05 August 2007

FAREWELL MY OLD COMPANY


akak yang tengah senyum tak berapa nak iklas kat tempat kerja akak

Uols ingat tak akak citer yang akak busy sangat..kalau balik rumah dah lewat-lewat malam... so memang tak de masa nak update this blog..mesti ramai yang jengok tapi tak de update kan..kuang..kuang..kuang...sekarang ni akak janji paling kurang seminggu akak akak update blog nih atau tiap-tiap hari opssss..heheheh

Sekarang akak nak buat announcement.. hehehe akak dah resign dari opis akak yang kerja dalam sebulan jer.. tapi akak rasa kerja sebulan macam dah kerja setahun...macam-macam problem company nih...harap jer opis cantik tapi management macam hanjing..dah laa tak de overtime sebab company tak cukup budget..feeling nak hire ramai staff sebab banyak projek nak masuk...banyak sangatlaaaa... temberang jer lebih... kalau gaji tu 5 hb atau 7 hb baru masuk...rupa cilakak kannnn.... tak per tuhan maha adil..selalu menolong hambanya yang lemah..asalkan kita iklas dalam menjalankan tanggungjawab yg di amanah kan...kalau dia tak jalankan tanggungjawab dia, dia lah tanggung dosa kannn... sampai bila boleh wat cam gitu kan... sian ngan bebudak lain..kerja dah la takde cuti straight 7 hari seminggu sebab kerja terlampau banyak..overtime dah nak abih hujung bulan pun tak bayar-bayar lagi..ingat-ingatlah sikit woi... Yg paling akak terkejut tu gaji dema yg ada diploma in architectural pun basic cuma 850 saja..taulaa fresh graduate tapi perpada-pada laaa..siap suruh bebudak tu sain contract kerja setahun pulak tu...sian dema yg tak tau apa-apa tu...

Yang peliknya sorang secretary yg baru umur 25 tahun dengan SPM pangkat tiga..English pulak tak de dalam result SPM (kantoi kah?) apatah lagi Mathematic atau prinsip akaun memang lahh tak nampak batang hidung dalam result SPM tu boleh dapat basic 2000 pelik kannn... tapi memang getik... dia kata dia pernah kerja jadi stewardess kat brunei airline..hello airline mana amik orang fail english nih.... ? pulak tu ditugaskan buat kerja secretary dan akaun syarikat (kronikah) atau mampukah yg dia nak buat... tapi akak tengok memnag dia tak leh buat..tapi yang dia boleh buat berkepit ngan boss jantan tu jerlaaa... macam boss lak kita tengok dia..kalau lunch tak hingat nih dekat dua jam sebab alasan keluar ngan boss..mana adil..kerja berterabor.... dia ni start kerja 2 minggu awal dari akak kononnya kat company lama buat akaun.. tapi boleh dia tanya akak nak carum duit dalam KWSP ni siapa employer dan sapa employee...akak musykilll...lantak lah..kalau nak ada affair ngan boss pun janganlah hazab sangat...

malas nak citer lebih..sebelum akak blah akak dah format dia punya filling system yang memang tak de format tu... teratur lah sikit... hadiahnya akak tak dapat gaji bulan nih.... akak tak halal kann...akak bagi notis 24 jam..buat apa tunggu lama-lama kann... yg secretary yg dumb ni siap hantar sms pertikaikan akak kenapa resign 24 hr... HELLO offer letter pun akak tak sign lagi tau..lembab betul..pastu dia lebeh-lebey kata akak tak akak pergi jauh dengan attitude akak macam nih...kita tengok lah nanti kannn.. dia boleh ke buat kerja tanpa akak tolong dia selama nih... harapkan dia langsung tak jalan kerja... pandai kepit boss dan nak jadi second wife jer...

ni haa bebudak kesian kat opis akak boleh senyum lagi walaupun overtime tak dapat lagiii..pastu kerja dah tahap kuli banglaa jer...semoga uols dapat kerja yang lebih baik kay... (BTW yang sec dumb tu yang kiri sekali) larikkkkk....

No comments: