11 May 2007

FAREWELL LUNCH

26 April 2007

Hey lama dah tak update blog kan…akak rasa cam sedikit rajin nak update blog..Hrmm where to start yek…?...Hai to Arnie my other bainunians buddy…lama tak dengar dan jumpa yek..bila ada masa nak turun KL…buat apa lah bersembunyi kat area Manjung tu jek…

Banyak citer yang nak di ceritakan tapi rasa macam panjang sangat… okey make it short..bley?..

Hari Pertabalan Yang di Pertuan Agung jatuh pada 26 April 2007..akak rasa banyak company yang cuti terutamanya government tapi kaedahnya opis akak macam hanjeng/communist .langsung tak bagi cuti…Boss akak yang mamak tu kata sebab 1 dan 2 hb Mei dah ada cuti so tak yah cuti…Pi laaah balik India (motif Emo?) So kitorang kerja lah hari nih…nak dijadikan cerita ada seorang kawan akak tu yang last day kerja nya pada minggu nih or hari Jumaat lah lebih tepat…so boss besar nak buat lah makan2 sempena jamuan perpisahan..kawan akak ni yang dah kerja ngan company nih lebih dari 7 tahun..lama kan..kalau akak tak tahan lah nak kerja lama2 kat company cam nih..tapi dia nih jenis penyabar walaupun company ni suka amik kesempatan atas kesabaran dia…So lunch hari ni di tanggung oleh Boss besar…we all makan2 kat area Ampang..dekat jek dengan umah akak…rasa cam nak terus balik tapi kat opis nih banyak staff pompuan yang bermulut puaka…biasalah dah hampir monopous kot..feeling-feeling ada PHD tu memang banyak…akak kan Vogue…jeles yek…

So lepas makan2 terpaksalah patah balik kat area Batu Caves plak…masuk opis katanya..Tapi boss akak yang mamak nih langsung tak nampak muka…kita dia tak bagi cuti tapi dia boleh lah plak…matilah nak marah boss kan…dia punya company suka hati dia kan…

Tak sabar nak tunggu hujung minggu..dah baik punya plan nak pergi ke Pulau Kapas… saja nak mengimbau kenangan lama masa kat UITM Dungun dulu..kat Terengganu ni yang bestnya adalah pantai dan makanan berasaskan ikan dan harga nya memang murah…Cuti dah apply minggu lepas dah…Yuhu Terengganu here I come…

No comments: