17 June 2007

WHAT A BEAUTIFUL SATURDAY - Aleef

So sessi petang makan di rumah Ain dah sudah.. so berangkat lah ker rumah Farhan kat Sunway.. serius akak memang tak tau pegi umah dia..akak tau shopping complex tu tapi selalunya hubby yg terchenta yang drive.. best gak follow orang nih tak yah nak tengok signboard… orang belok ke kanan kita ke kanan..orang belok kiri kita ke kiri.. orang masuk smart tag jangan ko pandai2 nak ikut..hehehheeh

Hai saya Megat Muhammad Aleef Bin Muhamad Shahrul Farhan
(thanks Aidee sebab inform kesalahan nama yg lepas)
Umur saya Dua Tahun (Cute kan)

Kat umah Ann ni semua kaum family jer..ramai family ko ye Ann..tapi aku leh kenal semua adik beradik ko sebab sama jer saiz.. opsss muka ..ampunnnn… kali ni memang party sampai malam ingat kan ada barbie que tapi dinch ada uols… dia kata dah buat tahun lepas lagi pun cuaca hujan..Motiff ko ada contact ngan Jabatan Kaji Cuaca.. Oh aku lupa ko kata ko Hiro Nakamura kan ..boleh time travel.. ko rasa 2 bulan lagi aku kurus tak?..Dahsyat juga food kat sini..seperti biasa akak tak makan banyak..dema yang makan banyak..buktinya mana ada gambar akak tengah makan..akak cuma makan kek ajer dan satay dan pudding dan dwarf kek tu..(siap tapau)


Sampai dua kek kan..tahulah dua tahun..kalau akak yang 25 tahun nih kena 25 biji kek juga ker?

Food kat rumah Farhan..masak sendiri ker?

Featuring in Sumolah 2..larikkkkk.. Ann tang mana Hiro Nakamura tu... tang perut kot..

Kalau korang ingat acara gossip tu dah abis kat umah Ain..korang silap.. lagi rancak citer..macam2 pasal business lah..pasal movie lah…dan macam2 agaknya sampai esok pagi pun tak abis…we all tak bersembang sampai tak berganjak dari meja makan tu… bangun pun masa nak tambah makanan or air..pastu sembang lagi dan lagi…semua berkisar pasal old stories… perlu ker citer pasal akak pegang rekod lompat jauh sekolah tapi lompat parit pun akak tak lepas sekarang…heheheh…


Hero Season 2
Claire Benette (confirm) and Hiro Nakamura (Yer ker?)

Aidee posing makan satay..udah leeee.hujan pun dah ghenti...

Ismi dengan bihun with satay... Pssss second plate kaaa?

Arif nak potong kek lagi sekali especially untuk kawan2 papa... siap nyanyi hepi besday to you

I'm totally falling in love with Dwarft things, especially with this cupcakes.... but for sure not that "ONE"..heheh u know what...
Abang jangan telan yek..ni chewing gum tau... bukan sweet ..mama bukak kan yek...
Hey guys..kita punya gift Arif tengah bukak...

Sessi anyam ketupat...topic Biarlah Rahsia.. tu laaaa sapa suruh korang tak mo joint...

Ismi: Korang tau tak...? Dia kan....

Romy: Aku pun kena...mula2 aku ingat.......

Akak: Yer ker?...biasalah...

Aidee: Alaaa I yang tahu dulu...*sambil makan pudding tanpa menoleh kiri kanan*

Selepas acara bukak hadiah we all pun nak beredar…balik lah kann tak kan berkampung kat umah Ann..bagi lah chance Ann nak main toys anak dia malam nih… macam aku tak tahu dia dah aim mainan aeroplane tu kan…Akak hantar ismi balik umah dia kat PJ nun… tapi dia janji akak hantar akak balik sampai ikea…


Tengok akak tak yah pakai GPS pun..akak cuma perlu follow kete depan tu jer...kelasss kan...

Akak suker..akak suker… tak sesat uols…seronok memandu sambil tengok kete depan tapi tiba-tiba…..akak dapat panggilan tepon….


Ismi: Laaa yus nape ko ikut aku lagi nii..

Akak: Haaa.. naper dah sampai ikea ker…

Ismi: aku nak balik umah balik nih… ko tak nampak jalan lagi ker?

Akak: *sambil gelabah* Ehh dah sampai ker… aku tak perasan laa..ada “U turn” tak kat depan tu tak”...

Ismi: Ada..tapi ko reti ker nih…?

Akak: Tak per..rasanyer dah tahu…aku u turn balik yek….bye..

Alkisahnya jalan tu dah beratus2 kali akak lalu tapi kenapa still akak tak ingat..heheheh lepas nih akak boleh berbangga ngan Ady sebab akak boleh drive dari sungai buloh hingga ke sunway pyramid pastu boleh gi PJ lagi.. dan akak balik in one piece…Dear I tak langgar divider pun kali ni..kete orang lain pun selamat… Cuma I langgar lubang besar jerk at rumah Ain..Opsssss….



Akak memang tapau cupcakes utk Ady tau..ini buktinya...walaupun Ady dah makan kat kedai hari ni sebab dapur umah akak tutup hari ni, dia tetap menghargai cupcakes dan terus NGAP..Err goodies bag tu akak sorok ..akak nak makan sorang...Opssss..baik tak akak?

P/S: Thanks to everybody yang help me thru the journey to our friend’s house especially to Romy & Faizal, Aidee & Aris, and Ismi…. Akak berjayaaaaa….. pasni nak gi mana lagi yek?


Second P/S: We should do this more kan kengkawan…..

No comments: