12 February 2007

EXERCISE DAY

Ada ke?.. execise day katanyer.... Actually Sunday plan nak joging ngan hubby coz dia kata perut dia dah sedikit boroi (sikit ker) so dia kata nak kasi buang itu lelemak yang meliputi sekitar pinggang/perut dia... so akak kata akak boleh bagi sokongan sebab akak kata akak sayang kat LEMAK akak yang akak simpan sejak 5 tahun yang lalu... Gigih kan laki akak... Yana n Khairil decide nak joint gak.. gigih ni buat plan kul 6.45 pagi nak bertolak dari keramat ke Titiwangsa... Ada uols.? jawapan nyer dinch adooo...hahahahah... biasa morning blues....
Sebelum nak keluar tu akak bagi macam2 alasan...
Me: Yang seluar i tak de laaa... tak basuh lagi..
Hubby: Jangan nak tipu baru jek abang nampak tadi kat dalam basket tak lipat lagi...
Me: Mana ada..... yang itu yang lama punya.. tak muat dah (gigih menipu tu)
Hubby: Aik... Baru 2 hari lepas pakai... tak kan 2 hari je kecik seluar tu...
Dengan muka toya i pun amik seluar tu pakai.... pastu dalam pala hotak tgh plan lagi nih...
Me: Yang ...i takde stokin laaa.... i tak mo joging kalau tak de stoking nanti kaki melecet....
Hubby: Abang punya stokin banyak...amik le satu...
Me: Laaa tak kan nak pakai stoking keje...tak best laa..
Hubby: Mana ada... kan abg baru beli 3 pasang tuk sukan nyer..
Me: (dalam hati) alamak adalah pulak....
So alkisahnyer matahari dah terik baru we all keluar ke keramat. Lisa pun decide nak joint sekali..ngan muka baru bangun tido...hehhehe.

Matahari dah terik baru keluar.. tgk lah ferries Wheel..kalau 6.45 pagi sah-sah dinch boleh nampak lagi benda nih

Warm-up lebih kurang... i toleh kiri and toleh kanan tiba i tgk hubby i berlari macam kejarErra Fazira... Aik ni bukan joging ni acara pecut nih.. so i decide tak mo joint dia... lebih baik i lari ngan lisa...surei menang... (what do you aspect 2.5 years old heheheh)

Seperti biasa...acara berposing di bawah pepohon nan redup....

dan lagi...dibawah pohon nan redup berlatar belakang kan eyes of Malaysia

Khairil, Yana and Lisa....macam kat sydney kan.....hahahha..boleh lah tu...

Hari ni memang ramai kat Tasik Titiwangsa....macam2 acara..ada org lari event Ambank Internasional Marathon.. so memang ramai atlit laaa... takut kena langgar ngan dema jek sebab we all memang slow... siap jadi dugung kat playground lagi.. sebab lisa wish to make a stop kat playground tu... Pastu ada Le tour de Langkawi jugak... buat lah kat Langkawi jek kan... 9.30 we all berambus balik pekena nasi dagang yang best kat Keramat... siap daging lagi..huhuhuh..
Persoalannya ada ke lemak yang terbakar yekkkkkk..????

No comments: