28 February 2007

ENTRY BOSAN

Camnilah parking free kat opis i yg jadi rebutan apek motor tu


Hari ni gigih bangun pagi gigih nak pergi kerja.. tapi hakikatnya teramat bosan nak terus bekerja... So hari ni gagahkan diri untuk bangun awal.. salah satu sebabnya nak berebutkan parking di office.. actually ada sederet parking yang tidak perlu kita untuk membayar parking.. nak kata parking haram tidak lah pulak sebab masih ada kotak parking.. tapi sejak akhir-akhir ni tempat tersebut telah di rebut oleh satu kedai menjual motor. memang menjengkelkan sebab selama 2 tahun paking di situ tidak ada ganguan... Yang menjadi bertambah geram tu kerana tokey kedai tu telah megarahkan anak-anak buah dia untuk meletakan motor di setiap parking supaya kereta laini tidak dapat parking di situ .. Hal tidak terkecuali di depan kedai dia.. walaupun hal ni telah di adukan kepada Majlis Daerah Selayang masih serupa.. pernah satu hari i pergi tarik org majlis yg sedang gigih manyaman kenderaan yang tidak membeyar parking supaya mengambil tindakan kepada kedai tersebut tetapi Pegawai penguatkuasa tersebut cuma mampu berkata sudah memberi amaran tetapi tiada tindakan.. hello sebenarnya pihak majlis lah yang patut mengambil tindakan.. banyak yang boleh di lakukan contohnya menyita motor2 tersebut.. Maleh mau citer.. boleh pikir sediri..


Sebenarnya nak citer pasal org yang pendek akal....biasalah di kawasan tempat tinggal i kat ampang tu amat payah untuk meletakkan kenderaan (parking kereta lagi) parkingnya amat limited.. oleh yang demikian sesiapa yang yang balik lambat mesti terpaksa menghalang kenderaan lain.. hal ini biasa berlaku sehingga sampai tiada ruang kenderaan lain hendak keluar... hal ini boleh i fahami tetapi dengan syarat jangan tarik hand brake tu supaya mudah org yang nak keluar parking menolak kenderaan tersebut... hal ini terjadi pada i pagi tadi dimana sebuah kereta wira aeroback warna putih telah menarik hand brake dan mengakibatkan i tak boleh keluar utk pergi kerja.. so terpaksa i bawak kereta hubby i dan hubby i terpaksa menumpang kawanya ke office..di sebabkan perkara itu i lewat sampai ke office...memang menyusahkan org betul.. i tak tahu lah kalau i tidak mempunyai kenderaan lain dan jika ada perkara yg emergency...


Dan hari ni di office terasa begitu lambat masa berjalan.. memang bosan dan rasa malas nak kerja.. hopefully after i cuti panjang nanti mood akan kembali okey...

No comments: