04 July 2007

BUSY

Sorry uols..akak tersangat busy dan penat..sampai tak sempat nak update..nak makan pun macam tak larat jer...(malas masak pun yer jugak) heheheh..

Actually akak nak citer yang akak dah start keje dah.. 2 hb Julai akak start first day.. akak kerja kat Architect Firm kat area Ampang Point tu laaa...bukan sebab dia offer lagi tinggi tau tapi akak rasa sebab akak nak kerja ngan company bumiputera dan working environment yang lebih baik...Tak kisahlah akak kena bayar parking sendiri..pastu makan kat kedai yang agak mahal harganya tapi akak at least boleh drive kereta dan tgk pemandagan kan.. kalau akak kerja kat area rumah akak for sure akak jalan kejap jer..pastu environment kat situ jer laaa...tapi memang berat jugaklah hati ni nak buat pilihan.. masa akak inform kat company tu yang akak dapat offer lain dia macam upset dan mintak akak reconsider lagi sampai petang.. by 5.00 akak tetap bagi tau dia yang akak pilih tempat yang satu lagi tu..what to do kan..

Kat office baru nih akak kena stayback.. walaupun abih kerja pukul 6.00 tapi akak still tak leh balik lagi coz kerja berlambak.. hari ni pun akak balik kul 8.00 malam sebab nak siap kan proposal design and built..terpaksa bawak balik..so mana akak tak penat kann.. kalau lah akak pilih tempat kerja kat area rumah akak sure akak tak kena overtime because dia tak allowed O/T ni kan...what to do.. kalau nak kerja rilek2 baik jadi receptionist kan asyik angkat tepon jer... pun bosan gak...sometimes kalau dah overload tu rasa cam nak tepon company yg offer akak tu masih ada lagi tak post tu?..hehehe tamak kannn...tak per lah at least akak growing with the company...akak boleh decide which way company ni punya hala tuju..i mean utk staff..projek tu boss yang kena cari kann..

Briefly akak as Project Secretary / PA to associate partner (lady) dan sorang lagi kawan akak kat sini Admin Secretary / PA to associate partner (man).. so we all berdua berganding bahu for this company.. coz both of us have to act like askar dan polis kat opis ni.. ni bukan akak suker2 buat kerja nih tau tapi boss dah suruh buat cam gituew... dia tak ada masa nak amik tau perkara opis nih..so harapkan both of us laa...Well suprise gak both of our boss baik ngan we all..dan sembang cam kengkawan..tapi kalau ngan budak lain such as draughtperson/ project architect/ they all agak serius... tak ada gurau2 nih.. masa first day akak tengok ada droughtperson tu menangis sebab kena marah ngan boss lelaki nih.. maybe sebab we all ni PA mereka so lebih santai..sebab semua secret we all yang kena pegang...hopefully it will last..

Tapi yang buat akak gembira gi office besides kasut baru hehehehe akak dapat perfume baru tau...Givenchy (Amarige Mariage) bau dia sangat best dan memang lasting dan sesuai dengan jiwa akak.. selain Angle (innocent, A-Men) , Red Door, Beautiful this is definitely my new favorite..So perfume akak yang lain dah dapat kawan baru kannn... akak happy..yahooo...

Best Tak?

No comments: