01 October 2007

BERBUKA PUASA AT IOI RESORT PUTRAJAYA


Hai uols..akak bersiaran lagi ..kali ini akak nak citer pasal makan lagi..kalau uols macam budak2 tak leh nak tgk makanan akak suggest uols tengok masa lepas waktu berbuka nanti ...kalau macam Shu Hakimi tak per..dia tahan puasa dari pagi sampai malam opssss...jangan marah.. raya tahun ini akak balik tepeng.. calling2 yek...

Kali ini akak breakfast kat IOI resort putrajaya.. Kontraktor wanie yang belanja... ingat tak wanie pada episod lepas akak dah citer.. matilaaa akak ada episod makan-makan kan.. uols ada ker... Kotrator Pantai Remis kan wanie?... kebetulan akak memang tak bangun sahur..so memang lapar gile.. dahlah hari ini hari Jumaat.. lunch hour pi jalan2 kat alamanda.. memang lah menggoda.. rasa nak buat2 bodo makah kat MC Donalds.. tapi kan akak kat alamanda bukan beli makanan tau..tapi akak beli cushion buat akak melelapkan mata kat opis.. oit kat opis nak tido ker nak buat kerja?.. heheheh.. akak puasa uols kesian kat akak penat tauwwww...

okeylah balik pada citer akak makan2 kat IOI..


Kaedahnya akak makan kat Palm Garden...tak de macam hari tu kat Mariott.. tapi this time meriah lah dengan gelak ketawa.. mana taknyer..satu meja penuh dengan we all yang ala2 kemaruk nak makan semua..heheheh

akak dah standby menyinsing lengan nak serbu food yang ada.. akak sampai awal tau.. akak suker sebab banyak masa akak leh tinjau food yang ada. sempat juga lah nak snappy snappy gambar kan.. bukan nyer apa untuk tatapan uols juga kan...

Ni lah partner in crime akak... dari kiri Ita, Min, dan Wanie... kalau bab makan serah pada we all.. tak kisah ceruk mana pun boleh datang... tapi akak tak main lah kat resident hotel tu..Opsss kan Wan kan!!!!

Jejaka idaman malaya.. eh tak lah bukan malaya.. BLT jer.. Wan dan Faisal verry available.. kalau nak call no tepon akak yer...baru tadi akak buat test baca tulisan jawi, Faisal yang bahagian kanan memang teror baca jawi macam ERL.. Wan belah kiri lak sama teror cam akak.. laju tau... macam jet...heheheheheh

Ni starter yang akak amik.. akak tak tamak..semua akak kongsi ngan wanie... tapi wani yang makan banyakk..akak makan suku jer.. kan wani kan!!!!!

Akak makan sepinggan jer nasi tau.. tak caya tengoklah gambar kat atas.. tak banyak kan.. akak memang tak kuat makan.. so sapa2 yang nak wat open house jangan takut2 jemput akak tau...

Japanese selection.. akak tak sempat nak merasa sebab perut dah penuh..

Ni pulak bahagian desert.. tapi akak makan desert masa awal2 lagi.. orang lain makan last sekali tapi akak makan mula2 sekali..bukannyer apa .. tak tahan tgk design cake tu..

Tapi overall akak rasa kat sini agak kelam kabut sikit.. kalau nak refill air glass dah tak ada.. tak sempat nak basuh kot.. food dia pun tak refill sangat.. kalau abih dia lambat nak tambah.. so mengurangkan kelancaran enjin perut akak...

Kalau orang dah belanja tu akak terima aja.. kat kedai mamak pun okey.. tapi akak nak gi makan kat kedai mamak yang hensem ajer tau..heheheh...

No comments: