18 June 2007

I WILL SURVIVE

"I will survive
as long as i know how to love
I know I will stay alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give
and I'll survive
I will survive"

Kaedahnya akak sudah pulang dari opis...biasalah hari pertama memang rasa macam tak best jer...apa kerja yang nak kena buat, siapa kawan2 kat tempat baru kannn..tapi suprisingly from morning akak jejakkan kaki kat opis sampai petang ada jer kerja yang akak buat..bak kata orang efficient lah... Akak boleh ingat nama depa dengan sekali intro jer...

Tapi ada seorang girl nih yang jaga bahagian akaunt suka sangat bercakap dan bercerita..pastu citer dia tak sama level ngan akak punya level... so nak tak nak terpaksa senyum kambing laa.. dia siap story yang dia ni kaum India mamak...For sure i can see that...but ada species apa tah..akak pun tak amik port...kalau boleh kalau baru2 masuk ni tak mo lah sembang banyak hal peribadi..its bad for my reputation kannn... so akak buat sibuk belek fail.. surf internet pasal SMIDEC, MATRADE AND SIRIM.. pulak tu girl ni akak perasan akan kurang kering sikit (lembab) sampai chinese yang lain tegur buat dulu kerja dan baca instruction kalau betul2 tak tau baru tanya... ni pantang kalau orang bercakap dia nak menyampuk...Isk..Isk..Isk...nasib baik minggu ni ajer akak duduk dekat ngan dia.. next week tempat akak yang tengah di renovate siap..kelasss tak siap renovate bagai nih...Tapi frust laaa ..tengah akak kerja akak dapat call pasal dema interested nak amik akak sebagai PA kat Great Eastern kat Jln Ampng tu..dekat jer ngan umah akak...akak boleh senang2 bagi tau kat Great Eastern tu akak dah dapat kerje...BODOH kan akak nih...Takper lah akak perlahan2 kayuh kat sini...yang pasti akak Survive Hari Pertama Uols..with flying colour lagi..heheheheh.

I'will Survive!!!!!

No comments: