18 August 2007

MY COUSIN'S WED

Cousin akak ngan hubby dia.... Err sorry akak tak ingat nama penuh husband dia..Bley?

last week akak balik kampung sebab my cousin wedding..kalau tidak selamat akak berkaraoke kat red box.. kan Aidee, Ismi and Romy..dengar citer hubby masing2 dah janji nak jadi baby sitter kan..huhuhuu..next time yek..kali ni hopefully eileen leh join..tapi boleh ke Kim tu nak jaga anak ko..jaga moto ngan kete leh le...

Kisahnya akak amik MC hari Jumaat tu...konon cam nak balik awal ke kampung tapi adik akak si Yanti tu nak tumpang balik lak..ni kes nak jimat minyak n toll lah nih..tiba kat pam stesen dia tido..lalu kat toll lagi laaaa dia tido..cissss..ngelat sungguh...

well kenduri tu lak akad nikah hari jumaat malam..so akak ngan gaya vogue dah gaya macam orang bandar masuk kampung terus join acara akad nikah kat masjid...capai tudung mana yang sempat jer...tapi tak berapa dengar lah akad nikah..kot akak yang terlebih bising...tapi dia tak pakai mic....sedar2 dah angkat tangan baca doa...akak pun amin kan jer...


Akak ngan Adik akak Yanti....sure akak lagi vogue kann..kann..kannn..tema purple uols..

Malam lak ada acara karaoke...akak ni kan pantang kalau jumpa mic..kalau boleh nak bawak mic sendiri..tapi akak malu laa tiba2 meluru nak nyanyi kan..(well kawan2 take note..kalau nak ajak akak karaoke jangan lupa pakai baju padding tebal sikit tau...yerlah nak bergusti rebut mic nih) akak pakai dengar jer lahh mat2 felda rockers kampung nyanyi..pastu minah felda nyanyi..lepas satu..satu..naik berdarah telinga akak nih...tangan pun dah mengeletar nak rampas mic nih..sabar lagi...suara sorry to say lahhh..tone deaf kot... kalau dah ada lirik tu baca lahhh..tak yah lah sampai lirik jauh tinggal kat belakang...isk..isk..isk.. akak senyap2 amik cd yg akak simpan dalam kete..pastu akak request akak nak nyanyi lagu anita sarawak.... tak nak kalah nih...sebelum akak nyanyi orang tak berapa ramai...alih2 masa akak nyanyi ramai orang dari dalam rumah meluru keluar..rupa2nya one of my aunt buat announcement kat dalam umah akak nyanyi...cissss.....heheheheh..well akak berjaya mengikut lirik dengan jayanya..fuhhh lega... lepas nyanyi terus nyorok dalam rumah..malu siut......

Okey majlis wedding tu esoknya..malam ni cuma acara memanaskan pentas karaoke dan acara berinai...since my grandma dah meninggal macam rasa kureng sikit kat kampung..yer lahh dulu dia selalu layan macam2 kan...sekarang semua my aunt yg uruskan..so dia nyer feel lain sikit.. akak malas nak membebel lebih2 sangat..so take a look to the pics okey....

Ady and akak...tetapp nak posing nih..sib baik tak ada gambar atas pelamin lagi...heheheh

Sorry budak nih salah tema ..dia ingat majlis ni kat Texas.... Anak sedara akak Ashraf..anak adik lelaki akak tu leee....

The next day my mom treat us Pizza Hut kat Mentakab...dah nak balik KL dah nih....


P/S: Jangan risau sesiapa yg jemput akak nyanyi kat karaoke..akak tak mengganas hehehehe

P/S: Chu tak apa kamera hilang boleh beli lagiii...Pakcik kepala Rimau kan ada....

No comments: