25 September 2007

BERBUKA PUASA AT MARIOTT PUTRAJAYA

Yuhuuu sekalian apa perasaan uols lama akak tak updatekannn..saja nak dera uols supaya uols tak curi tulang bukak blog akak time office hour.....kalau selalu nak baca cerita pi kat perpustakaan negara tu haaa... banyak buku boleh uols belek2....tak ada laaa tak kan akak nak dera fan akak kan...matilah akak perasan ada fan... akak nak citer kat uols semalam akak pergi berbuka puasa kat Mariott Putraja... ada contractor belanja makan.. kalau orang dah belanja apa lagi akak sanggup jer lah kan...kan wanie kannn...aku tau bukan projek ko pun tapi what the heck kan .. kita duduk diam2 makan jer.. diam ker kita nih?... bagi yg belum tau lagi wanie ni one of my school mate masa kat Bainun dulu.. masa tu akak form 5 dan dia form 1..sedang molek kalau nak ragging kan.. tapi ko tengok sekarang berani mati nak ragging.. betis pun dah sama saiz ngan akak.. huhuhu

Ni lah ghupa wanie tu...duduk kat sebelah dia nih tak ada masa nak biar pinggan kosong.. asyik makan jerrr...

bulan puasa ni tak ada masa nak anyam ketupat... nanti dah masuk bulan syawal baru kita start balik sessi anyam ketupat kita kan uols...aktiviti akak bulan puasa pun kurang... yer laaa makan kurang gerak pun kurang kan.. ditambah pula boss akak tak ada pengganti lagi.. so bilik dia jadi tempat akak port tido waktu tengah hari kannn...

seperti biasa kita mulakan entry bergambar kita hari ni.... mula2 akak nak publish gambar makanan yang fulamak... sampai rasa nak tercabut pin seluar bagai nih... kalau perut boleh menjerit dah lama perut akak nih dah lama dia suruh akak stop..tapi apa kan daya anak tekak akak masih belum kata stop... so tegoklah juada berbuka semalam yek.. tu baru separuh..tak ada masa nak snap gambar.. sibuk pilih nak makan apa jer...

Cake yang amat lazat... ada banyak lagi tauu...

kambing golek...akak tak pernah makan tapi akak curi sikit dalam pinggan wanie...not bad sedap gak.. ditambah ngan gravy yang ada black papper dan mint sikit tu


penuh meja makan sebelum berbuka.. yang kat tengah tu lias the buaya darat..jangan marah ye lias


beranika pasta memang lazat..sebenarnya banyak lagii food tapi tak larat nak snap.. tapi dalam banyak2 juadah ada satu yang melekat dalam hati jap lagi kalau nak tau apa scroll kat bawah yek...
.
.
.
.
.
Cantik tak laki baru akak...larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....

11 September 2007

FAREWELL EN MAS

Today is a last day of En Mas in the office. En Mas ni adalah boss akak a.k.a boss kepada PCD 1 team. En Mas ni sebenarnya dipinjamkan daripada JKR untuk selama 2 tahun. So hari ni adalah hari terakhir dia bekerja untuk office akak...selepas ni akak dah tak de boss..tak tau siapa ganti..huhuhuh

Akak nak wat apa kat opis..akak dah tak ada orang nak jaga...so akak cuma layan tenet jer lah..tunggu sampai boss baru akak masuk...

Semoga berjaya En Mas, En Mas memang seorang yang caring dan baik...Selamat Kembali ke JKR.