12 February 2007

ANOTHER BUSY WEEKEND ....Genting here I come

Yes...cuti-cuti Malaysia lagi uols...kali ni tak jauh..menuju puncak sajork...puncak mana? adalehhhh...apa ingat Mawi je boleh menuju puncak....matilah akak blog ni kena bom ngan peminat fanatik dia.. Opss tutup pasal Mawi yek..ni blog akak so..meh tengok gambar cuti-cuti bergenting (betulke ayat ni bang ) Opsss... kat sini ada pegawai tatabahasa dan spelling and grammar.. kelasss tak akak? tak yah bayar gaji pun ada org suka carut akak lite-lite pasal cara penulisan novel akak uols...LARIKKKKK...sudehhhh...kalau nak baca saja..kalau nak complain bukak blog sendiri yek....matilah intro berjela...Err ada banyak kesalahan tatabahasa ke nok?...

Sebelum we all bertolak ke genting hari sabtu (10/02/07) we makan dulu...biasalah MAKAN tetap acara nombol satu... makan apa? Yesss akak suka kalau bab makan sesap-sedap nih.. Akak makan Asam Pedas Ikan Jenahak dalam Claypot and udang goreng pedas... sedap tau.... Meh tgk gambar yek..kat ampang gerai tu... nama kedai tu Asam Pedas KOMANDO... tapi janganlah uols ingat abg2 komando yang gagah gempita yg masak yek..Bekas komando pencen uols....

Set Nasi, Ulam standard jer...and yg nampak sipi2 tu Udang Goreng Pedas...

Haa ni lah asam pedas ikan jenahak Calypot .... Calypot besar tau....macam besen uols...


Selepas hati gembira perut kenyang...apa Khairil, Yana and the funny one Lisa ambik we all kat umah..plan nak naik Serena kete baru kawan we all tapi tak jadi sebab dia bertolak lambat sikit.. We all plan nak masuk Snow World..tu yang kena cepat sikit... Perjalanan memakan masa 45 minit jek uols.. udara kali ni memang nyaman dan sejuk.. Awat kat KL nih panas macam api neraka kat tempat judi cam gitu boleh sejuk and nayaman sekali....ni yang ala-ala sentap sikit..Ady nak bawak jacket i cakap tak yah sebab i kata tak sejuk sangat kat sangat..Over confident sangat kan... sampai kat sana haaaa amik kau...sejuk..... i buat muka bodo cam selalu..muka tak bersalah..hehehhe..

Haaa...tengok betapa windy jek ..bendera tu sumer beralun dengan kencang sekali..Kabus tak sah cakap laa
Ni gambar batu berayun (betul ke?) kat sini kalau memalam banyak org tenet

Hotel first Worl yg diliputi Kabus


Heheh..kat esculator pun nak amik gambar..cam hadek2 sangat kan uols..

Ni gambar i dalam snow world tu..actually i tak sejuk sangat..Dinch pakai glove dia uols... sebab busuk sangat..jacket pun kena pilih..Hello anybody does any body ever heard of laundry??

Lisa with Boyfriend (Snow Man) and Lisa's Mom (Yana)

My hubby yang ala2 sentap sebab tak de jacket... huhuhuhu

A family of Khairil...
Overall our Week-end was fun...we headed to KL around 9.30 malam.. singah kat awana makan roti canai... Ada jugak yek org order Milo O Ais kat situ yek...hello..tadi kata sejuk motif mintak ais lagi...we continue journey after that and sing a song and sleep lite-lite...
P/s: kalau nak pegi snow world better bawak glove sendiri and kalau boleh bawak jacket sendiri tau and jangan lupa pakai boots or kasut tebal kay..


Lastly this is my picture of me and my hubby.. dia ni very malu-malu tau.. Tak de makna nyer Bang oiiii.. we've been married for 7 years tau....

No comments: