26 August 2007

GIRLS GONE WILD...

Cikgu Arnie SMS sapa tu?...sibuk nampak? akak rasa akak tau...heheheh kengkawan kita yg lambat sampai tu kan? kan?

heheheh..jangan buat2 terkejut tgk tajuk entry kali ni...sebenarnya bukanlah betul2 wild pun cuma hang out day for old school frend... We all spend time kat karaoke.. ingat senang ke nak berkumpul sesama kengkawan masa sekolah kat Bainun dulu...Nasib baik ada 5 orang girls yg muncul..kalau nak ikutkan memang payah nak berkumpul..kan masing-masing ada commitment memasing..yer lah dah ada anak..husband... so kesempatan ini memang lah ditunggu2... let see.. akak dah janji ngan dema semua kul 11.00 pagi..matilaa hari ahad akak boleh bangun awal pagi..gigih nak pi jugak berkaraoke..err sebenarnya bukan akak bangun sendiri pun..arnie yang kejutkan akak awal pagi kul 8.30..akak cakap ngan dia dalam kul 9.30 atau kul 10.00 akak amik dia kat ampang point... biasalah akak memang payah bangun pagi...tapi gigih nak menyanyi bagai sanggup bangun awal pagi mandi pastu kul 10.00 pagi akak dah jemput arnie kat ampang point..

Percayalah korang..jangan tak percaya..akak masuk akademi fantasia 5... sapa kata akak dah terlebih umur..akak baru 21 tahun tau..

Tapi ada kengkawan akak yg tepat masa..jawapanya nan ado..hahahahaha..matilah akak lepas nih...akak ngan arnie kul 10.30 dah terpacul kat Red Box Karaoke kat Sogo nun...cuak gak...takut cuma akak ngan arnie jer yg kena nyanyi kang..yer laa janji lapan orang so reservation pun dah buat untuk lapan orang..tak pasal2 kang kena bayar tuk lapan orang yg nyanyi cuma 2 orang..so jenuh lah memasing main2 sms kat kengkawan yg lain..yg pentingnya tuan inspector kita yang janji nak jadi host kali ni..orang nak belanja kita terima jer..jangan banyak soal kan..akak cal Ismi ...tak adanya orang pick up phone..tidor lagi ker apa..pastu try sms mana lah tau h/phone dia silence kan masa tu...at least dia leh baca masage akak..dinch ada reply pun...akak suruh arnie call Mokhsein... dia kata on the way..huhuuh...pastu call Romy dia masih kat rumah dia lagi kat area Rawang sana tu..akak call aidee kul 10.30 masih kat umah lagi baru nak bertolak...adehhhhh...sorang lagi Ain sib baik dah on the way drive dan nak sampai sogo dah..cuma cari parking jer...


Akak ngan Aidee... kalau pasal bergambar tak kisah tengah nyanyi pun sanggup berhenti nak control cun le tu...

So tepat kul 11.00 akak ngan Arnie pun pi laa counter kat red box tu claim our reservation..kang tak pasal2 bilik tu dia pas kat orang lain kang..sebab dia kata cuma hold bilik tu sepuluh minit jer..kalau tak ada sesiapa claim dia bagi kat orang lain...melepas lak we all kang..Fuh dapat bilik dekat dengan refreshment area..tapi terus lak akak ngan arnie ni dok belek2 remote nak select lagu...still tak dapat nak cari lagu..maklumlah akak ni JAKUNNNN..heheheheh...Sib baik tgk akak ngan arnie dok belek2 tu Aidee sampai..fuh legaaa Sifuuu in Karaoke dah sampai..so melalak laa sekejap..mamang goe wild ngan suara yg ala kelaut..kegunung..ke bintang..semua lngkap laaa....pastu dalam 15 minit lak si Ain datang ngan stroler dia..dia bawak damia...heheheh katanya husband keje tak ada orang jaga anak..akak ulang balik statement ni ye Ain (BANGLA jer yg keje hari Sabtu nih....) larikkkkkk..jangan marah akak yek..pastu dalam setengah jam Si romy lak sampai ngan hero dia ..sorang satu jaga anak..hubby dia amik yg sulung..dia amik yang bongsu..kat dalam karaoke room tu dah macam karaoke... sibuk laa ain dok mengepung anak dia..tapi at the same time pegang mic nak nyanyi... sampai ada satu tahap suap anak ngan belakang sudu sebab mata dok pandang TV nak ikut lirik satu tangan lagi suap nasik anak..huhuhuhu multi tasking tul hang yek...

Ini lah barisan yg menghadirkan diri.. Err yang pakai T-Shir grey tu Aris husband si Aidee... datang minit2 terakhir...sebab banyak makanan yang lebih..suara dia memang best.... lain kali akak nak try duet ngan dia leh Aidee?

Mata akak dah ngantuk..malas nak citer pepanjang..so tengok lah gambar yek..tapi memang hari ni fun gilerrrr...sebab ramai tak hadirkan diri so last minutes panggil juga Aris(husband Aidee) ngan Faizal(husband Romy) joint we all...kalau tidak sapa yg nak habiskan food yang dah siap order untuk 8 orang tu kannnn....So tuan Moksen walaupun ko tak datang tapi terima kasih laaa sebab wakilkan Arnie tuk bayar..tapi next time ko kena datang laaaa...next time kita tong2 reramai..tak adil lah kalau ko bayar sorang kannnnn....so memang penat hari nih..tapi terasa muda balik..rasa macam baru lepas sekolah lak...tapi kalau tgk anak masing2 baru sedar masing2 dah tua rupanya.huk huk huk...

Akak sampai rumah around kul 2.45 ptg..so apa lagi cari katil terus kebommmm...ingatkan jadi artis ni tak penat ..rupanya2 flat terus... sedar2 dah banyak sms masuk of course dari kengkawan yang buat feed back nak wat lagi sessi karaoke kannn...memang puas hati la hari ni... antara sms yg akak dapat

from Ismi:
Yus, sori x sedar kau cal. Aku flat abis. Semlm blk dr kenduri rumah kak mazidah dh pk 1 lbh. Letih giler. Sori x dtg td. Aku x leh bangun.

tu diaaa explanation dari Ismi..dia tak leh bangun rupanya...Ismi akak pun balik kul 2.00 pagi tau dari Putraja tengok Firework... akak sekarang dah jadi President Kelab Peminat Firework tuk family akak..so everytime ada firework akak mesti datang...so next time no excuse yek... kunci jam sampai 5 buah kay...

from Aidee:
Frens, dah slamat sampai umah ke sumer? Anyway bestlah tadi. Hope nxt time bleh buat lagi. Ismi baru sms kata dia bgn kul 2pm...heheheh. Arnie jgn lupa claim kat mokh n ckp tq kat dia

Haaa amik ko kul 4.48 baru sampai sms..sah2 baru balik masa tu...berapa pasang kasut hang dapat ha?tu laaa bahaya buat karaoke kat shopping complex nih.. extra budget lak....bila nak buat garage sale kasut yg berlambak sampai tak cukup cabinet tu...?

From Romy:
Anyway, Thank to u all too! Hmm....Aidee next time tu bila yea?

Amboi2 tak sabar2 hang yek... anak hang pun sibuk tunjuk bakat kannn..tapi bukan nyanyi..tu jerit..hahahaha

From Ain:
Baru smpi umah. Damia flat. Kat besday party pun dia all out. Should be next time, i dah confident drive ber2 ke sogo. Arnie, resit simpan tau.

Ha ni lagi sorang...ada hati nak tinggal kan husband dia sengsorang lagiii... tapi anak ko tu ko bagi dia makan kacip fatimah ker..very active..sampai kena kepong lak...

From Arnie:
U guys, aku yang last sampai umah:, thanks 4 evrythg, lain kali blh lg. Romy, aku tau hang tak puas td, ain pun, Anak2 dah tido? bkn je damia flat, mama2 yg lain pun mest flat. Ismi je flat awal sgt :)

Kannn..gigih arnie dari perak pun sampai...any way aku nak thanks kat hang..kalau hang tak de sapa nak bayar kan? kan? kan?..tapi aku speku hang dah tau awai2 lagi tuan mokh kita tak mai.. kalau tidak kenapa hang beria nak keluarkan duit kannn... Always tau pandai cover..hehehehe..

okeylah..tgk gambar yg tak berapa clear yek..guna h/phone buruk jer...

Anyway..terima kasih bebanyak kepada kengkawan yg hadir..lain kali kita organised lagi yek... sorry gambar akak dah upload kat photobucket..tapi dia wat hal lak... so gambar ni jer yg ada kay....layannnnn

18 August 2007

MY COUSIN'S WED

Cousin akak ngan hubby dia.... Err sorry akak tak ingat nama penuh husband dia..Bley?

last week akak balik kampung sebab my cousin wedding..kalau tidak selamat akak berkaraoke kat red box.. kan Aidee, Ismi and Romy..dengar citer hubby masing2 dah janji nak jadi baby sitter kan..huhuhuu..next time yek..kali ni hopefully eileen leh join..tapi boleh ke Kim tu nak jaga anak ko..jaga moto ngan kete leh le...

Kisahnya akak amik MC hari Jumaat tu...konon cam nak balik awal ke kampung tapi adik akak si Yanti tu nak tumpang balik lak..ni kes nak jimat minyak n toll lah nih..tiba kat pam stesen dia tido..lalu kat toll lagi laaaa dia tido..cissss..ngelat sungguh...

well kenduri tu lak akad nikah hari jumaat malam..so akak ngan gaya vogue dah gaya macam orang bandar masuk kampung terus join acara akad nikah kat masjid...capai tudung mana yang sempat jer...tapi tak berapa dengar lah akad nikah..kot akak yang terlebih bising...tapi dia tak pakai mic....sedar2 dah angkat tangan baca doa...akak pun amin kan jer...


Akak ngan Adik akak Yanti....sure akak lagi vogue kann..kann..kannn..tema purple uols..

Malam lak ada acara karaoke...akak ni kan pantang kalau jumpa mic..kalau boleh nak bawak mic sendiri..tapi akak malu laa tiba2 meluru nak nyanyi kan..(well kawan2 take note..kalau nak ajak akak karaoke jangan lupa pakai baju padding tebal sikit tau...yerlah nak bergusti rebut mic nih) akak pakai dengar jer lahh mat2 felda rockers kampung nyanyi..pastu minah felda nyanyi..lepas satu..satu..naik berdarah telinga akak nih...tangan pun dah mengeletar nak rampas mic nih..sabar lagi...suara sorry to say lahhh..tone deaf kot... kalau dah ada lirik tu baca lahhh..tak yah lah sampai lirik jauh tinggal kat belakang...isk..isk..isk.. akak senyap2 amik cd yg akak simpan dalam kete..pastu akak request akak nak nyanyi lagu anita sarawak.... tak nak kalah nih...sebelum akak nyanyi orang tak berapa ramai...alih2 masa akak nyanyi ramai orang dari dalam rumah meluru keluar..rupa2nya one of my aunt buat announcement kat dalam umah akak nyanyi...cissss.....heheheheh..well akak berjaya mengikut lirik dengan jayanya..fuhhh lega... lepas nyanyi terus nyorok dalam rumah..malu siut......

Okey majlis wedding tu esoknya..malam ni cuma acara memanaskan pentas karaoke dan acara berinai...since my grandma dah meninggal macam rasa kureng sikit kat kampung..yer lahh dulu dia selalu layan macam2 kan...sekarang semua my aunt yg uruskan..so dia nyer feel lain sikit.. akak malas nak membebel lebih2 sangat..so take a look to the pics okey....

Ady and akak...tetapp nak posing nih..sib baik tak ada gambar atas pelamin lagi...heheheh

Sorry budak nih salah tema ..dia ingat majlis ni kat Texas.... Anak sedara akak Ashraf..anak adik lelaki akak tu leee....

The next day my mom treat us Pizza Hut kat Mentakab...dah nak balik KL dah nih....


P/S: Jangan risau sesiapa yg jemput akak nyanyi kat karaoke..akak tak mengganas hehehehe

P/S: Chu tak apa kamera hilang boleh beli lagiii...Pakcik kepala Rimau kan ada....

07 August 2007

MEMORI - PART 2

Hai uols....selamat pagi..tgh hari...selamat petang... hari ni akak dapat email dari ex my school mate..siapa lagi Arnie..cikgu sekolah kat Manjung tuuu...tak sangka dia masih ada gambar-gambar nih kannn.. actually kebanyakan event yang we all dok sembang kat yahoo group tu akak tak berapa ingat pernah terjadi tapi since i have a lot of friend who keep remind me about my school day... i felt very touched to have those memories back.... Caya lah ko Ismi terror tul ko remember macam-macam perkara hanya dengan berbekalkan book of shadow (SEMERBAK) and Arnie our official photographer during those day ..dia lah sumber nak dapatkan photo yg di idamkan sebab dia ada kamera canggih..heheheh dan ramai kenal dia masa kat sekolah dulu..one more thing dia berani nak approach senior dulu-dulu..heheheh akak segan...akak kan pemalu tapi mahuuu..huhuhuhu

okey start ngan picture kat bawah ni kannn... Ismi ke siapa ada bagi tahu masa kita sekolah dulu kak Zanariah ni nampak cantik tapi sekarang macam tak lahh pulak kannn..well akak pun rasa yang sama..masa dulu akak selalu admire ngan body dia (opsss) ngan rambut dia...ngan kulit dia...fuh memang cantik gilerrr.. Opss akak dah sound macam lesbian lak kan hahahahaha..tak kisah laaa...tapi serius uols...memang manis dia...maybe lahh masa tu kita lagi BURUK dari dia hahahaha...cuba korang tengok org zaman 50 an..bagi dema dalam era tu dah kira malatop...tapi kalau dari zaman kita cisss...macam ni orang kata cantik.... sebab kita dah lebih cantik sekarang..opsss matilah masuk bakul angkat sendiri....hahahaha

Setalah akak jenuh memikir kan nama dema ini (of course dengan bantuan Mr ady) akak list kan nama dema dari kiri ke kanan... Yusri Marat (father dia cikgu kita) Syaiful Darwis (hensem kan) kalau dulu dah hensem macam mana lah sekarang yek?.. Zanariah... Rashdan (rasanya dema ni dah kahwin berdua kann) and last sekali Nizam....masa kak zana jadi TKU (Timbalan Ketua Umum) dan Ketua Umum nyer tak ada dalam gambar Azhar Samad (akak panggil dia azhar bulu coz banyak bulu)... hehehehe sesiapa yang still tak ingat ketua umum tu ..simpan dalam otak yekk....masa dema form 5 kita akak form 1..banyaklah senior yg test market kann...

Hahahah..tergelak besar akak tengok gambar kat bawah ni...kalau sesiapa nak tahu ni lah batch husband akak... mengikut kata Cikgu Arnie kita ..akak suruh dia ambil gambar batch dema ni semata-mata akak nak gambar ex-bf akak masa tu... akak tak malu nak ngaku masa tu akak rabun warna kot hahahahaha... akak list kan laa yek dari kiri ke kanan start dari atas...Fahrizal, Azlan Zam, Roslan (akak panggil Roxete) Hisyam Affandy, Mahathir (det), Mazlan (kat Brunei sekarang) Cikgu Marat, Ishak, Roshaidee (manager yek hang...)Samsul Amri, heheheh my hubby (cute kan masa tu)Fakril Zamani (Kawin ngan junior kita) Shafie (sekarang bawak kapal..loaded tau) Zaid, Zaidi,

Bawah duduk: Yusri (Tono), Kamarul Hafiz (duduk kat ngan umah akak..dah gumuks) Harizal, Bakhtiar (tokey direct selling) Sanusi, Ermi (keje kat Putrajaya) heheheh my BELOVED BOIPREN...Yusri Yunus (rabun ke akak masa tu) dan Mizan (jadi kastam)

Ady: Apa masalah mata u masa tu yek?

Akak: naper?

Ady: Banyak lagi yg semenggah contohnya I..yang U dok kenan ngan Yusri Yunus tu pasai apa?..

Akak: Puhleaseee...kalau ikutkan U jatuh number 8 kot dalam senarai I tau..!!!!

Ady: Sahlah mata awak ada problem sampai sekarang..

Akak: hehehe (sebenarnya dia jeles..malu nak ngaku...)

Okey next gambar ....jeng..jeng ...balak hensem masa kat kelas 1A4.... nampak togel kann..camna laa boleh dikatakan hensem kannn... Soalan ni nak kena tanya Aidee...sekarang dah jadi Tuan Inspektor hahahah.... tabik tuan... saman akak boleh delete tak?....gambar ni kat dalam stor sukan yg daif dengan cikgu Amir Sharifudin Wong.....Woit Moksein apa jadi ngan rambut ko sekarang ni yek..makin sikit jer.. pastu perut makin boroi kannn...

Gambar kat bawah ni Cikgu Radzi di kelilingi oleh ex kelig akak..tapi sorry lah akak tak dapat nak detect sebab kecil sangat....tapi akak perasan sebelah cikgu tu Eri Darleena kannn...dia ni badan jer sihat tapi dance power..pastu english pun dahsyat... dia yang ajar akak menari masa talent time...huhuuh..It's a final coundown.. lagu dorm kitaorang..hahahahahha...lawaksss...

So kengkawan kalau ada gambar lagi send laa email kat akak yek....boleh kita buat tajuk berbincangan dan of course akak letak dalam blog akak supaya akak tak akan lupa lagiii... kalau tak nak bagi akak letak dalam blog bagi warning awal2 kat akak..tapi selalunya akak tak makan saman..hehehehhe...

Chow...

05 August 2007

AKHIRNYA...


Competitors akak masa akak nak interview..should i wrestling now?...heheheh

Sekarang akak dah start kerja kat PUTRAJAYA..yes uols... akak aaaamat berpuas hati dapat kerja kat sini...sesiapa yang selalu terlibat dengan construction atau tender mesti tahu company akak nih...kompeni akak ni adalah salah satu GLC (Governemet Link Company) yang menguruskan tender-ternder kerajaan.. dimilik penuh oleh kementerian kewangan...nama kompeni akak ni jeng-jeng-jeng..kalau nak tahu call akak yek....

akak datang interview pada 30hb Julai...setelah di interview lebih kurang 1 jam ...dengan banyak gile kelentong lebih kurang..akak memang suka dengan company nih... akak tak kisah mintak gaji rendah dari kompeni lama akak.. pastu dia kata kami akan inform dalam minggu ni.. kalau tak ada maksudnya tak berjaya lahhhh...akak berat mengatakan yg akak akan dapat sebab akak dah buat research gila-gila pasal company ni dan berjaya impresskan interviewer tu...esoknya pukul 11 akak dapat call dari company nih..kata akak dah diterima dan boleh amik letter offer dah tanya boleh boleh start...akak dengan pantasnya cakap akak boleh start 1hb Aug... so dia terangkan lah benefit dalam telefon.. antara benefitnya Cuti tahunan 21 hari (wow akak suker) MC 30 hari (lagiii akak suker) kalau masuk hospital 60 hari (boleh akak wat treatment pas nih) medical di tanggung untuk husband , anak, dan ibu bapa ..t

masa sessi suai kenal disamping sambut birthday boy/girl month of July..boss akak yang pakai tie tuuu...

Our MD yang pakai baju melayu hijau..sempoi gileee...100% staff melayu..ramai lagi staff kat luar meeting room tingkat3 nih..setiap department ada meeting room masing2..akak kat department project team 1 (level 1)

kerja akak cuma jaga boss akak jer.. kalau ada meeting kena inform HR suruh booking hotel @ flight......basically memang tak de apa yang akak buat cuma merenung internet dan jaga bosss jer.. senang kan...sampai akak tak biasa dengan situasi macam tu..sebab terlampau rilek

lunch hour hari jumaat 2 jam..c so masuk kerja kul 8.30 pg dan habis office kul 5.30..sabtu dan ahad cutiii....

sekarang nih akak gi kerja ngan Ady, breakfast ngan Ady dan balik ngan Ady... sebab dekat dengan opis Ady 10 minit drive jer....lunch jer ngan kawan2 opis... fuh I'M in Heaven....

P/S: buat baik di balas baik..so kerja ngan Iklas yek.. dan bersungguh-sungguh..kita akan nampak hasilnya kemudian hari...

FAREWELL MY OLD COMPANY


akak yang tengah senyum tak berapa nak iklas kat tempat kerja akak

Uols ingat tak akak citer yang akak busy sangat..kalau balik rumah dah lewat-lewat malam... so memang tak de masa nak update this blog..mesti ramai yang jengok tapi tak de update kan..kuang..kuang..kuang...sekarang ni akak janji paling kurang seminggu akak akak update blog nih atau tiap-tiap hari opssss..heheheh

Sekarang akak nak buat announcement.. hehehe akak dah resign dari opis akak yang kerja dalam sebulan jer.. tapi akak rasa kerja sebulan macam dah kerja setahun...macam-macam problem company nih...harap jer opis cantik tapi management macam hanjing..dah laa tak de overtime sebab company tak cukup budget..feeling nak hire ramai staff sebab banyak projek nak masuk...banyak sangatlaaaa... temberang jer lebih... kalau gaji tu 5 hb atau 7 hb baru masuk...rupa cilakak kannnn.... tak per tuhan maha adil..selalu menolong hambanya yang lemah..asalkan kita iklas dalam menjalankan tanggungjawab yg di amanah kan...kalau dia tak jalankan tanggungjawab dia, dia lah tanggung dosa kannn... sampai bila boleh wat cam gitu kan... sian ngan bebudak lain..kerja dah la takde cuti straight 7 hari seminggu sebab kerja terlampau banyak..overtime dah nak abih hujung bulan pun tak bayar-bayar lagi..ingat-ingatlah sikit woi... Yg paling akak terkejut tu gaji dema yg ada diploma in architectural pun basic cuma 850 saja..taulaa fresh graduate tapi perpada-pada laaa..siap suruh bebudak tu sain contract kerja setahun pulak tu...sian dema yg tak tau apa-apa tu...

Yang peliknya sorang secretary yg baru umur 25 tahun dengan SPM pangkat tiga..English pulak tak de dalam result SPM (kantoi kah?) apatah lagi Mathematic atau prinsip akaun memang lahh tak nampak batang hidung dalam result SPM tu boleh dapat basic 2000 pelik kannn... tapi memang getik... dia kata dia pernah kerja jadi stewardess kat brunei airline..hello airline mana amik orang fail english nih.... ? pulak tu ditugaskan buat kerja secretary dan akaun syarikat (kronikah) atau mampukah yg dia nak buat... tapi akak tengok memnag dia tak leh buat..tapi yang dia boleh buat berkepit ngan boss jantan tu jerlaaa... macam boss lak kita tengok dia..kalau lunch tak hingat nih dekat dua jam sebab alasan keluar ngan boss..mana adil..kerja berterabor.... dia ni start kerja 2 minggu awal dari akak kononnya kat company lama buat akaun.. tapi boleh dia tanya akak nak carum duit dalam KWSP ni siapa employer dan sapa employee...akak musykilll...lantak lah..kalau nak ada affair ngan boss pun janganlah hazab sangat...

malas nak citer lebih..sebelum akak blah akak dah format dia punya filling system yang memang tak de format tu... teratur lah sikit... hadiahnya akak tak dapat gaji bulan nih.... akak tak halal kann...akak bagi notis 24 jam..buat apa tunggu lama-lama kann... yg secretary yg dumb ni siap hantar sms pertikaikan akak kenapa resign 24 hr... HELLO offer letter pun akak tak sign lagi tau..lembab betul..pastu dia lebeh-lebey kata akak tak akak pergi jauh dengan attitude akak macam nih...kita tengok lah nanti kannn.. dia boleh ke buat kerja tanpa akak tolong dia selama nih... harapkan dia langsung tak jalan kerja... pandai kepit boss dan nak jadi second wife jer...

ni haa bebudak kesian kat opis akak boleh senyum lagi walaupun overtime tak dapat lagiii..pastu kerja dah tahap kuli banglaa jer...semoga uols dapat kerja yang lebih baik kay... (BTW yang sec dumb tu yang kiri sekali) larikkkkk....