11 May 2007

THAT'S IT..I'M REALLY PISS OFF

27 April 2007

Haaa.. amik ko..tak larat nak baca akak punya entry kang…..

Hari ni semua dah ada mood bercuti…Intan lak Last day hari nih…Shana nun masih kat Perak since hari Rabu…tah lah dengar citer macam nak resign..masalah peribadi katanya… Apa lah nak jadi ngan akak nih …nanti sorang2 laa kat tingkat atas opis nih..nak kawan ngan Budak bawah yang mulut cam cilaka tu…tak yah lah…lebih baik kawan ngan ular tedung..dah sah2 memang nature dia suka patuk orang..tak lah ralat sangat kalau mati kena patuk…kalau ngan budak bawah lak tak tahu bila nak kena belit/patuk..semua suka bermuka2…eloklah duduk berkawan dengan haiwan yang sama jenis…sorang tu macam ular..sorang tu cam singa..sorang tu plak macam badak.. malas nak bergerak…haiwan dua alam pun ada…nak kata cam sesumpah pun ada….tak tetap pendirian…

Tengah syok browse internet tempat percutian akak tu tiba2 phone kat meja akak berdering….(dengan nada menyanyi dalam hati..lalalalalala)

Maz si Sesumpah : Ita…En Reza tak approve lah cuti Ita pada Hari Isnin…

Akak: What….naper sekarang baru bagi tahu..i dah buat reservation tuk cuti kali nih..

Maz si Sesumpah : Ntah dia kata tak approve sebab ramai yang cuti…

Akak: Maz berapa orang punya cuti yang tak approve…

Maz si Sesumpah : setakat ni Ita soranglah..yang lain tu approve

Akak: Abih tu apa kena mengena ngan I punya cuti?...Tak pelah cakap kat dia I nak cuti terus.

Maz si Sesumpah: Err cakaplah sendiri ngan dia…

Reza…u really make me piss off…siap lah ko….akak tekad…akak cakap ngan Intan since akak dah tak ada hati nak keja kat sini…Today is my LAST DAY..pi mampus lah dengan cuti tu….Apalah ilmu yang dipakai oleh haiwan peliharaan kat bawah yek…sampai Reza tu takut tak approve cuti dorang….Kalau nak ikut statistic cuti…cuti akak banyak lagi…budak bawah (ROS) tu ada yang baru bulan April dah abih cuti 14 hari..sekarang ni asyik amik MC jek…yang si Yati tu pulak dah amik cuti sampai 7 hari dan MC sampai 6 hari…Si Fiza pun dah amik Cuti 9 hari…dan si Zahrina lak asyik-asyik half day..cuti pun banyak dah amik….

Akak tak puas hari..akak call receptionist…sebab dia nih ratu cuti gak…

Akak: SITI nko punya cuti approve tak?

SITI : Approved….

Akak: Bila nko apply?

SITI : Er Semalam…

That it…bukan ke policy company nak apply cuti kena apply 3 hari in advance…ni mana punya policy nih…Geram sungguh ngan Reza nih…I know I have a lot responsibility in new project…bukan kali ni jek…akak dah handle 2 previous project..tak ada masalah pun…so kalau akak ada big project so akak tak yah cuti lah yek?...abih tu budak bawah tu senang2 jek nak tolak project yang akak handle nih…konon nya tak berani sebab property ni harganya berjuta…so akak yang biasa nak main tolak jek amanah tu terima jek..akak tak kisah..tapi kalau dah kacau kita punya hak ni yang buat akak geram..akak amik kotak A4 paper yang akak simpan sebab nak jual ngan macha surat khabar lama tu…so akak packing semua my belonging..banyak jugaklah sebab akak ni kalau beli barang untuk kegunaan sendiri walaupun untuk kegunaan opis memang suka pakai duit sendiri…so telephone kat meja akak pun akak beli sendiri sebab yang opis bagi tak ada handsfree…kelas tak akak…my tray..my mouse..my stationery…sib baik computer tu opis beli..heheh melampaulah kalau akak beli semua…ingat akak ada syer ke kat company nih….sebelum akak blah akak nak jumpa Reza untuk confirmation….

Akak: En Reza…betulke I punya cuti tak approve?...(sudah tahu cendana plak)

Mamaks : Ha’ah…

Akak : Kenapa yek?

Mamaks: Sebab ramai sangat amik cuti…so u boleh tukar tak amik hari lain….

Akak : (tak tunggu dia abiskan ayat dia akak terus blah sambil kata ) tak yah lah…

Geram jek akak tengok muka dia…so is it worth it?...I know I act like stupid person full with anger…but did I regret it?..I don’t think so…5.30 akak blah jek dari opis without saying anything to my company…what for..i really Fed up…So bermulah lah kisah akak sebagai penganggur..tak per rezeki ada di mana2…but trust me..if u really work hard for the company and get this as a repayment….I felt really down…not because I love this company but the sincerely to the work that I have done…but know what…I don’t feel anything…Yes I love this feeling…leave the company with all my work have to be done by haiwan peliharaan yang lain….heheheh

DID I RESIGN…?

No comments: