05 August 2007

AKHIRNYA...


Competitors akak masa akak nak interview..should i wrestling now?...heheheh

Sekarang akak dah start kerja kat PUTRAJAYA..yes uols... akak aaaamat berpuas hati dapat kerja kat sini...sesiapa yang selalu terlibat dengan construction atau tender mesti tahu company akak nih...kompeni akak ni adalah salah satu GLC (Governemet Link Company) yang menguruskan tender-ternder kerajaan.. dimilik penuh oleh kementerian kewangan...nama kompeni akak ni jeng-jeng-jeng..kalau nak tahu call akak yek....

akak datang interview pada 30hb Julai...setelah di interview lebih kurang 1 jam ...dengan banyak gile kelentong lebih kurang..akak memang suka dengan company nih... akak tak kisah mintak gaji rendah dari kompeni lama akak.. pastu dia kata kami akan inform dalam minggu ni.. kalau tak ada maksudnya tak berjaya lahhhh...akak berat mengatakan yg akak akan dapat sebab akak dah buat research gila-gila pasal company ni dan berjaya impresskan interviewer tu...esoknya pukul 11 akak dapat call dari company nih..kata akak dah diterima dan boleh amik letter offer dah tanya boleh boleh start...akak dengan pantasnya cakap akak boleh start 1hb Aug... so dia terangkan lah benefit dalam telefon.. antara benefitnya Cuti tahunan 21 hari (wow akak suker) MC 30 hari (lagiii akak suker) kalau masuk hospital 60 hari (boleh akak wat treatment pas nih) medical di tanggung untuk husband , anak, dan ibu bapa ..t

masa sessi suai kenal disamping sambut birthday boy/girl month of July..boss akak yang pakai tie tuuu...

Our MD yang pakai baju melayu hijau..sempoi gileee...100% staff melayu..ramai lagi staff kat luar meeting room tingkat3 nih..setiap department ada meeting room masing2..akak kat department project team 1 (level 1)

kerja akak cuma jaga boss akak jer.. kalau ada meeting kena inform HR suruh booking hotel @ flight......basically memang tak de apa yang akak buat cuma merenung internet dan jaga bosss jer.. senang kan...sampai akak tak biasa dengan situasi macam tu..sebab terlampau rilek

lunch hour hari jumaat 2 jam..c so masuk kerja kul 8.30 pg dan habis office kul 5.30..sabtu dan ahad cutiii....

sekarang nih akak gi kerja ngan Ady, breakfast ngan Ady dan balik ngan Ady... sebab dekat dengan opis Ady 10 minit drive jer....lunch jer ngan kawan2 opis... fuh I'M in Heaven....

P/S: buat baik di balas baik..so kerja ngan Iklas yek.. dan bersungguh-sungguh..kita akan nampak hasilnya kemudian hari...

No comments: