13 November 2007

P.RAMLEE THE MUSICAL

Tak dapat tengok Siti berlakon.. dapat gambar ngan Poster dia pun cukup lahhhh...


Apa nak citer yek..akak ni mana pernah dan pandai nak review2 nie...kisahnya boss akak bagi 2 tiket free kat akak.... Yer lahhh.. nak tunggu Addy belanja berjanggut lah jawabnya... lepas open house kat rumah Aidee akak terus gi Istana Budaya..show pukul 3.00 petang tapi janji ngan kawan amik tiket kat sana kul 2.30.. akak tunggu punya tunggu kul 3.00 baru dia sampai..jem katanya.. Addy pun excited gilerr nak tengok teater P.Ramlee ni yang katanya gah giler dengan pelakon yang gempak2 belaka.. akak cuma nak tunggu Siti jer masa dia act jadi Ajijah.. tapi tak ader pun ganti ngan pelakon lain lak... Isk..Isk.. nasib baik tiket free....

Masa first 10 minutes akak dah rasa Addy lain macam jer.. duduk straight salah.. senget salah... pastu akak perasan dia curi2 tidor lak.. sah2 lah dia bosan.. akak pun rasa cam bosan sikit..tapi akak tengok prop dia banyak giler.. so tengok meriah lah sikit mata nih... lagu yang depa nyanyi pun tak ada satu pun yang melekat kat pala hotak akak..

Lepas 2 jam ada intermission lak.. boleh orang nak gi ladies, gents, or minum air kat luar ker... Addy come up wit a suggestion.. "kita balik nak"...what?... dah lah jarang2 dapat tengok teater..free lak tu.. pastu nak ajak balik... bawak budak kecik lagi senang... akak pun sian tengok dia so akak cakap kat my kelig akak nak balik dulu lah.. sempat lah akak tengok pelakon yang jadi Junaidah jer.. Malissa Saila ngan Liza hanim tak sempat.. akak rasa Addy tak leh nak tahan tunggy lagi dua jam.. tak per lain kali akak tengok sorang2 or sapa nak jadi boyfriend akak? leh kita tengok sama2 citer lain kan....

No comments: