02 June 2007

MEMORIES - part 1

Setiap dari kita mesti ada memory(ies) yang tak dapat dilupakan … kali ni akak nak cerita some of my memories during my school day at Perak..Yes uols akak sekolah di Sek Men Raja Permaisuri Bainun… Some of the people think this is girl boarding school.. mungkin sebab nama sekolah sempena nama permaisuri Perak..tapi hakikatnya sekolah akak ada kaum lelaki uols…memang kaum lelaki very the jantan tau..ngan gagah perkasa..sepanjang akak sekolah kat sini tak de pulak boys kat sekolah akak ada yang set2 lembut atau patah gemertapan tau…sumer ala2 macho tau…

lepas makan kat Madam Kwan KLCC...

First time akak registered kat sekolah ni keadaan nyer tak ada lah seindah sekolah tu sekarang…. Peraturan nya pun agak strick…mana boleh couple2 nih..paling kuat pun boleh curi2 kirim salam atau hantar surat by hand..adalah yang sudi nak jadi postman senior kann..

Akak masuk ketingkatan 1A4…kat sini form 1 ada dalam 4 kelas… masa tu kelas akak agak terasing dengan kelas form 1 lain…dekat dengan koperasi dan paling penting dekat ngan kelas senior form 5 tau…best?..Adalah…boleh cuci mata sikit kan… dan memang yang paling ketara kat semua sekolah boarding school ni freshie ni memang kira macam pisang goreng panas…banyak senior yang nak buat adik angkat lah..makwe angkat lah… nak berkenalan lah..biasa lah tu kan… Kelas akak ni ada diantara yang glamour tau..tapi siapalah akak kan..akak kan burokk…Dalam kelas akak akak duduk ngan Aidee…sampai lah akak form 3 still duduk ngan Aidee… Aidee ni glamour kan..dan wajah dia lain sikit kan.. ala2 amoi gituew…so dalam kelas akak pun cuma Akak ngan Aidee jek yang free hair… walaupun kitorang ni free hair tapi tak jauh beza ngan yang lain.. sumer ala2 gila2 gak.. Mira pun satu kelas ngan akak..Mira ni school mate akak masa sekolah rendah kat Sek Ren Keb Pengkalan TLDM..kat Lumut… panjang kan nama sekolah akak..Mak Mira ni pernah ajar akak kat sekolah tu… dia ni memang pandai..manis jek orang nyer..walaupun ada orang nak berkenalan dia, dia buat tak layan jek..sebab dia ni antara yang genius dalam kelas…dia duduk ngan Normah..budak Manong..soft spoken..dan pandai jugak..saling berlumba ngan Mira nih..belakang akak pulak Hazlina ngan Romy.. Hezlina ni budak Lenggong..Romy pulak budak Selama… Romy nih muka ala Hindustan sikit ngan hidung mancung tak hengat nih… tapi orangnyer cool ajer… Hezlina ni agak misteri…. Tak banyak info yang kita tahu pasal dia… Belakang Romy ngan Hazlina Ismi dan Eileen…Ismi pulak slow and steady je orang nyer… suka gelak gak… Yang Eileen pulak cantik sebab seturunan syed lah kan..kulit putih macam Ismi…Tapi dulu dia agak unpredictable… sometime mood dia baik boleh lah gurau2 tapi sometimes kalau mood dia kacau…jangan pandai2 nak gurau.. mau kena tengking atau kena buat tak layan jek… tu duluuu.. sekarang Eileen so much different.. . Ohw by the way Ismi pun macam anak cina jugak tapi agak besar….Belakang sekali..Hamidah@ Aliana.. orang nyer hitam manis…memang menjadi antara orang yang menjadi perhatian senior…Sorry Tita and Farhuda…Norhafizah ala2 akak2 kan… I cannot locate kat mana tempat duduk korang..akak dah makin tua kot..Tita ni lemah lembut dan Farhuda ni agak gabra sikit..tapi best..dia ada abang yang hensem…taip2 hujung minggu mak dia datang bawak bihun bekas besar jamu we all..tapi selepas dia merajuk sebab ada orang komplen asyik2 bawak bihun terus dia tak bawa dah..tapi bukan we all yang komplen tau..budak dorm dia… We all love your food Farra…ada lagi atau akak dah tertinggal mana2 nama..kalau ada sila bagi komen yek..akak makin tua


Kita tunggu abg ady shopping dulu yek.. jap lagi akak sambung

Banyak kenangan manis ngan they all nih..bagaimana kami bergurau senda..bergaduh dan merajuk..baik semula…saling pekena…yer lah..jauh dari parents kan so kat kawan2 lah kita bergantung hidup ..suka duka.. bagai adik beradik…siapa kata susah nak mencari kawan yang baik..menangis bersama ketawa bersama..buktinya akak ada ramai kawan begini masa sekolah dan still now…masa akak gaduh ngan laki akak satu ketika dulu kat rumah Aidee jugak lah akak melarikan diri..kan Aidee?..siap usung beg besar bagai nih…..macam Aisyah janji manismu pulak….nanti akak sambung lagi lagi antara kenangan dengan they all…ni cuma intro jek..intro pun dah panjang berjela kan..boring nanti nak baca..nanti akak sambung part 2 pulak…..akak nak gali arkib gambar akak pastu nak scan lagi….Kat mana some of you sekarang yek…?

No comments: