15 June 2007

CLINIQUE COUNTER

Gigih kan akak ni..orang lain sebok bekerja membanting tulang..akak gigih round shopping complex kan… Hari Jumaat last week orang lain sibuk solat Jumaat akak sibuk bershopping ngan aunty akak… Kebetulan akak ada interview ngan Pak Arab kat area Pandan Perdana tu… so my aunt ajak lah teman gi KLCC beli foundation..dulu akak jugak yang recommend dia beli product Clinique tu..sebab akak rasa texture memang sesuai.. apa jadi dengan akak punya MAC yek… actually akak masih kumpul barang MAC but hari tu cari eyeshadow try lah make up kat Clinique counter kat dalam Isetan tu… best lah pulak..sesuwai ngan akak punya kulit…huhuhu…

My aunt nih memang gila2 dan sporting tau….memang boleh ajak gurau senda… kalau akak jalan ngan dia orang tak sangka dia nih aunty akak tau.. macam kawan..for sure lah dia nampak lebih tua kannn…Ampunnn Mak Kak….ni akak punya blog..kalau nak puji diri sendiri bukak blog sendiri kay..heheheheh

Mak Kak minum black coffee jer nak jaga badan tak minum ais...akak dulik apa..nak juga Ice Blanded Chocolate tambah ngan Whip Cream lagi...

Akak cari Lady yang biasa assist akak tu tapi dia dah berhenti so budak baru nih macam tak berapa pandai nak make up…so akak suruh dia make up kan my aunt nih…yer lah kan nak try colour sesuwai ker idak… My Aunt ni terlalu obsess nak putih… akak rasa dah cukup okey colour tu ngan dia tapi still gak nak colour yang paling light gituew..dia kata nak kulit jadi macam orang jepun…. Boleh ker uols?...

So dia amik lah loose powder colour yang paling cerah sekali dan Foundation yang paling cerah gak…. Huhuhuhu.. kalau tak putih lagi tak tau lah… jangan make up nampak chucky udah…..

Masa tengah nak apply lipstic... suruh pakai eyeshadow tak mo sebab dia kata mata dia sensitip dah pakai contact lense...

Dia masuk keje balik kul 1.00 ptg akak terus gi tempat interview tempat Pak Arab tu…cakap berbelit2 slang Arab campur English…sometime akak tak dapat tangkap apa dia cakap…dah namanya Pak Arab kan..sure akak tekan harga gila2 sambil buat rasa tak bersalah… tapi kalau dia offer pun akak tak sanggup nak terima sebab dia kata sometime akak kena datang opis lewat malam nak attend correpondance sebab time zone different.. apa2 lah….

Anyway thanks yer Mak Kak sebab bayar Parking kat KLCC tu and belanja kat Starbuck.. Lain kali ajak lah budak penganggur nih..sure Mak Kak kena belanja lagi..huhuhuhu..not for long….next month maybe I dah kerja…so no more tidor sampai tengah hari…Alahaiiii….

Eleh malu pulak bila sales assistant tu puji Mak Kak ni sempoi ..pastu cantik lahhh... simpan sajer senyum mu ituew....

No comments: