04 June 2007

NILAI 3

Hey sumer… lately tah nape akak ada masalah nak upload gambar kat blog ni…asyik2 cannot find server… ker PC akak banyak virus sebab asyik download macam2 Opssss..atau connection Jaring wireless ni macam hanjeng….bayar 125 sebulan tapi slow nak mampos.. nak terminate tak leh sebab dia kata kena contract 2 tahun… cisss…tak kan nak suruh akak berbloging dari taman Tasik Titiwangsa yang memang laju kalau online kat situ...

Tapi tu tolak tepi coz semangat berbloging akak memang berkobar2… yer lah akak dapat tau ramai schoolmate akak intai blog akak nih.. best ker uols..atau boring ?....


With my sister kat dalam kete Chu...

Baru2 ni akak telah dipaksa rela menemani Chu yang nak beli barang gubahan hantara perkahwinan untuk Ayah Ngah dan Mak Ngah akak kat kampong tu… Pak Chu akak pun ikut sekali termaksuklah si bakal pengantin tu…So berombongan cik Kiah le ker Nilai 3 pepagi buta dua buah bijik kereta ker nilai 3 tu..akak takut akak bosan so akak drag le sekali adik pompuan akak… seawal pukul 8 pagi hari Sabtu Chu akak dah call akak suruh bangun tidor sebab nak bertolak kul 9 pagi..gigih ke tak gigih tu.. kalau kul 10 sampai mana ada kedai lagi yang bukak kan.. Chu akak boleh jawab “ala tak pe lah…kita tunggu kedai tu bukak…dia bukak jer kita terus masuk…” ko nak jawab camno…? Baru anak sedara yang nak khawin..kalau anak sendiri mau pasang khemah depan kedai tu kan….

Chu tengah memilih bekas telur kot.... aktif bebenor dia nih...

Since Ady tak ikut sebab dia nak relek kat umah.. lelaki memang malas kalau nak pergi tempat cam gitu..tapi kalau suruh kawin mak aii laju dia pi rumah tok kadi kannn…konon nyer nak pergi sekejap jer..by tengah hari dah boleh balik.. Ciss kalau pompuan dah shopping sumer kedai nak masuk…. Memang masa sampai banyak kedai tak bukak lagi..so mana kedai yang dah bukak tu we all masuk dulu servey harga..kat nilai ni tak boleh masuk satu kedai pas tu terus beli sebab harga dia berbeza2 dengan kedai lain..ada yang murah..ada yang mahal…begitulah kata Chu akak… so akak dan adik akak just follow jer…penat jugak lah..dengan panas terik nyer… akak kalau masuk kedai dengan adik akak ni buat hal sendiri..adalah perkara yang bukan2 we all buat… sebab akak tak berapa minat kat setengah barang2 dia..nampak macam murah jer.. Pak Ngah and Mak Ngah memang tak tau apa-apa pasal hantaran so cuma harapkan Chu dan mak akak ajer lah..akak cuma bagi pendapat kalau diperlukan…

Tiba bab cadar pengantin pulak..akak memang tak minat ngan design dan fabric tu..tapi kalau orang2 kampung nih suka sangat yang kilat2…satin tu..tak practical..dah lah panas kalau pakai… tapi still nak jugak…bagi akak, akak suka yang cotton nyer macam akemi embroidery (betul ker eja nih)..harga pun lebih kurang jer.. silap2 yang satin tu harga lebih mahal… memang akak perhatikan cadar yang dema jual kat nilai 3 memang mahal..ada yang mencecah 900 tau… tapi tak de lah lawa mana pun…okey dah lepas bab cadar..pegi pulak langsir… langsir tu memang ada yang jual semester 2 ringgit ..tapi AZAB nyer lah fabric nyer…baik beli kat Nagoya atau Kamdar..kalau nak yang murah pun still cantik corak dia.. akak penah beli kat kain langsir kat Nagoya…3 ringgit satu meter.. kain dia tebal dan corak pun not bad… dah jadi langsir sumer pakat tanya beli kat mana… so kita kena lah bijak dalam membeli nih kan…dah lah upah nak jahit langsir tu 8 ringgit satu helai..mahal kan.. kat KL cuma 6 ringgit jer..kalau pandai cari ada yang just 4 ringgit jer.. Ayah Ngah dan Mak Ngah kat kampong ni mana lah pandai nak cari tukang jahit nih.. dia kata tak tau nak hantar kat mana.. that is my typical Ayah Ngah/Mak Ngah yang kat kampong tu.. masa orang buat kenduri tak nak ambil bahagian..so kalau dah kena buat kenduri sendiri dah tak tau mende…

My sis kata dia tak makan apa2 dia cuma teman akak makan jer.. heheh Akak ada bukti dia makan jugak kat kedai tu... jangan main2 ngan akak...akak kan sepanjang masa amik gambar orang kannn...

Salah satu kedai yang menjual gbahan bunga telur... Minat ker?...


Konon akak bergambar kat taman bunga lah tu...bunga plastik jer ada...

Banyak kedai yang jual barang2 cam ni saja...sampai adik akak kata kalau dia kawin nak upah wedding planer jek.. sebab rasa macam leceh nak cari semua barang....elok sangat lah tu dik oiii..apa kata upah Chu ajer...

After tengah hari dah banyak kedai yang bukak..Chu dan Mak akak nih makin giat masuk satu kedai ke satu kedai.. akak dan adik akak dah surrender… they all ni makan Kacip Fatimah ker.. akak dah telan sebotol 100 plus pun still tak de tenaga nak jalan…cari kedai makan dan lepak makan2..hehehhe biasalah akak kan…Cuaca pulak teramat lah panas…. Pastu dah sudah makan pun they all still tak sudah2 memilih…Isk..Isk..pompuan… PakChu dan akak sibuk masuk kedai mainan..heheh hat sini kedai mainan banyak tapi made in China lah…. So akak call Ady.. dia nak submarine.. macam budak2 kan.. so Pakchu dapat satu submarine dan ady dapat satu.katanya nak main kat aquarium..matilah ikan sumer..

Dalam pukul 3.00 petang baru semua setle..Cuma tak beli langsir jer..sebab chu kata nanti dia cari kat KL….dalam perjalan balik baru lah hujan turun…sejuk sikit rasa…. Akak dan adik akak pakat tidur on the way balik…. Balik umah rasa cam dah sakit kaki so akak ajak Chu dan adik akak pegi reflexology kat kedai cina tu..perghhh sedap..terlena lah jap… balik umah sambung lagi tidor…. Penat rupanya Shopping ni kan.. tapi naper kat KLCC akak tak rasa penat yek?.. siapa nak tolong jawab….hehehehhe

Chu tengah rendam kaki... kejap lagi nak kena urut kaki.. ingat kan tak penat....heheheh sejam lagi baru abih yek....syiokkkk sangat

No comments: