09 October 2007

JALAN TAR

Dah shopping raya ker uols.? sapa tak cukup sebulan puasa tak leh Raya..Kan Shu Hakimi ..Kann..Kannn..Kaedahnya akak memang cukup sebulan berpuasa telah menghabiskan minggu2 terakhir berpuasa kat Jalan Tar.. Hajat di hati nak lah beli baju2 ker...kuih2 ker utk raya nih.. akak dengan gigihnya berdua ngan Ady naik moto ke Jalan Tar.. belum sampai Jalan Tar tengok jalan dah stuck...Nasib baik abg akak teror menggunakan skill mencilok2.. tapi masih berhati2 sebab akak ada kat belakang.. Yer laa kan..kang akak tersangkut kat celah2 antara 2 kereta kann.. akak ni kan "kecik' saja uols.. sepanjang perjalanan akak mampu tutup mata saja uols.. akak seram.. nanti akak tersangkut kat side mirror bus.. matilaaa akak tak beraya...

Ko mampu nyelit2 cam nih..akak mampu...

Ni baru sikit.... kalau depan lagi..tak gerak kereta uols.. space nak parking pun tak berapa ada..

Ni lah gunanya bike akak untuk bulan Ramadhan..nak parking tak ada masalah

Mana lah datang orang ramai-ramai ni yek.. akak heran tul laaa.. banyak nyer duit dema nak shopping sakan macam tu yek.. akak mula rimas..akak ngan Ady parking motor kat satu tempat tu..nasib baik bawak moto kalau bawak keter mau akak bukak puasa jer laaa.. yer laa uols tak larat nak maki sumpah seranah driver kat Malaysia ni yang kalau dah sopan2 tu sopan sangat.. kalau yang cilakak tu cilakak sangat kan....

Akak hanya mampu jalan separuh jalan jer..ada akak dapat tengok barang? Nan Ado nyer.. asyik cium bau ketiak orang jer... kalau.. akak ni tak der lah tinggi sangat.. daripada akak asyik tengok belakang orang baik akak balik umah.. sudahnya akak tak dapat tengok apa2 pun.. beli jauh sekali.. pastu akak pegi sogo pun orang ramai sangat...

Sedar2 hari dah nak hujan... sib baik akak ada dua pasang baju hujan yang baieeek yer.. Balik umah tido lagi baik puas hatiii.. akak boleh laa mimpi pegi shopping kat tempat yang ada aircond.. banyak parfume..banyak alat make up..kan ady...kan Ady.. akak nak parfume Rayaaaaa....


Orang jual belon pun berlambak2.. yerlah mak dan abahnya shopping baju raya..anak2 dema nangis2 nak belon tu.. mahal tau..5 ringgit satu.. abih puasa ni boleh lah depa beli belon terbang makan angin kan uols..untung banyak......

Raya umah akak nih nampaknya uols makan ketupat gantung jer lah uols.. kuih raya tak sempat beli huhuhuhuhu


No comments: