26 August 2007

GIRLS GONE WILD...

Cikgu Arnie SMS sapa tu?...sibuk nampak? akak rasa akak tau...heheheh kengkawan kita yg lambat sampai tu kan? kan?

heheheh..jangan buat2 terkejut tgk tajuk entry kali ni...sebenarnya bukanlah betul2 wild pun cuma hang out day for old school frend... We all spend time kat karaoke.. ingat senang ke nak berkumpul sesama kengkawan masa sekolah kat Bainun dulu...Nasib baik ada 5 orang girls yg muncul..kalau nak ikutkan memang payah nak berkumpul..kan masing-masing ada commitment memasing..yer lah dah ada anak..husband... so kesempatan ini memang lah ditunggu2... let see.. akak dah janji ngan dema semua kul 11.00 pagi..matilaa hari ahad akak boleh bangun awal pagi..gigih nak pi jugak berkaraoke..err sebenarnya bukan akak bangun sendiri pun..arnie yang kejutkan akak awal pagi kul 8.30..akak cakap ngan dia dalam kul 9.30 atau kul 10.00 akak amik dia kat ampang point... biasalah akak memang payah bangun pagi...tapi gigih nak menyanyi bagai sanggup bangun awal pagi mandi pastu kul 10.00 pagi akak dah jemput arnie kat ampang point..

Percayalah korang..jangan tak percaya..akak masuk akademi fantasia 5... sapa kata akak dah terlebih umur..akak baru 21 tahun tau..

Tapi ada kengkawan akak yg tepat masa..jawapanya nan ado..hahahahaha..matilah akak lepas nih...akak ngan arnie kul 10.30 dah terpacul kat Red Box Karaoke kat Sogo nun...cuak gak...takut cuma akak ngan arnie jer yg kena nyanyi kang..yer laa janji lapan orang so reservation pun dah buat untuk lapan orang..tak pasal2 kang kena bayar tuk lapan orang yg nyanyi cuma 2 orang..so jenuh lah memasing main2 sms kat kengkawan yg lain..yg pentingnya tuan inspector kita yang janji nak jadi host kali ni..orang nak belanja kita terima jer..jangan banyak soal kan..akak cal Ismi ...tak adanya orang pick up phone..tidor lagi ker apa..pastu try sms mana lah tau h/phone dia silence kan masa tu...at least dia leh baca masage akak..dinch ada reply pun...akak suruh arnie call Mokhsein... dia kata on the way..huhuuh...pastu call Romy dia masih kat rumah dia lagi kat area Rawang sana tu..akak call aidee kul 10.30 masih kat umah lagi baru nak bertolak...adehhhhh...sorang lagi Ain sib baik dah on the way drive dan nak sampai sogo dah..cuma cari parking jer...


Akak ngan Aidee... kalau pasal bergambar tak kisah tengah nyanyi pun sanggup berhenti nak control cun le tu...

So tepat kul 11.00 akak ngan Arnie pun pi laa counter kat red box tu claim our reservation..kang tak pasal2 bilik tu dia pas kat orang lain kang..sebab dia kata cuma hold bilik tu sepuluh minit jer..kalau tak ada sesiapa claim dia bagi kat orang lain...melepas lak we all kang..Fuh dapat bilik dekat dengan refreshment area..tapi terus lak akak ngan arnie ni dok belek2 remote nak select lagu...still tak dapat nak cari lagu..maklumlah akak ni JAKUNNNN..heheheheh...Sib baik tgk akak ngan arnie dok belek2 tu Aidee sampai..fuh legaaa Sifuuu in Karaoke dah sampai..so melalak laa sekejap..mamang goe wild ngan suara yg ala kelaut..kegunung..ke bintang..semua lngkap laaa....pastu dalam 15 minit lak si Ain datang ngan stroler dia..dia bawak damia...heheheh katanya husband keje tak ada orang jaga anak..akak ulang balik statement ni ye Ain (BANGLA jer yg keje hari Sabtu nih....) larikkkkkk..jangan marah akak yek..pastu dalam setengah jam Si romy lak sampai ngan hero dia ..sorang satu jaga anak..hubby dia amik yg sulung..dia amik yang bongsu..kat dalam karaoke room tu dah macam karaoke... sibuk laa ain dok mengepung anak dia..tapi at the same time pegang mic nak nyanyi... sampai ada satu tahap suap anak ngan belakang sudu sebab mata dok pandang TV nak ikut lirik satu tangan lagi suap nasik anak..huhuhuhu multi tasking tul hang yek...

Ini lah barisan yg menghadirkan diri.. Err yang pakai T-Shir grey tu Aris husband si Aidee... datang minit2 terakhir...sebab banyak makanan yang lebih..suara dia memang best.... lain kali akak nak try duet ngan dia leh Aidee?

Mata akak dah ngantuk..malas nak citer pepanjang..so tengok lah gambar yek..tapi memang hari ni fun gilerrrr...sebab ramai tak hadirkan diri so last minutes panggil juga Aris(husband Aidee) ngan Faizal(husband Romy) joint we all...kalau tidak sapa yg nak habiskan food yang dah siap order untuk 8 orang tu kannnn....So tuan Moksen walaupun ko tak datang tapi terima kasih laaa sebab wakilkan Arnie tuk bayar..tapi next time ko kena datang laaaa...next time kita tong2 reramai..tak adil lah kalau ko bayar sorang kannnnn....so memang penat hari nih..tapi terasa muda balik..rasa macam baru lepas sekolah lak...tapi kalau tgk anak masing2 baru sedar masing2 dah tua rupanya.huk huk huk...

Akak sampai rumah around kul 2.45 ptg..so apa lagi cari katil terus kebommmm...ingatkan jadi artis ni tak penat ..rupanya2 flat terus... sedar2 dah banyak sms masuk of course dari kengkawan yang buat feed back nak wat lagi sessi karaoke kannn...memang puas hati la hari ni... antara sms yg akak dapat

from Ismi:
Yus, sori x sedar kau cal. Aku flat abis. Semlm blk dr kenduri rumah kak mazidah dh pk 1 lbh. Letih giler. Sori x dtg td. Aku x leh bangun.

tu diaaa explanation dari Ismi..dia tak leh bangun rupanya...Ismi akak pun balik kul 2.00 pagi tau dari Putraja tengok Firework... akak sekarang dah jadi President Kelab Peminat Firework tuk family akak..so everytime ada firework akak mesti datang...so next time no excuse yek... kunci jam sampai 5 buah kay...

from Aidee:
Frens, dah slamat sampai umah ke sumer? Anyway bestlah tadi. Hope nxt time bleh buat lagi. Ismi baru sms kata dia bgn kul 2pm...heheheh. Arnie jgn lupa claim kat mokh n ckp tq kat dia

Haaa amik ko kul 4.48 baru sampai sms..sah2 baru balik masa tu...berapa pasang kasut hang dapat ha?tu laaa bahaya buat karaoke kat shopping complex nih.. extra budget lak....bila nak buat garage sale kasut yg berlambak sampai tak cukup cabinet tu...?

From Romy:
Anyway, Thank to u all too! Hmm....Aidee next time tu bila yea?

Amboi2 tak sabar2 hang yek... anak hang pun sibuk tunjuk bakat kannn..tapi bukan nyanyi..tu jerit..hahahaha

From Ain:
Baru smpi umah. Damia flat. Kat besday party pun dia all out. Should be next time, i dah confident drive ber2 ke sogo. Arnie, resit simpan tau.

Ha ni lagi sorang...ada hati nak tinggal kan husband dia sengsorang lagiii... tapi anak ko tu ko bagi dia makan kacip fatimah ker..very active..sampai kena kepong lak...

From Arnie:
U guys, aku yang last sampai umah:, thanks 4 evrythg, lain kali blh lg. Romy, aku tau hang tak puas td, ain pun, Anak2 dah tido? bkn je damia flat, mama2 yg lain pun mest flat. Ismi je flat awal sgt :)

Kannn..gigih arnie dari perak pun sampai...any way aku nak thanks kat hang..kalau hang tak de sapa nak bayar kan? kan? kan?..tapi aku speku hang dah tau awai2 lagi tuan mokh kita tak mai.. kalau tidak kenapa hang beria nak keluarkan duit kannn... Always tau pandai cover..hehehehe..

okeylah..tgk gambar yg tak berapa clear yek..guna h/phone buruk jer...

Anyway..terima kasih bebanyak kepada kengkawan yg hadir..lain kali kita organised lagi yek... sorry gambar akak dah upload kat photobucket..tapi dia wat hal lak... so gambar ni jer yg ada kay....layannnnn

No comments: