01 February 2007

PESTA FLORA


Hari minggu lepas plan gi tengok Peta Flora kat Putrajaya...Gigih ni pukul 6.00 pagi dah bangun sebab nak pergi ke Putrajaya.. ikut cakap office mate orang ramai nanti susah nak dapat parking... so dia suggest naik kereta dan parking kat ngan Alamanda Putrajaya.. pastu parking kat Depot Bas Nadi Putra...memang best la since yang dalam bas cuma I ngan my Hubby dan i bawak my cousin Atiyah. Ikut kata Bus Driver tu tahun ni tak dapat banyak sambutan tak tau pasal apa.So this is a picture we all dalam bas dan waktu pagi2 dah bertolak dari rumah.


So dalam banyak2 parade car tu adalah yang berkenan dan cantik...tapi yang hampehnye ada abg2 rela ke ntah pa tah..sekejap suruh belakang lagi...pastu dalam 5 minit pastu suruh gerak ke depan...and so on sampai 3 hingga empat kali lah jugak main acara gerak beramai-ramai..bosan lak...rugi tak snap gambar abg tu letak kat sini... ada parade car dari Johor yang paling memikat hati i kerana satu kereta dihiasi dengan bunga ROSE sahaja...berbagai2 warna memangg menarik...






Inilah parade car dari Johor tu......


So after that we all bergerak ke dalam khemah khusus menjual segala jenis orkid but i tak beli pun coz tangan i ni memang panas..maksudnya kalau tanam apa2 pun sure tak hidup lama...even kalau cactus pun..haaa berbisa tak tangan i..so i dapat snap one of this beutiful orkid..tak tahu nama apa...asal cantik...nak gerak kat tempat parade car exhibition pun tak leh masuk sebab terlampau ramai sangat orang..so tak adalah gambar ngan parade car tu..huhuhuhu..lain kali lah kot..



No comments: