17 June 2007

WHAT A BEAUTIFUL SATURDAY-Damia

Hari ni murah Rezeki akak..mana tak nya akak ada jemputan birthday dari dua orang kawan akak masa akak kat sekolah menengah… lamaaa dah kawan.. tapi rumah yang pertama ni ialah umah Ain..lagi lama akak kenal dia sejak sekolah rendah lagi…. Kelas tak kawan masih hingusan dulu dah ada anak dah ..Damia namanya..Harijadi yang pertama… Best nyer Damia dapat banyak gift…Aunty (alamak dah tua rasanya..kakak bley?) doa kan damia menjadi sorang yang berjaya dunia akhirat dengan bimbingan Mama dan Papa…

Birthday girl - Damia

Kisahnya akak bangun awal pagi hari nih..pukul 9.30 akak dah keluar dari rumah… akak pergi satu tempat rahsia.. Opssss.. lepas tu dalam kul 3.00 petang akak amik Ismi kat Balai Polis Uptown… eh bukan dia kena tangkap polis tau uols.. dia tunggu kat tepi jalan jer sebab dia tak familiar dengan area Sungai Buloh.. dia nak tumpang akak..akak kan EXPERT area sini..dah katanya tempat permainan kannnn…Opsss larikkkkk…tanpa Peta akak boleh sampai tapi setelah sesat berpusing2 agaknyer dah sampai Ipoh kot..heheheh.. Tanya Ismi akak memang ikut direction yang Ain bagi tapi tak sampai2 lagi ..tapi akak sampai kat Taman Bukit Indah..kat mana tu tatau… Ain kata sampai jumpa terowong yang atas dia ada highway.. akak jumpa tau..sumpah…..semua akak belok kanan as directed tapi terowong yang pertama akak sampai kat Komuter sungai Buloh…(salah) terowong yang kedua akak sampai kat Taman Bukit Indah (salah)… dah ketiga akak sampai kat terowong ke Taman Matang Jaya… haaa baru betul…sebenarnya akak saja bawak Ismi jalan2 kat area Sungai Buloh kan dia tak biasa sampai sini (matilaaaa kaber line) dia suka tengok terowong….

Haaa baru betull..tengok kete kat depan tu..kisahnya Romy and Faizal dan anak ada dalam kete tu tau....hahahaha baru tau..nasib baik tak hon tau..always berenti tak bagi signal yek?...

Akak sampai umah Ain dalam pukul 4.30.. tu lah Ismi jangan tengok terowong lama2..kan Kek dah tinggal separuh…ramainya guest rumah Ain..yelah anak sulung pastu besday yang first lak tu… mesti meriah kan..kalau tak gantung belon sure orang ingat kenduri bertunang..siap nasi beriani lagi tauuu….Aidee dah lama sampai..pastu akak tengok Zela pun dah ada.. itu jer yang akak kenal..lepas jumpa tuan rumah yang kekwat suruh akak tanya jalan kat orang sebab banyak kali tepon dia (akak tanya orang tapi orang indon tu tak tau mana dia kata dia baru sampai Malaysia pastu sorang lagi kata tak pernah dengar pun nama umah ko…motip ko duduk kat Daerah Ulu) larikkk.. akak pun siap amik tempat nak berparty…kaum bapa jaga anak yek.. Oh Romy pun sampai sama ngan akak.. Kisahnya nak dekat sampai kat umah Ain kitorang dok follow kete depan yang macam nak sesat ..pastu tak bagi signal nak berenti tepi jalan..rupa2nya Romy..nasib baik akak tak honk kuat2…kang mau dia sentap ngan akak nih…



Tuan Rumah- Ain (Kekwat tau ko..akak datang dari jauh...Sri Kundang tu umah mak akak je tau.. tapi akak selalu balik kampung naik helikopter..larikkkkkk)

Ain: Hello..ko kat mana

Akak: Aku dah sampai terowong nih..kat mana umah ko

Ain: Ko belok kanan pastu naik atas..

Akak: tak de pun ada komuter station..rumah ko kat parking komuter ker..

Ain: ko keluar balik kat Kilang Yamaha tu pastu belok kanan pastu belok kiri..pastu ko tanya orang yek...Aku malas nak layan ko..cepat sikit Aidee dah lama sampai..

Akak: Errr..aku rela jadi BODOH SOMBONG dari tanya orang....heheheh

(Ada setengah dialog akak cipta sesuka hati sendiri)

Setelah penat bertukar2 citer yang tak sudah2 dan tak ada fullstop, Yusnariah sampai ngan handbag yang dah besar panjang..darjah dua dah anak ko yek…akak suka tengok pipi dia yang dah chubby..pandai cover ngan tudung yek… tiba masa nak melantak..akak makan sikit jer..Aidee, Romy, yang makan banyak…anak Romy suka makan cawan polystyrene….Cuaca hujan..makin lama makin lebat..pastu they all pujuk akak pegi Rumah Ann.. akak bukan tak nak pergi tapi akak taktau jalan..Tapi they all kata follow jer belakang dema…. Nasib baik Ismi teman akak bersembang dalam kete..kalau tidak mau akak bersembang ngan stereng kan..buah hati akak mana?.. dia kena standby kat umah….So akak ikut dema gi Sunway rumah Ann in law…


Romy baru nak tulis hadiah yang we all bagi. Pssst Romy tulis besar2 tau...


Antara lauk nasi beriani yang dihidangkan oleh tuan rumah..

Ramai kan orang yang datang

Yusnariah yang Chub-Chub..hehehehjangan marah..cute le ko...

Sekumpulan Zebra... tema STRIPE bukan STRIP yek...Ain dah bagi warning...
Dari Kiri: Aidee, Akak, Ismi, Ain
Duduk: Romy dan hero yang kedua..

Romy with her second hero

Aiyakkkk...Aidee with Adam..Adam ni very cool boy...macam papa meh?..

Zela and Ain yang asyik pegang tepon..mesti banyak orang sesat kan..sapa suruh duduk kat pendalaman opssss.. ain pegang anak Zela yang kedua


Akak: Ain anak siapa nih..boleh suruh dia bangun tak..kitorang nak sembang kat sini..

Ain: Syssss abg Ipar aku lee.. biar dia tidor..aku memang suruh dia tidor pun kat situ buat perhiasan

Akak: *Pengsaaaaaaan*

No comments: