28 February 2007

ENTRY BOSAN

Camnilah parking free kat opis i yg jadi rebutan apek motor tu


Hari ni gigih bangun pagi gigih nak pergi kerja.. tapi hakikatnya teramat bosan nak terus bekerja... So hari ni gagahkan diri untuk bangun awal.. salah satu sebabnya nak berebutkan parking di office.. actually ada sederet parking yang tidak perlu kita untuk membayar parking.. nak kata parking haram tidak lah pulak sebab masih ada kotak parking.. tapi sejak akhir-akhir ni tempat tersebut telah di rebut oleh satu kedai menjual motor. memang menjengkelkan sebab selama 2 tahun paking di situ tidak ada ganguan... Yang menjadi bertambah geram tu kerana tokey kedai tu telah megarahkan anak-anak buah dia untuk meletakan motor di setiap parking supaya kereta laini tidak dapat parking di situ .. Hal tidak terkecuali di depan kedai dia.. walaupun hal ni telah di adukan kepada Majlis Daerah Selayang masih serupa.. pernah satu hari i pergi tarik org majlis yg sedang gigih manyaman kenderaan yang tidak membeyar parking supaya mengambil tindakan kepada kedai tersebut tetapi Pegawai penguatkuasa tersebut cuma mampu berkata sudah memberi amaran tetapi tiada tindakan.. hello sebenarnya pihak majlis lah yang patut mengambil tindakan.. banyak yang boleh di lakukan contohnya menyita motor2 tersebut.. Maleh mau citer.. boleh pikir sediri..


Sebenarnya nak citer pasal org yang pendek akal....biasalah di kawasan tempat tinggal i kat ampang tu amat payah untuk meletakkan kenderaan (parking kereta lagi) parkingnya amat limited.. oleh yang demikian sesiapa yang yang balik lambat mesti terpaksa menghalang kenderaan lain.. hal ini biasa berlaku sehingga sampai tiada ruang kenderaan lain hendak keluar... hal ini boleh i fahami tetapi dengan syarat jangan tarik hand brake tu supaya mudah org yang nak keluar parking menolak kenderaan tersebut... hal ini terjadi pada i pagi tadi dimana sebuah kereta wira aeroback warna putih telah menarik hand brake dan mengakibatkan i tak boleh keluar utk pergi kerja.. so terpaksa i bawak kereta hubby i dan hubby i terpaksa menumpang kawanya ke office..di sebabkan perkara itu i lewat sampai ke office...memang menyusahkan org betul.. i tak tahu lah kalau i tidak mempunyai kenderaan lain dan jika ada perkara yg emergency...


Dan hari ni di office terasa begitu lambat masa berjalan.. memang bosan dan rasa malas nak kerja.. hopefully after i cuti panjang nanti mood akan kembali okey...

26 February 2007

MY BIRTHDAY...YIPPI

Actually banyak perkara yang terjadi tapi tak sempat nak hupdate..maklumlah diserang demam seminggu tau.. makan dan tidur tak lena.. nasib baik dapat hubby yang memahami.. kalau i tak ada selera makan dia tak jemu2 membeli apa-apa yg i rasa nak makan walaupun jam dah pukul 1.30 pagi... ada satu kali i tak dapat tidur kat rumah sebab rasa tak selesa so dia bawak i jalan2 sampai pukul 4.00 pagi.. i tidur je dalam kereta... esoknya dia nak gi kerja lagi.. kesian sungguh..


So i nak publish gambar yg dah lama dalam simpanan i sempena besday i celebrate hari tu kat Pahang.. Food sumer di organised oleh my aunt.. rajin dia masak kan?.. so lihat lah beberapa pic ni yek...



This is roses that i received at my office.. From Hubby..

Actually they plan it to be simple but turn out that a lot of dishes cooked by my aunt.. siap ada pulut kuning with rendang ayam and daging..

My birthday cake... Aiyooo nampak ada tiga batang lilin gemuk kat situ...


Acara meniup cake dan pulut kuning.. memang fun lah jugak.. kebetulah hari tu adalah hari cuti perayaan tahun baru cina...

19 February 2007

BEST TAK??


Kenapa Ady sedih sangat sampai menangis????

Kenapa Adi teresak?...Akak bersalah ker?

Kenapa Ady tak nak pandang akak?... Besar sangat ker akak buat salah?


hehehe..sebenarnya Ady sakit kaki sebab terseliuh .... Tgh kena urut ngan kak rose...


Ini lah kak Rose..dia suruh panggil makcik rose.. indonesian lady...tinggal kat sentul.. sungguh pandai mengurut... well serasi lah jugak kalau pergi berurut ngan dia... Chargenya... ikut iklas.. tapi dia kata ramai org bagi 30.00 utk 2 jam... amacam?.. nak set appointment...


Sebenarnya akak bukan tak suka kalau ady nak bersukan.. tetapi bukan nak ungkit...akhirnya akan menyusahkan akak jugak... last time masa dia main futsal akak terpaksa menjemput akak rose ni gak sebab dia terseliuh kat bawah lutut...jalan pun cam org tempang..pastu kalau akak membebel dia kata akak tak sporting... pastu dia stop main jap.. Hari Jumaat (16/2/07) baru ni dia main lagi.. akak siap bagi dia beli kasut baru, baju baru.. lagi mau cakap tak sporting.. last2 balik kaki dah tempang balik... kali ni kat bawah buku lali lak.. so akak buat tak tau jek... hari sabtu baru akak tgk dah bengkak.. so akak pun bangunlah awal nak gi umah kak rose.. so kak rose kata dia ada client kul 2.00 so akak drive le sekali gi jemput kak rose dari opis dan pi umah dia kat kat sentul...ady ni dah tak leh jalan..apa lagi nak drive...


Dalam hujan lebat pi amik kat rose kat segambut... memang lebat sangat... akak bawak pelahan lah since tayar kete belakang tak botak.. ingatkan hari ni nak pi tukar...nak kena cepat gak tu sebab besok dah chinese new year.. so depa mesti nak tutup kedai awai..sampai je umah kak rose terus urut si ady nih.. memula acara picit memicit..dah menjerit pastu acara mengurut..apalagi meraung lah mamat tu....after 1.30 jam baru selesai.. so dah boleh jalan sikit...



Pastu akak rasa badan dia panas.. akak tanya demam ker? dia kata dari semalam tak leh tido sakit kaki pastu badan rasa tak sihat.. tu dia.. main futsal adalah 2 jam tapi sakit dia mak ai.. tak tau bila boleh baik.... makan hari jugak tu....hisss.. akak bawak dia gi klinik .. doktor kasi ubat demam dan akak mintak kat doktor tu ubat surut bengkak since kaki dia masih bengkak lagi.... pasni nak terus balik kampung akak lak sebab my aunt dah prepare nak celebrate my besday.. tu lain kali akak citer....Akak citer dalam ni pun just nak remind diri akak... lain kali kalau sendiri cari penyakit ubat sendiri laaa....



Akak tau mau jadi org yg sporting lagi...nanti nyusah kan akak jugakkk... so akak nak tanya ady lepas ni... NAK MAIN FUTSAL LAGI TAK?

15 February 2007

VALENTINE'S DAY?

Entry hari ini bukan lah pasal hari Vanlentine.. sebenarnya akak tak celebrate pun hari ni... tapi since my birthday tahun ni jatuh pada tahun baru cina ( yes uols 18/02/...)which is most of the store will be close on that day so why not i just grab this oppurtunity to wondering around and grab the special offer during valentine's day nih... Yes seperti yang dijangka banyaklah product tuk kaum akak yg menarik perhatian dan di packing cantik2 untuk di hadiah kan oleh jejaka utk buah hati... After Ady balik dari keje..gigih ni amik akak yang ala2 malas nak keluar ke KLCC... why KLCC? sebab 10 minit drive dari umah akak and banyak selection kat sana... Overkan.. beli hadiah tuk akak pun kena bawak tuan punya diri kan....


Seperti biasa i tersangat suka menjadi "cicak man" di kedai2 yang hg barangnyer mencecah ribuan ringgit nih.... kalau tak melekat kat dinding tu tak sah... The truth is akak ni penyegan kalau di beri layanan special oleh salesgirl.. masuk je kedai terus tanya "Yes madam can i help you" dinch sesuwai uols... or akak memang tak suka org buzy body.. it is true Ady? Prinsip akak kalau akak nak mintak pertolongan akak panggil... kalau tak dinch menyebok.. kadang2 kita tengah concentrate nak imagine kita tgh pakai barang2 tu..baikkk nyer angan2 tiba-tiba adalah seseorang kacau ngan suara yg ala2 memerit kan telinga "yes madam, u like to try our range of product?"or "what are you looking for?" iritating kan....So akak akan tetap setia menjadi cicak or just surf the internet and went to that store, grab it and ady pay for it...kelasss tak...?

Adakah ini yg akak berkenan...masih menjadi cicak di kedai Christian Dior

Since we all keluar rumah pun dah agak lewat so tak boleh menjadi cicak lala-lama sangat so i lalu lah depan kedai Body Shop so banyak offer utk para kekasih.. akak masuklah kedai tu ... adalah satu dua benda yang berkenan.. akak beli Losyen badan and Liquid bath..baunya ala2 bunga lily... i think jasmine ...okeylah..Tgk2 juga make-up range... no offence yek tapi based on my experience kalau hadek2 yang jaga counter memang friendly.. layanan first class.. akak dinch kisah lah kalau they all carut dalam hati tapi senyum nih tak lepas tau.. tapi kalau ponen drag yg jaga counter/ salesgirl memang kekwat... kalau bagi explaination pun macam lah dia paling cantik pastu kalau cakap kuat2 ngan kengkawan dia yg lain konon dia lah paling klasss..tak kowser tau uols... walaupun dia buat offer 2 lipstik 55 ringgit memang akak tak berkenan...

Akak tahulah hari ni konon nya hari kekasih tapi perluker nak cakap kuat2 kat depan hubby i "hari ni bukan hari kekasih laa tapi hari merampas kekasih" pada hal kedai body shop tu bukannyer besar tara mana pun....Hello u gersang ke apa yek?... So i get off and went to MAC.. heheh akak sker...mula2 just nak tgk sajer but tiba2 teringat nak beli compact powder tapi tak nak beli brand apa pun tatau lagi..so i tgk lah colour yg sesuwai..


Sales girl ni assist me pilih colur yg sesuwai tuk akak


Akak tak pilih lagi coz cuma tgk colour dia jek... so cari lagi option lain.. lalu lah depan kedai Loreal akak try lah 2 way compact powder.. tapi.. texture dia tak lebut macam MAC.. colour dia pun tak banyak tone.... so akak decide tu patah balik ke MAC.. masa tu org dah tak berapa ada dah.. sumer salesgirl dah bersiap2 nak balik.. so akak pergi kat salesgirl yg assist akak tadi and dia dengan senyum memilih colour yang akak berkenan tadi.. after apply kat jawline akak request colour yg lebih bright ... akak ni gelap tak mo lah nanti nampak kusam jek kan... so akak dapat lah compact powder studio fix MAC code colour C4.. hehehh melayang duit my hubby RM103.00.. sayang Ady...


Di Kedai Loreal but dinch berkenan

Akhirnya dah jumpa pilihan hati di sini....


12 February 2007

EXERCISE DAY

Ada ke?.. execise day katanyer.... Actually Sunday plan nak joging ngan hubby coz dia kata perut dia dah sedikit boroi (sikit ker) so dia kata nak kasi buang itu lelemak yang meliputi sekitar pinggang/perut dia... so akak kata akak boleh bagi sokongan sebab akak kata akak sayang kat LEMAK akak yang akak simpan sejak 5 tahun yang lalu... Gigih kan laki akak... Yana n Khairil decide nak joint gak.. gigih ni buat plan kul 6.45 pagi nak bertolak dari keramat ke Titiwangsa... Ada uols.? jawapan nyer dinch adooo...hahahahah... biasa morning blues....
Sebelum nak keluar tu akak bagi macam2 alasan...
Me: Yang seluar i tak de laaa... tak basuh lagi..
Hubby: Jangan nak tipu baru jek abang nampak tadi kat dalam basket tak lipat lagi...
Me: Mana ada..... yang itu yang lama punya.. tak muat dah (gigih menipu tu)
Hubby: Aik... Baru 2 hari lepas pakai... tak kan 2 hari je kecik seluar tu...
Dengan muka toya i pun amik seluar tu pakai.... pastu dalam pala hotak tgh plan lagi nih...
Me: Yang ...i takde stokin laaa.... i tak mo joging kalau tak de stoking nanti kaki melecet....
Hubby: Abang punya stokin banyak...amik le satu...
Me: Laaa tak kan nak pakai stoking keje...tak best laa..
Hubby: Mana ada... kan abg baru beli 3 pasang tuk sukan nyer..
Me: (dalam hati) alamak adalah pulak....
So alkisahnyer matahari dah terik baru we all keluar ke keramat. Lisa pun decide nak joint sekali..ngan muka baru bangun tido...hehhehe.

Matahari dah terik baru keluar.. tgk lah ferries Wheel..kalau 6.45 pagi sah-sah dinch boleh nampak lagi benda nih

Warm-up lebih kurang... i toleh kiri and toleh kanan tiba i tgk hubby i berlari macam kejarErra Fazira... Aik ni bukan joging ni acara pecut nih.. so i decide tak mo joint dia... lebih baik i lari ngan lisa...surei menang... (what do you aspect 2.5 years old heheheh)

Seperti biasa...acara berposing di bawah pepohon nan redup....

dan lagi...dibawah pohon nan redup berlatar belakang kan eyes of Malaysia

Khairil, Yana and Lisa....macam kat sydney kan.....hahahha..boleh lah tu...

Hari ni memang ramai kat Tasik Titiwangsa....macam2 acara..ada org lari event Ambank Internasional Marathon.. so memang ramai atlit laaa... takut kena langgar ngan dema jek sebab we all memang slow... siap jadi dugung kat playground lagi.. sebab lisa wish to make a stop kat playground tu... Pastu ada Le tour de Langkawi jugak... buat lah kat Langkawi jek kan... 9.30 we all berambus balik pekena nasi dagang yang best kat Keramat... siap daging lagi..huhuhuh..
Persoalannya ada ke lemak yang terbakar yekkkkkk..????

ANOTHER BUSY WEEKEND ....Genting here I come

Yes...cuti-cuti Malaysia lagi uols...kali ni tak jauh..menuju puncak sajork...puncak mana? adalehhhh...apa ingat Mawi je boleh menuju puncak....matilah akak blog ni kena bom ngan peminat fanatik dia.. Opss tutup pasal Mawi yek..ni blog akak so..meh tengok gambar cuti-cuti bergenting (betulke ayat ni bang ) Opsss... kat sini ada pegawai tatabahasa dan spelling and grammar.. kelasss tak akak? tak yah bayar gaji pun ada org suka carut akak lite-lite pasal cara penulisan novel akak uols...LARIKKKKK...sudehhhh...kalau nak baca saja..kalau nak complain bukak blog sendiri yek....matilah intro berjela...Err ada banyak kesalahan tatabahasa ke nok?...

Sebelum we all bertolak ke genting hari sabtu (10/02/07) we makan dulu...biasalah MAKAN tetap acara nombol satu... makan apa? Yesss akak suka kalau bab makan sesap-sedap nih.. Akak makan Asam Pedas Ikan Jenahak dalam Claypot and udang goreng pedas... sedap tau.... Meh tgk gambar yek..kat ampang gerai tu... nama kedai tu Asam Pedas KOMANDO... tapi janganlah uols ingat abg2 komando yang gagah gempita yg masak yek..Bekas komando pencen uols....

Set Nasi, Ulam standard jer...and yg nampak sipi2 tu Udang Goreng Pedas...

Haa ni lah asam pedas ikan jenahak Calypot .... Calypot besar tau....macam besen uols...


Selepas hati gembira perut kenyang...apa Khairil, Yana and the funny one Lisa ambik we all kat umah..plan nak naik Serena kete baru kawan we all tapi tak jadi sebab dia bertolak lambat sikit.. We all plan nak masuk Snow World..tu yang kena cepat sikit... Perjalanan memakan masa 45 minit jek uols.. udara kali ni memang nyaman dan sejuk.. Awat kat KL nih panas macam api neraka kat tempat judi cam gitu boleh sejuk and nayaman sekali....ni yang ala-ala sentap sikit..Ady nak bawak jacket i cakap tak yah sebab i kata tak sejuk sangat kat sangat..Over confident sangat kan... sampai kat sana haaaa amik kau...sejuk..... i buat muka bodo cam selalu..muka tak bersalah..hehehhe..

Haaa...tengok betapa windy jek ..bendera tu sumer beralun dengan kencang sekali..Kabus tak sah cakap laa
Ni gambar batu berayun (betul ke?) kat sini kalau memalam banyak org tenet

Hotel first Worl yg diliputi Kabus


Heheh..kat esculator pun nak amik gambar..cam hadek2 sangat kan uols..

Ni gambar i dalam snow world tu..actually i tak sejuk sangat..Dinch pakai glove dia uols... sebab busuk sangat..jacket pun kena pilih..Hello anybody does any body ever heard of laundry??

Lisa with Boyfriend (Snow Man) and Lisa's Mom (Yana)

My hubby yang ala2 sentap sebab tak de jacket... huhuhuhu

A family of Khairil...
Overall our Week-end was fun...we headed to KL around 9.30 malam.. singah kat awana makan roti canai... Ada jugak yek org order Milo O Ais kat situ yek...hello..tadi kata sejuk motif mintak ais lagi...we continue journey after that and sing a song and sleep lite-lite...
P/s: kalau nak pegi snow world better bawak glove sendiri and kalau boleh bawak jacket sendiri tau and jangan lupa pakai boots or kasut tebal kay..


Lastly this is my picture of me and my hubby.. dia ni very malu-malu tau.. Tak de makna nyer Bang oiiii.. we've been married for 7 years tau....

05 February 2007

I'M BACK...


Jangan kacau.... kalau tidak lisa pukul...lisa garang tau




Hehehe...kaedahnyer dah balik dari berchoti....hehehe penat oiii.. so badan tak berapa sihat..demam selsema tapi kalau dah berjalan tak kira tak larat pun dilaratkan juga... Nak tau pegi mana...uols tgk lah picture yek...pegi Thailand...Hadyai jer uols...

Actually we all bertolak pukul 1.00 pagi hari Sabtu...Kelasss tak pukul 1.00 pagi feeling awal pagi bertolak gi vacation heheheh...so all the way to Thailand i tidur jek ..lantak pi lah kete nak terbalik ke...nak slow ke..janji tidur mesti cukup...sampai kat rumah Mother In Law (MIL)kul 4.30 pagi kot...hehe tak sedar terus masuk ke bilik tidur lagi (Macamlah i yg drive kete kan...) so pagi tu bangun dalam kul 10.00 pagi apa lagi terus menuju kedapur...lapar le pulak...MIL dah siapkan makanan kat bawah tudung saji..tu yang best jadi the only one menantu ...takde persaingan...bak kata hubby "ni bukan menantu, ni hantu" hehe i jawab balik "Aiman tak kisah" So after my fren Yana and Khairil and Lisa(a cute daughter) woke up, we all get ready to headed to boarder...all way long we continuely watched cartoon.. Yes...lisa very much like to watched cartoon movie such Pooh Bear and Tom and Jerry..so have to forced ourself to watched that movie too...untill what time we also fall asleep again...pergh kuat tul tidor kan...


Arived at Boarder bukit Kayu Hitam around 5.30... after stamped pasport terus pergi ke hadyai...sampai kat bandar hadyai dalam kul 6.30 malaysia Time...so singgah la beli barang2 yang My hubby and Khairil planned dah...i ngan Yana nak pergi ke Market nak beli kasut and hand bag pun tak sempat.. sebab market tu dah tutup kul 6.00 Local time...so memang tak sempat laa.. so kita org tak plan pun nak tidur kat sana pun...



singgah makan kat danok...food di very lazat dan murau tau...we all makan berempat dengan nasi tambah bagai cuma 36 ringgit sahaja...so rush to border coz boarder close 12.00 malam...sampai kat umah MIL's kul 2.00 pagi kot so terus masuk tidor...


Ini lah wajah anggun penaja minum petang kami.... lain kali boleh datang penang lagi yek...

Bangun pagi kul 11.00 la jugak...makan nasi pastu gi Umah Kim and Eileen kat Butterworth. member ajak makan Char Kuey Teow... best gak..banyak udang..Terima Kasih Kim and Eileen..lain kali aku datang sana aku nak Char Kuey Teow besar and Udang Besar kay.. Best laa kalau hari2 cam ni kan Best...so sembang2 lebih kurang..kutuk sana..kutuk sini..pastu berangkat ke Taiping balik sebab nak balik KL jugak malam ni..sampai kat umah MIL dah prepare makan malam....fuh memang makan saja la kitaorg nih...tgk Anugerah Berita Harian ank Kim datang ngan moto besar dia...sempat la bergambar ngan moto yang dah nak kena jual tu....After tgk siti nurhaliza terima award terus we all bertolak ke KL...sampai kat rumah dalam kul 1.30 pagi...so tu la rasa cam penat dan ngantuk lagi nih... hari ni masuk opis pun kul 11.30 pagi...alasan tak sihat..heheh jap lagi nak tidor kat surau...bye,,


02 February 2007

I'M AWAY


Yuhuuuuu...I'm away...so kalau tgk based on my luggage yang tak sebesar mana, tak ada jauh mana nak berjalan pun...kemana?...heheh nanti i citer kay....sambil tu tgk2 lah my luggage dulu yek...nanti i hupdet...bye uols....

HARI THAIPUSAM & HARI WILAYAH

Yeyeye...hari choti katanyer....memang plan hari ni nak pergi ke Batu Caves..nak tengok acara yang katanya gilang gemilang tu....but my other half said... dinch mau pergi laaa... sebab ramai sangat Kelly Ng nih...Hello!!! what do you aspect.. sah-sah memang they all punya perayaan ... tukau plan heheheh gi KLCC katanyer... kalau gi ngan hubby memang best...dia memang MURAH HATI... matilah i dah bodek dia huhuhhuhu..
Singgahlah ke caunter MAC...heheh dapat Blusher and Lipstic... memula pegi caunter Chanel but sian kat hubby..muka dah cuak tgk i nak capai barang make-up kat situ...rasaiiinnnn.. kalau bawak i gi Batu Caves kan sah-sah duit hang tak habis... but dia very baik...


Me: Yang nak yang itu lah..
Hubby: amik laaa...
Me: Eh! yang kaler brown ni pun cantik..
Hubby: amik laaa...
Me: Since i dah dapat blusher, i nak lipstic yang matching laaa..
Hubby: Laaa..tu jek...i dah prepare duit nak beli kedai ni ngan tokey dia sekali..
Me: Jeling.....


After i dah dapat barang yang di idamkan we terus headed tu tempat makan...i belum breakfast so memang lapar giler...gi Chakri Palace...I nampak nasi goreng nenas cam menarik jek.. sebab dia bubuh dalam buah nenas yang dipotong separuh... dalam gambar memang besau.. but bila dah sampai mak ai... baby nenas ke ni... adalah dalam dua senduk kecik nasik tu....apalagi buat senyuman menggoda mintak belas ehsan dari hubby...Alih2 i berjaya mengambil alih dia punya plate...heheheheh akak suker..akak berjaya...sebenarnya i nak suruh dia diet....hehehehh..matilah alasan..





Balik umah mama so having a chit chat and gossiping with my lil sis and lil brother....so this is my photo of my lil sister with my lil brother







.....and my lil brother with my one and only (so far) my nephew.... enjoy

01 February 2007

PESTA FLORA


Hari minggu lepas plan gi tengok Peta Flora kat Putrajaya...Gigih ni pukul 6.00 pagi dah bangun sebab nak pergi ke Putrajaya.. ikut cakap office mate orang ramai nanti susah nak dapat parking... so dia suggest naik kereta dan parking kat ngan Alamanda Putrajaya.. pastu parking kat Depot Bas Nadi Putra...memang best la since yang dalam bas cuma I ngan my Hubby dan i bawak my cousin Atiyah. Ikut kata Bus Driver tu tahun ni tak dapat banyak sambutan tak tau pasal apa.So this is a picture we all dalam bas dan waktu pagi2 dah bertolak dari rumah.


So dalam banyak2 parade car tu adalah yang berkenan dan cantik...tapi yang hampehnye ada abg2 rela ke ntah pa tah..sekejap suruh belakang lagi...pastu dalam 5 minit pastu suruh gerak ke depan...and so on sampai 3 hingga empat kali lah jugak main acara gerak beramai-ramai..bosan lak...rugi tak snap gambar abg tu letak kat sini... ada parade car dari Johor yang paling memikat hati i kerana satu kereta dihiasi dengan bunga ROSE sahaja...berbagai2 warna memangg menarik...






Inilah parade car dari Johor tu......


So after that we all bergerak ke dalam khemah khusus menjual segala jenis orkid but i tak beli pun coz tangan i ni memang panas..maksudnya kalau tanam apa2 pun sure tak hidup lama...even kalau cactus pun..haaa berbisa tak tangan i..so i dapat snap one of this beutiful orkid..tak tahu nama apa...asal cantik...nak gerak kat tempat parade car exhibition pun tak leh masuk sebab terlampau ramai sangat orang..so tak adalah gambar ngan parade car tu..huhuhuhu..lain kali lah kot..