23 June 2007

THE ONE WITH AN INTERVIEW

Yes Uols..akak memang tak suka kerja kat tempat baru...terus terang kata akak tak suka kerja kat factory environment... walaupun kita duduk kat opis kaann.. akak rasa kalau akak nak melawa macam tak kena tempat dengan pekerja banyak bangla dan indonesian kan...jangan tak tau tau akak gi kerja selalu pakai wig... kat sini mana sesuwai kannn... pernah satu hari kat opis lama akak, akak gi kerja pagai wig kaler merah..betul tak Intan?... tapi akak sure dema mesti kutuk ala-ala dalam hati kan..Eleh macam akak tak tau kannn...peduli apa.. akak suker kan..

Hari Khamis baru nih akak tekad tak mo datang kerja sebab akak ada apointment ngan satu company nih kat area Pandan Jaya..Dekat sajer dengan umah akak kira 7 minit drive kann..Company ni asal dari Australia dan baru nak buka branch kat area Kl nih.very well known kat Australia...so dia nak pakai PA/Secretary untuk manage opis kat KL nih...dia nak yang have a lot of experiences pasal office administration..akak cuba lah antar resume tak sangka lak dia panggil akak...last minutes tau akak antar resume tuh..Al kisahnya yang interview akak tu Mat Salleh.. orang Australia... Mula2 jer sesi interview tu but end up sessi Chating about ourself.. dia banyak citer pasal father dia lahh.. dia punya half brother laa.. pasal country dia lah... akak sempat jugak citer pasal akak nyer hobby... sempat juga akak bagi suggestion how to do business in Malaysia.. U know lah kan..majority project goverment kat sini semua untuk Bumiputera.. so kalau expatriate ni memang susah nak cari makan kat goverment nih.. dia pun setuju..so dia pun ada terfikir nak buat cara "Malaysian Way" kan.. biasalah atas paper semua nama bumiputera.. of course yang Tan Sri/Datuk/Dato' kann... See siapa kata orang luar tak boleh business kat Malaysia.. buktinya banyak orang Melayu yang sanggup jadi Ali Baba kannn... nak blame siapa? That is what we are....Dia actually very interested nak amik akak tapi he should discuss with their partner which is dah ada calon dah masa tu..dan akak rasa ada sangkut paut ngan partner dia kot sebab dia bagi tau akak this lady is 57 years old..and partner dia beria2 nak amik that Lady.. of course lah dah banyak experience.. mana boleh challenge akak yang umur baru 25 nih kan...Entah2 baru abis pencen government kannn... Hissss tak gheti2 duduk umah ker kalau dah pencen nih... so apa lagi akak cuma berbual2 ngan Mat Salleh nih jerlah...until 1.30 hrs and dia nak gi meeting kat Bangsar .. so we all keluar bersama...Opsss ke kereta masing2 jer tauuu.. jangan buat spekulasi...

Akak amat berpuas hati dengan sessi chating tadi and as reward to myself akak ke Tesco Ampang..akak lapar..akak nak makan...so akak tengok Nasi Ayam Linda Onn dah bukak dan tak ada orang..akak suka makan sorang2 tau..tapi mesti tempat yang tak crowded sebab akak tak mau nampak sangat akak ni melantak macam tak makan seminggu..Opsssss..

Kan kosong ajer restaurant tu kann.. maklumlah belum lunch hour lagi..kedai pun baru bukak kann...

Akak tengah tunggu order... akak suka kalau tak ramai orang nih sebab akak boleh dapat layanan First Class dengan cepat.. tak lah lama sangat perut akak berkeroncong dak?

See mana ada banyak akak makan kan...nasi ayam jer dan tauhu dan taugeh masak apa ntah.. tapi rasanya pedas..masam dan manis.. bedal jer lah...

Akak rasa lama lagi kot akak nak kerja balik..rasa seronok lak duduk kat rumah... Ady pun tak kisah kalau akak tak nak kerja sebab dia kata ada orang jaga rumah..masak malam untuk dia..pastu siap buat breakfast... baru akak ingat..sejak akak bekerja akak tak pernah sempat nak buat breakfast untuk dia kan..balik umah dah penat..nak masak malam pun tak larat..so kebanyakan masa makan kat luar atau tapaw makan kat rumah..sian kat Ady...Akak ni pulak asyik memilih kerja jer..dapat kerja semua tolak sebab jauh lahh.. kerja hari sabtu lah.. kalau boleh akak nak kerja dekat2 dengan umah akak jer.. kalau boleh jalan kaki lagi elok..for sure lah akak akan tetap drive walau pun dekat kannn.. nanti patah heel akak kan....So hobby akak yang satu nih terpaksalah akak stop dulu kannnn...apa hobby akak yer.. tengok gambar kat bawah yek...


Salah satu hobby akak ialah beli parfume.. ni antara perfume akak yang ada.. banyak lagi tau tapi ada yang dah tinggal botol jer...ada setengah tu akak bagi kengkawan atau adik akak sebab kadang2 dah beli akak rasa baunye tak sesuai ngan akak.. daripada akak simpan baik akak buat amal jariah kannn...kadang-kadang akak beli perfume ni pun sebab cantik tengok botol nyer macam perfume lolita lempicka kannn...so lambat lagi lah perfume akak nih dapat kawan baru huhuhuhu... tunggu akak kerja dulu...bila?..tak tau lagiii..tengah cari lokasi yang sesuai..offer yang sesuai dan masa yang sesuai... akak kena fikir pasal vacation akak bulan 8 pastu bulan 12 nih... kalau akak kerja mana boleh dapat cuti ...heheheheh...adehhh penat lah bersembang ngan uols..akak sajer yang bercerita..chow dulu lah yek...

No comments: