pun tak berapa ada..

Ni lah gunanya bike akak untuk bulan Ramadhan..nak parking tak ada masalah

Mana lah datang orang ramai-ramai ni yek.. akak heran tul laaa.. banyak nyer duit dema nak shopping sakan macam tu yek.. akak mula rimas..akak ngan Ady parking motor kat satu tempat tu..nasib baik bawak moto kalau bawak keter mau akak bukak puasa jer laaa.. yer laa uols tak larat nak maki sumpah seranah driver kat Malaysia ni yang kalau dah sopan2 tu sopan sangat.. kalau yang cilakak tu cilakak sangat kan....

Akak hanya mampu jalan separuh jalan jer..ada akak dapat tengok barang? Nan Ado nyer.. asyik cium bau ketiak orang jer... kalau.. akak ni tak der lah tinggi sangat.. daripada akak asyik tengok belakang orang baik akak balik umah.. sudahnya akak tak dapat tengok apa2 pun.. beli jauh sekali.. pastu akak pegi sogo pun orang ramai sangat...

Sedar2 hari dah nak hujan... sib baik akak ada dua pasang baju hujan yang baieeek yer.. Balik umah tido lagi baik puas hatiii.. akak boleh laa mimpi pegi shopping kat tempat yang ada aircond.. banyak parfume..banyak alat make up..kan ady...kan Ady.. akak nak parfume Rayaaaaa....


Orang jual belon pun berlambak2.. yerlah mak dan abahnya shopping baju raya..anak2 dema nangis2 nak belon tu.. mahal tau..5 ringgit satu.. abih puasa ni boleh lah depa beli belon terbang makan angin kan uols..untung banyak......

Raya umah akak nih nampaknya uols makan ketupat gantung jer lah uols.. kuih raya tak sempat beli huhuhuhuhu


03 October 2007

DRIVING? NO THANKS...


Sebenarnya bukan nya akak malas drive....akak enjoy driving tapi yang paling akak tak suka waktu pagi2 masa nak pegi kerja jem teruk kat area cheras...lagi tension kalau ada lori siput (lori simen) yang gigih jugak nak keluar pagi2 ni time orang nak rush pergi kerja.. tak termasuk lagi kalau jengkaut tu buat perarakan pagi2 kat jalan raya... tu la pasal akak lebih suka jadi minah rempit... Kalau ada accident tu semua pakat nak tolong tengok... padahal bumper kete jer yg kemek sikit... fed up lah akak kalau tgk fe'el rakyat Malaysia ni.. terlalu perihatin... kalau call man tu berlambak2 berenti dengan walkie talkie nyer...elok saman je depa nih.. senang2 nak berenti tepi jalan kan...



Matilaaa akak dah start emo pepagi nih...Lupa lak akak tak tunjuk lagi kan bike akak baru beli sempena menyambut Ramadhan.. kenapa Ramadhan akak beli moto? nanti akak citer lain kali laaa...okey

DINNER WIT ADDY

Sebenarnya sejak bulan Puasa ni akak jarang dapat dinner ngan addy.. yer laaa..kalau tak akak join company bukak puasa, Ady lak bukak puasa ngan opis dia... kadang2 akak bukak puasa ngan kawan2 akak dia pulak bukak puasa ngan kengkawan dia.. tu tak termasuk kalau dia ada meeting and terpaksa balik lambat.. so akhirnya dapat jugak akak dine out wit ady... tapi area nyer tak lah jauh kat area Cyberjaya jugak...Padi Cafe..okeylah..

Padi Cafe


Biasalah kalau tak pose sebelum makan bukan lah akak namanya..akak kan suka perasan chanthekkkk..larikkkk...

Baru aja nak bukak puasa 2 orang kawan kawan Ady lak join buka puasa..lebih ramai lebih baik kan...So akak makan grill smoked salmon and Addy had Nasi Goreng Thai..The other two guys akak tak tau dema amik apa..

Zamri tengah pilih menu

Akak makan Grill salmon with key lemon gravy... tak berapa la uols.. macam ada yg kureng..

Ady pun tak abis makan..ntah apa2 rasa dia.. Nasi goreng Tom Yam.. too salty

After that, sembang tak hengat ni..sampai kul 9.00 baru nak balik umah... Adehh penat ..sapa kata makan tak penat.. Esok nak kerja lak... huhuhu

02 October 2007

MUDA-MUDI NIGHT OUT

Adeh..malas akak nak citer..asyik makan jer.. kali ini we all semua buat just for bachelor under 30 berbuka puasa... sapa kata akak tak layak masuk kategori ni.. akak kan baru 24 tahun.. tengah muda remaja lagi tau.. So tengok gambar jer laa yek...penat akak nak citer panjang2 nih...


Yes we all makan kat The Coast Alamanda Putrajaya..Open air concept.. ada BBQ ada Mee Kari, Akak rasa dia punya lauk pun lebih sedap dari IOI Resort.. Cheff kat IOI resort kena balajar masak kat sini tawww...


Girls... tapi beware tak semua yg available tau..akak sorang jer yang available... Opss akak dah ada anak Pak Zain tau...

Some of the Guys..ada yang tak mai lagi..

Akak dengan gembira posing ngan Min..Akak suka nampak food banyak2 tau...

Girls with their food..Stock seminggu makan ni tauuu..


Ni pulak Edan nyer Food... Feeling2 on diet konon.. siapa Edan yek?..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Ni lah Edan....Sudehhhh..aku tengok ko makan starter jer buah....lepas tu tak henti2 buat lawatan Muhibbah kat meja buffet.. Kata ko demam...tak ada makna nyer....heheheheh

01 October 2007

SEDIH TAU....

Hari ini akak sampai opis lambat.. sebab hujan.. akak kan minah rempit kannn... kisahnya akak memang tau start Jumaat petang sampai semalam kot (ahad) ada renovation kat opis akak... tapi tak tau lah seazab nih.. akak masuk jer opis dah tak ada mood nak buat kerja.. dulu opis ni ada juga partition atau dinding sekarang dah seluas mata memandang.. yang akak tak suka tu tempat akak dah jadi bertambah sempit.. dah lah almari filing akak ada kat dalam bilik drawing..venci tauuuu...

Nak korek hidung pun tak boleh dah..semua orang boleh nampak..dulu akak sengsorang jer kat sini ..nak tidor pun kira boleh lagi... sekarang nak pakai lipstik pun rasa macam semua orangtengok..huh..bosannn...

Ni tempat akak masa dulu.. oeky kan boleh adakah sessi anyam ketupat kat sini.. kat depan akak tu bilik boss akak pastu kat depan tu ada pintu keluar dan dinding.. kat kanan akak dinding juga so akak tak lah boleh nampak the whole depatment... akak kan suka verangan.. so kalau tertutup sikit tu boleh lak akak verangan lebey-lebey sikit cam model...printer akak pun boleh muat kat tempat akak tau...

ini lah hasil setelah di renovation kat tempat akak..Engineer perasa DIVA mana ntah buat design macam nih... macam dewan periksa lak.. dah lah kat depan tu telopong jer.. tak leh datang lewat lah cam nih.. nanti sumer orang nampak..huhuhuh..sebelah depan dan kanan dinding pun dah kena roboh.. printer kena letak kat workstation kat belakang..maknanya aka tak leh nak tambah saiz badan akak lah lepas ni.. tempat sempit macam semut...

Dulu akak happy dengan tempat kat sini.....

Sekarang amik kau... semua akak boleh nampat orang kat PCD 1 dan PCD 2.. berani mati kau nak berangan kat sini...

Belah kanan akak.... dengan wire berselirat.. pastu sapa yang pergi photocopy semua aka nampak... yang tak bestnyer akak boleh dengar setiap partition punya phone.. kalau dari jauh akak tak leh cam meja mana yang berbunyi...

tapi kann ada seseorang baik hati dah bagi akak buah rantai nih tauwww.. jangan jeles.. hadiah nak pakai raya...boleh lah akak berangan jadi Mak Datin lak lepas nih...cantik kan uols...