28 May 2007

COLOR OF MALAYSIA 2007

Yessza…uols tau ker pasal color of Malaysia tu..hehehhe..kaedahnya akak dan abg ady berbesar hati mencemar duli ke Putrajaya kat area Palace of Justice (Justice sangat lah kannn….)


Akak kat depan Palace of Justice Putrajaya..Gigihkan merayap panas2 hari kannnn..

Alkisahnya dah tak de menda nak buat hari Sabtu kan…dahlah hari Jumaat Malam tak leh tidor..matilah dah jadi zombie…akak dengan semangat nyer of course lepas makan tengah hari dan shopping barang sikit…kul 4.30 dah ada kat area palace of justice tu…semangat kan…yer lah awal2 sampai leh dapat parking dekat2 sikit kan…memang sangat lah…akak dapat parking dekat ngan stage tu tau uols…heheheh…cuaca sekejap panas..sekejap mendung..pastu akak tengok ada pentas ERA lak kat situ..siap dengan skuad avanza era lagi..banyak le barang2 free dia bagi..pastu akak tengok ada buat games..macam2 ada..mula-mula akak malas nak joint tapi since akak tengok kalau menang dapat voucher barangan elektrik RM400.00 akak pun tertarik nak joint… tak banyak pompuan yang sporting nak joint kat stage tu kan..mostly lelaki yang tak tau malu volunter nak main games tu…


Mula2 akak tengok dari jauh jek…tengok jek orang menang…kalau tak menag pun still dapat voucher RM100.00 jugak…so akak tengok Ady dah mula nak cari tempat teduh…dia tu memang lah..tak tahan panas…akak yang hitam manis ni still maintain kannn…akak rapat ke stage….hehhehe kebetulan dia naik main games baru nak 2 lelaki dan 2 pompuan..gabra gak tak tau apa gamesnyer kan..tapi what the heck kan… akak nak cuba gak bawak balik voucher..heheheh..akak dengan semangatnyer angkat tangan..heheh since pompuan tak de yang sporting so akak naik le stage tu…akak tengok Addy gelak2 kat bawah sambil ambil gambar…nak tau games aper?...kene pretend jadi DJ radio era….matilah akak kena pilih nak jadi siapa…akak ni kureeeng sikit dengar Era..mostly dengar Hot Fm…piker punya piker akak jadilah si Nana ker tu….mak ai kena cakap tanpa henti selama 30 saat ..akak dapat tajuk Kesihatan…. Mentang2 lah akak ni “sihat” dia suruh citer pasal kesihatan lak… akak tak kau apa akak merapu… nak jadi Nana…terus jadi NANA TANJONG…..hhehehehe..MEMANG TAK DE BAKAT……akhirnya akak dapat bawak pulang voucher RM100.00..jadilah kot…


Masa sessi suai kenal kat atas stage tu....akak dengan kekwatnya tak bagi tau nama sebenar uols..ala2 artis glamour kannn..BTW yang menang tu yang baju biru tu uols..suara ala2 rostam...Abang Romy kan..hiks...

Pastu diorang nak cari lagi 10 orang 5 lelaki dan 5 pompuan nak main satu lagi games…so akak paksa Addy lak..konon2 nyer nak dapat lagi voucher..untung2 dapat RM400.00 lak…boleh akak shopping nak beli oven lak..hari2 akak leh buat cupcakes…tapi nak tau apa gamenyer dak..adehhhh main limbo Rock..ala games yang kena jalan bawah palang tu…aiyooo…manalah abg akak boleh buat kan dengan perutnya yang BOROI tuh….dapat voucher?…heheh dinch ader uols..dapat lah goodies bag..kat dalam tu ada sehelai T-Shirt, kipas 10 batang, travel guide book, dan ada leh a few thing as a soviner… tak pe lah…at least dia berani…pemenangnyer sorang pompuan tu kat paras lutut pun dia boleh lalu..tak de tulang belakang ker….alien kot….



Ady masa sesi Limbo Rock...masa ni leh le lepas....akak pun lepas tau kalau cam nih..matilaah sindrom tak nak kalah..

Palang tu dah turun sikit..tapi still boleh lepas lagi...lepas ni baru dia sangkut...sangkut kat mana tatau....

Acara color of Malaysia start kul 8.30 malam or 9.00 kot..tapi start kul 6.00 para penari dah berkeliaran dengan costume dan makeup yang macam topeng tu…ada ke akak tengok event tu?…tak de maknanyer…rasa macam tak sedap hati lak… yerlah…sah2 ramai yang burn maghrib kan…tak kan nak bersihkan makeup bagai kan..dah vogue gituew… so sebelum azan maghrib akak ngan addy balik ke umah mak akak kat sungai buloh…tak nak akak jadi sebahagian populasi yang berkeliaran kat jalan raya atau kat complex kerajaan masa time azan berkumandang kannn..biarlah Malaysia dengan Islam hadharinyer kan….till then bye…

No comments: