09 March 2007

JALAN2 CARI MAKAN & SHOPPING

Sesiapa yang agak2 tak tahu lagi hobby akak ni haa akak nak bagi tau... hobby akak adalah cari tempat makan dan shopping walau pun takada duit tetap ni nak window shopping gak... hehehhe.. that explain why my weight naik mendadak jer..last week hari sabtu 03/03/07 akak dijemput oleh my beloved husband Ady untuk menjamu selera di sebuah cafe yang terletak di cyberjaya.. napa nya Padi Cafe... tempatnya not bad dengan interior yang ala2 bali kot sebab ada kolam dan pancuran air.. Pastu ada jugak ala2 kopitiam cafe kat situ.

Ni Ady sure dah kenalkan di rajin belanja akak tau.. matilah puji lebey-lebey

Siapa berani abihkan air jus dua gelas sila angkat tangan.. akak sanggup uols....nak amik ko tamak.. alang-alang orang nak belanja kan...Akak rasa cam jakun sat sebab kat sini style dia cam ni.. waiter dia akan letak menu, sebatang pencil dan sehelai kertas.. haa nak tau apa maknanya.. maknanya ko tulis sendiri apa yang ko nak makan dan minum pastu baru panggil waiter bagi kertas tu.. konsep ini sesuai untuk menggaji pekerja yang pekak dan bisu kan uols..jimat kos.. tapi akak tgk waiter dia tak pekak dan bisu pun tau... hensem lagi...tak lah uols.. maybe sebab tak nak salah amik order kot.... so apa akak makan.. ni haa akak tunjukkan


Jeng-jeng -jeng nasi (tetap uols) ngan chiken chop with black paper gravy.. simple dan sedap... presentation pun kemas dan comot... lupa lak nak snap gambar pinggan licin.. tapi naper lepas makan akak rasa lapar lagi yek....matilah lauk sikit.....

Lepas ala-ala kenyang lite-lite we all singgah kat Alamanda Putrajaya.. sebenarnya kan ni akak nak buka rahsia... we all pegi sini bukan sebab tak sengaja tau.. akak dah plan dalam pala hotak akak ni strategi nak pegi alamanda ni...dan plan nak beli apa tau..just Ady jek tak tau plan nih.. heheheh... seperti biasa akak akan tinggalkan Ady kat memana kedai buku atau magazine.. kalau uols nak tau Ady ni suka baca majalah free.. alamak LARIKKKKK...


Salah satu aksi membaca majalah free yang akak dapat snap



Sebenarnya akak suka sangat masuk kedai nih.. seingat akak kat KLCC ada kedai ni...CRABTREE & EVELYN.... tapi akak tak beli apa-apa pun.. nak tau sebab apa.. sebab akak dah plan nak beli kat kedai nih...

hehehe.. kedai skin food kaedahnya.... akak first time datang sini masa pesta flora hari tu.. tapi tak bawak duit..so tengok je lah barang-barang dia dan dapat sample percuma lagi tau...after dah test memang best sebab dia buat dari buah-buahan jer.. baunya pun sedap.. salesgirl dia kata kalau termakan pun tak apa... matilah lepas ni akak mandi sambil makan pencuci muka.. hahahaahha... after nearly 45 minutes dalam kedai tu akak dah decide beli benda nih..

1. Face scrub and wash off mask
2. Peach serum
3. Peach based make-up
4. Concealler...

Abih lah jugak nearly 200.00 tapi akak suker... hari-hari akak pakai.. nak tidur pun pakai.. apa lagi time jalan2 atau gi keje.. texture dia ringan dan tak oily...


Ni lah barang2 yang akak dapat hari tu.. Ady memang best.. dia bayarkan tau... sayang awak...

No comments: