20 June 2007

DISASTER..DISASTER

My life really pathetic right now. I thought that I would assist this lady boss. I was wrong because this madam not always be in the office. Turn out that her husband who runs this office, Madam only available during her husband went outstation. Haiyaaa., uols boleh imagine tak? Wife dia sikit punya cantik dengan trendy pakaian, face dengan ala2 artis tapi dapat husband alamak rambut dah segan2 nak tumbuh. berperut buncit lak tu..pastu pendek pulak… Mula2 akak ingat jantan tu ayah dia but my other fren cakap tu husband dia..terkejut beruk akak.. mata madam tu kena check laaa.. tapi maybe mata madam tu terlampau okey sampai boleh scan dalam bank account dia kannnn…

Boss akak ni temper semacam jer..akak baru joint company tu dua hari dia espect akak punya knowledge tentang product dia macam akak kerja setahun lak tu.. pastu gigih nak apply grant dari government sector..ala SMIDEC and MATRADE tu kan ada offer pembiayaan kepada SMI industri max 2,000,000.00.untuk pasaran export yang melebihi 20% sales turnover. so akak perhatikan kaum cha ya nun alif ni bijak grab the opportunity.. jenuh lah akak buat research pastu nak prepare proposal. Hari ketiga which is today afternoon akak nak kena meeting ngan consultant about this thing..so akak kena tanya banyak question yang akak tak pikir lagi apa nak tanya…pastu every Friday akak kena siapkan report untuk site meeting..and one more akak kena baby sit satu marketing executive nih.. boss suruh akak buat log untuk dia keluar masuk, datang lambat ker.. appointment kat mana pastu balik kul berapa? Dia kata kalau akak tak dapat track dia kat mana dia nak TIAU akak….so akak ada buah hati baru lah macam nih kan.. akak pun tak check laki akak kat mana uols… Hanjeng tak?

Satu lagi kelebihan boss akak nih dia ada sifat nak marah orang sesuka hati dia jer.. setakat nih akak tak kena lagi sebab akak buat bodo jer and siap kan kerja akak.. dua hari nih akak tengok semua orang kena marah.. depan2 pulak tu.. dia boleh keluar dari bilik dia dan cari salah orang.. semua orang dah aware ngan perangai dia nih..ada sorang marketing exe for oversea market tak tempah lagi tiket ke oversea . Boss punya lah marah kat depan orang lain.. nak tau apa dia cakap.. LU NAK TUNGGU MULAN (BULAN) KELUAR KAA BALU MAU CALL.. kisahnya akak dapat tahu dari my other fren marketing exec nih macam dah malas nak pegi sebab baru balik.. bila masa nak bermesra ngan anak bini kan..asyik kene keluar negeri jer.. tu yang dia tangguh kan masa pergi tu.. komunis sangat kan boss akak tu…so today ada dua orang lagi marketing nak masuk and sorang lagi manager…so total marketing ada 8 orang… so yang nak kena jaga dema akak sorang?... mampu ker akak nih ..ngan nak buat proposal lagi.. Isk..Isk..macam akak tak tau kalau keje ngan cha ya nun alif dia akan kerah tanaga..sebab tu dia bayar tinggi kannnn….

Akak nak cari kerja lain…pleaseeeee… my friend yang tengok blog nih ada tak keje yang sesuai ngan akak kat company uols… prefer area ampang and KLCC… tak nak kalah kannn…memilih lagi.. Opsss Cyberjaya pun akak nak tau..

Will i survive? Wait and See...

No comments: