15 February 2007

VALENTINE'S DAY?

Entry hari ini bukan lah pasal hari Vanlentine.. sebenarnya akak tak celebrate pun hari ni... tapi since my birthday tahun ni jatuh pada tahun baru cina ( yes uols 18/02/...)which is most of the store will be close on that day so why not i just grab this oppurtunity to wondering around and grab the special offer during valentine's day nih... Yes seperti yang dijangka banyaklah product tuk kaum akak yg menarik perhatian dan di packing cantik2 untuk di hadiah kan oleh jejaka utk buah hati... After Ady balik dari keje..gigih ni amik akak yang ala2 malas nak keluar ke KLCC... why KLCC? sebab 10 minit drive dari umah akak and banyak selection kat sana... Overkan.. beli hadiah tuk akak pun kena bawak tuan punya diri kan....


Seperti biasa i tersangat suka menjadi "cicak man" di kedai2 yang hg barangnyer mencecah ribuan ringgit nih.... kalau tak melekat kat dinding tu tak sah... The truth is akak ni penyegan kalau di beri layanan special oleh salesgirl.. masuk je kedai terus tanya "Yes madam can i help you" dinch sesuwai uols... or akak memang tak suka org buzy body.. it is true Ady? Prinsip akak kalau akak nak mintak pertolongan akak panggil... kalau tak dinch menyebok.. kadang2 kita tengah concentrate nak imagine kita tgh pakai barang2 tu..baikkk nyer angan2 tiba-tiba adalah seseorang kacau ngan suara yg ala2 memerit kan telinga "yes madam, u like to try our range of product?"or "what are you looking for?" iritating kan....So akak akan tetap setia menjadi cicak or just surf the internet and went to that store, grab it and ady pay for it...kelasss tak...?

Adakah ini yg akak berkenan...masih menjadi cicak di kedai Christian Dior

Since we all keluar rumah pun dah agak lewat so tak boleh menjadi cicak lala-lama sangat so i lalu lah depan kedai Body Shop so banyak offer utk para kekasih.. akak masuklah kedai tu ... adalah satu dua benda yang berkenan.. akak beli Losyen badan and Liquid bath..baunya ala2 bunga lily... i think jasmine ...okeylah..Tgk2 juga make-up range... no offence yek tapi based on my experience kalau hadek2 yang jaga counter memang friendly.. layanan first class.. akak dinch kisah lah kalau they all carut dalam hati tapi senyum nih tak lepas tau.. tapi kalau ponen drag yg jaga counter/ salesgirl memang kekwat... kalau bagi explaination pun macam lah dia paling cantik pastu kalau cakap kuat2 ngan kengkawan dia yg lain konon dia lah paling klasss..tak kowser tau uols... walaupun dia buat offer 2 lipstik 55 ringgit memang akak tak berkenan...

Akak tahulah hari ni konon nya hari kekasih tapi perluker nak cakap kuat2 kat depan hubby i "hari ni bukan hari kekasih laa tapi hari merampas kekasih" pada hal kedai body shop tu bukannyer besar tara mana pun....Hello u gersang ke apa yek?... So i get off and went to MAC.. heheh akak sker...mula2 just nak tgk sajer but tiba2 teringat nak beli compact powder tapi tak nak beli brand apa pun tatau lagi..so i tgk lah colour yg sesuwai..


Sales girl ni assist me pilih colur yg sesuwai tuk akak


Akak tak pilih lagi coz cuma tgk colour dia jek... so cari lagi option lain.. lalu lah depan kedai Loreal akak try lah 2 way compact powder.. tapi.. texture dia tak lebut macam MAC.. colour dia pun tak banyak tone.... so akak decide tu patah balik ke MAC.. masa tu org dah tak berapa ada dah.. sumer salesgirl dah bersiap2 nak balik.. so akak pergi kat salesgirl yg assist akak tadi and dia dengan senyum memilih colour yang akak berkenan tadi.. after apply kat jawline akak request colour yg lebih bright ... akak ni gelap tak mo lah nanti nampak kusam jek kan... so akak dapat lah compact powder studio fix MAC code colour C4.. hehehh melayang duit my hubby RM103.00.. sayang Ady...


Di Kedai Loreal but dinch berkenan

Akhirnya dah jumpa pilihan hati di sini....


No comments: