07 July 2007

I'M AWAY AGAIN...

at RnR Tapah


Hai Uols.. capek hari ni kat opis..hari Jumaat kann.. so far okey lah kerja kat sini..actually akak dapat tahu company just establish pada August 2006.. but quite okey coz they don't need any financial support from our local bank... yer lah our bank ni kan hanya memberi pinjam pada orang yang ada duit kan ..yang tak ada duit nih macam2 alasan dan syarat kan... biasalah... so memang ada pro dan contra kerja ngan company yang baru start ni.. yang bagusnya my boss give 100 % support untuk buat decision untuk company in term of work becoz belum ada apa-apa format lagi... basically i'm incharge of project banyak juga lah yang nak kena implement kat opis nih..


Yes berbalik pasal I'm away tadi..sekarang akak kat RnR Tapah..kat sini line wireless internet free so akak amik kesempatan ni nak upload blog nih.. sekarng ni pukul 3.oo am.. masih jauh lagi perjalanan akak ke Taiping..Minggu ni minggu rehat akak kat rumah MIL.. husband akak kan anak tunggal so everything my MIL siapkan sarapan.. Lunch..dinner.. Tea dan supper pun dia buatkan.. so akak akan tido dan makan sajalah ... I need to recharge my self after a hectic schedule at office... By the way akak nak inform..Errr tak per lah lain kali akak citer sebab tak confirm lagi..till then bye..have a nice weekend..

04 July 2007

BUSY

Sorry uols..akak tersangat busy dan penat..sampai tak sempat nak update..nak makan pun macam tak larat jer...(malas masak pun yer jugak) heheheh..

Actually akak nak citer yang akak dah start keje dah.. 2 hb Julai akak start first day.. akak kerja kat Architect Firm kat area Ampang Point tu laaa...bukan sebab dia offer lagi tinggi tau tapi akak rasa sebab akak nak kerja ngan company bumiputera dan working environment yang lebih baik...Tak kisahlah akak kena bayar parking sendiri..pastu makan kat kedai yang agak mahal harganya tapi akak at least boleh drive kereta dan tgk pemandagan kan.. kalau akak kerja kat area rumah akak for sure akak jalan kejap jer..pastu environment kat situ jer laaa...tapi memang berat jugaklah hati ni nak buat pilihan.. masa akak inform kat company tu yang akak dapat offer lain dia macam upset dan mintak akak reconsider lagi sampai petang.. by 5.00 akak tetap bagi tau dia yang akak pilih tempat yang satu lagi tu..what to do kan..

Kat office baru nih akak kena stayback.. walaupun abih kerja pukul 6.00 tapi akak still tak leh balik lagi coz kerja berlambak.. hari ni pun akak balik kul 8.00 malam sebab nak siap kan proposal design and built..terpaksa bawak balik..so mana akak tak penat kann.. kalau lah akak pilih tempat kerja kat area rumah akak sure akak tak kena overtime because dia tak allowed O/T ni kan...what to do.. kalau nak kerja rilek2 baik jadi receptionist kan asyik angkat tepon jer... pun bosan gak...sometimes kalau dah overload tu rasa cam nak tepon company yg offer akak tu masih ada lagi tak post tu?..hehehe tamak kannn...tak per lah at least akak growing with the company...akak boleh decide which way company ni punya hala tuju..i mean utk staff..projek tu boss yang kena cari kann..

Briefly akak as Project Secretary / PA to associate partner (lady) dan sorang lagi kawan akak kat sini Admin Secretary / PA to associate partner (man).. so we all berdua berganding bahu for this company.. coz both of us have to act like askar dan polis kat opis ni.. ni bukan akak suker2 buat kerja nih tau tapi boss dah suruh buat cam gituew... dia tak ada masa nak amik tau perkara opis nih..so harapkan both of us laa...Well suprise gak both of our boss baik ngan we all..dan sembang cam kengkawan..tapi kalau ngan budak lain such as draughtperson/ project architect/ they all agak serius... tak ada gurau2 nih.. masa first day akak tengok ada droughtperson tu menangis sebab kena marah ngan boss lelaki nih.. maybe sebab we all ni PA mereka so lebih santai..sebab semua secret we all yang kena pegang...hopefully it will last..

Tapi yang buat akak gembira gi office besides kasut baru hehehehe akak dapat perfume baru tau...Givenchy (Amarige Mariage) bau dia sangat best dan memang lasting dan sesuai dengan jiwa akak.. selain Angle (innocent, A-Men) , Red Door, Beautiful this is definitely my new favorite..So perfume akak yang lain dah dapat kawan baru kannn... akak happy..yahooo...

Best Tak?

01 July 2007

GUESS WHO PAY US A VISIT?

Memula this week akak ingat nak balik rumah MIL..at last minute ady decided kata next week.. tak mau tergesa2 since this week akak akan mula start kerja.. takut akak penat on the first day of work ..baik hati tul Ady nih kan... memahami...

So tetiba phone akak berbunyi dan guess siapa yang nak melawat akak kat KL nih? Jeng jeng jeng...

Cute kannn... namanya Shu-Aleya Khadija...Hrmmm.. satu tahun lebih.. tapi dia datang ngan sapa yek.. tak kan jalan kaki sendiri kan...kalau senyum ada lesung pipit.. comey tau...

Masa baru sampai.. mood tak berapa okey sebab baru bangun tidor...tapi cepat mesra ngan akak tau..kalau dia ngantuk mesti nak ngan ibu dia kannn.. anak siapa nih yek?

Kannnn.. anak bongsu kepada Farah Eileen... anak ketiga tau..dia bawak sorang jer kali ni...

Eileen: Yus nape kamu asyik ambik gambo aku jer nih (loghat kuala)

Akak: saja aku nak letak dalam blog aku...

siapa abah budak nih yek?

Ni haaa..Shu Hakimi..baru baik MC sebulan kann..pandai belakon tambah lagi seminggu yek..lain kali bawak superbike tu laju lagi yek..untung2 dapat cuti setahun lak...

Sebenarnya dia datang sini ada race kete kat titiwangsa.. Ala orang main kete kecik remote car tu...so malam ni they all tidor lah kat umah akak yang kecik nih...

Lepas makan malam (akak masak tau) we all jalan2 kat up town danau kota... tak beli apa pun saja nak tengok orang berjual...

Eileen tengah tengok baju anak2 dia.. tak beli pun...(Eileen kat sini tak ada Osh Kosh laaa)

PRICELESS

Awal –awal pagi akak dah keluar rumah.. hari sabtu first day of the month memang akak selalu keluar awal.. yerlahkan masa ni duit tengah banyak dan masa untuk bayar segala bill dan shopping barang dapur kan..so lets tengok2 apa yang akak buat hari nih yek

Ady buy me a “big breakfast” at keramat area. Nasi Dagang dengan lauk daging..


Nasi dagang with daging.. Pergh sedap..so this definitely keep me growing bigger.. heheheh

Ady gave me money to pay my internet jaring wireless to allowed me to keep in touch with all my friend around the world.. dunia tanpa sempadan kan..masa akak baru pindah kat area rumah baru ni line telephone belum ada lagi so ady decided to subscribe with jaring.. one more year contract to go...

Accompany me to find a new pair of shoes to motivate me to go to work.. akak pilih yang kaler hitam tu.. why?..I don't know but this one very comfortable..Psst.. I saw Jimmy Choo outlet just open at KLCC..mrasa survey....mahal uols...

Ady allowed me playing games at Carefour Wangsa Maju..

Allowed me to buy anything I want here.. so end up..

penuh satu troley... some of them tak perlu pun.. but you know me..heheheh

I insist him to buy a new shirt.. I chose the design..but in return he want...

Toys like this.. Hrmmmm..excuse me how old are you?

Buy me a new pair of contact lenses .. supaya akak tak rabun gi kerja.. silap jalan terus balik rumah... huhuhu

The price when he saw me smiling ...PRICELESS...