21 May 2007

APA AKAK BUAT YEK...

Semenjak dua menjak nih rasa tenang jer idup...yer lah kan tak kerja..mula-mula rasa bosan sangat..excited cari kerja..kalau boleh tiap-tiap hari nak pergi interview...tapi dah 3 minggu tak kerja...rasanya kalau start nak kerja balik nie maunyer liat....rasa seronok lak... rumah kemas jek...


Dulukan balik kerja dah penat..pastu sibuk bergosip ngan ady pasal tempat kerja sekarang nie banyak masa terluang...siang buat kerja rumah, main internet, masak..pastu tidur (ni yang paling best) pastu malam tengok TV sambung main game pastu tidur dalam kul 4.00 pagi.... tak risau nak bangun pagi..yerlah penganggur kan...


Sekarang ni akak hadkan hari untuk interview satu hari jer dalam seminggu...malas nak keluar hari-hari..kalau ada orang arrange utk interview akak akan setkan pada hari tertentu sajer..kelass tak akak..hehehhe


Jom tengok apa akak buat hari2 yek...

1. Bangun tidor kul 7.30 buat sarapan utk hubby ala kadar..kadang2 tak buat sebab tak larat nak bangun..


2. Sambung tidur kul 9.00 yer lah tak puas lagi tidor kan...cuaca pun sejuk jer..pergh sedap tarik selimut..


3. Pukul 12.30 bangun tidor...yer lah perut dah start lapar kan..kalau dulu pagi2 breakfast amik nasi lemak sekarang tak selera nak makan pagi..tidur lagi best...


4. kemas bilik.... basuh baju..sidai baju..lipat kain.... kalau dulu pekerjaan nilah yang buat akak paling malas...tapi sekarang pergh up to date...sampai kalau boleh towel mandi pun nak basuh hari2..heheheh..Ady kata biasalah akak ni kalau rajin sekejap jek..tak per..tengok lah nanti....


5. jam kul 4.30 start masak utk malam..yes uols..sekarang nih hari2 akak masak tau...Ady kata dia suka makan kat rumah...tak buat apa boleh le masak..kalau akak kerja balik umah dah penat..memang malas nak masak..pastu nak kemas balik dapur yang berkecah..senang makan kat luar kan..


6. kul 6.30 akak makan dulu..yerlah makan satu hari satu kali kan..matilah diet habis-habisan... sambung surf internet..tengok blog kawan-kawan kalau ada update...kalau tak der update complain kat tag board diorang....matilah paksaan ..opssss...


7. Dah senja baru Ady balik..yea yea...ada kawan nak sembang...tak larat dah sembang ngan komputer...


8. Kul 8 malam sampai kul 12.00 malam tengok TV.... pastu Ady dah start nak masuk tidor...Akak buat apa? kat internet lah chating ngan kawan-kawan sampai kul 4.00 pagi baru masuk tidor...


Amacam...nak joint akak berenti kerja dak....best tau.... cukup bulan mintak duit kat Ady boleh shopping..tak yah penat2 kerja..ngan pressure nyer.... nak upload gambar malas...nanti lah kalau rajin aka upload kan entry bergambar...till then see you..... hiks...

3 comments:

Anonymous said...

Masak yee.. Ok le tu.. baru gas tu bergerak, cepat sket abis.. gas kalau dah 2 tahun dok kat dalam tong tu pun bole basi, tau.. ehehehheheheh

arhzleen said...

Mak oii... best nyer, rileks abis...
Meh ganti aku keje lak :-)

ALONG said...

anonymous...macam tau2 jek...hehehe kannnn macam nak basi jek gas tu..

Arnie, best best gak..tunggulah cukup bulan..semput beb...wallet kosong...hehehe thanks for drop a comment....