11 October 2007

SELAMAT TINGGAL KL


hari ni 11/10/2007 akak akan balik ke Taiping. Giliran akak beraya kat MIL kali ni.. tu puas kelentong cakap tahun lepas dah raya kat sana.. kali ni trick tak menjadi laaa.. so persiapan akhir mereload kan kad Touch n Go.. kat depan Maybank depan KLCC.. tapi tak menjadi .. vencciiii tau.. ntah apa2 server down kot.. so sebelum balik kena masuk lorong tambah nilai lah jawabnya

So hari ni boleh balik awal..pagi tadi akak dah siapkan barang2 nak bawak balik.. kat opis pun dah kosong.. semua dah nak balik umah...

So basically tinggal akak ngan Ita ajer kat opis ni..dia tak berpa sihat... tapi datang juga kerja

So akak ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin kepada pembaca setia blog akak.. Opss lupa akak nak tunjuk Kad Raya yg akak dapat tahun nih....akak dapat satu jer..Padan muka akak..tahun lepas ramai kengkawan bagi tak mo balas.. tahun depan uols hantar lah kat akak yer...ampunnnn.. akak chow dulu....


Meja akak dah kemas... yuhuuu boleh balik raya..bunga tu Kontractor bagi.. tapi bukan akak punya..Project Manager akak punya... letak atas meja akak cantik juga kan ..kan..kan...

Kad raya yang akak dapat.. cuba tengok betul2..buat dari Cd tau.. puas akak cuba playkan Cd ni..ingat kan ada lagu Raya tapi senyap aja... CD kosong rupanya heheheheh.. Thanks Yusnariah dan keluarga..canggih ko kannnn...

LAST MINUTES SHOPPING JLN TAR



Perang uols.. Perang apa?..perang harga laaa.. dapat lah akak beli kuih raya utk MIL...tukamg jual pun pakai baju kurung as model..walaupun jurujual tu lelaki.. hehehe kalakau pun ada...

Orang ramai sangat.. akak tak larat uols...nak jalan pun macam semut.. nasib baik bike power akak ada...boleh parking dekat2 sikit..

Penat sangat ..akak singgah kat tepi tangga ngan Ady makan keropok.. Siapa kata akaktak boleh duduk lepak atas tangga and enjoy our food.... akak boleh tawww.. akak jenis tak kisahnyer orang...tengok bukti akak happy jer..

LAST MINUTE SHOPPING AT DOWNTOWN KL

Uwaaaa..akak tak ada baju raya lagi taww..kesian akak.. tapi malam ni akak merempit ngan Ady dan Helmi Legau satu lagi motor.. we all pegi ke downtown KL... akak ingat nak juga cari baju tapi dari jauh baju tu nampak cantik dah dekat macam hazab sangat... Helmi lak tak abih2 cakap nak beli kat adik laa.. kat mak laaa..alih2 asyik dapat tunang punya jer... Aik cakap tadi nak beli untuk adik.. bila pegang baju cantik jer terus nak bagi tunang..camno..at last dapat lah juga baju untuk adik dia.. tu pun nak beli lagi satu untuk tunang..alih2 mak dia punya tak ada..huhuhu..siap beli lampu tidor raya lagi tuuu...

Tu Tengah bayar baju Tunang dia laaa..siap planning nak bawak tunang dia datang pilih sendiri...ada berani ke? kang tunang ko borng semua sapa nak bayar?..

Happy sebab dapat banyak baju untuk orang lain...



MOOD RAYA 2



Kali ini sessi mood raya akak kat IOI Mall... Kali ni pegi dengan one of akak nyer Project Manager.. sporting tau uols..sipa drive kan we all ke sana.. biasalah naik kereta projek.. kali ni partner in crime akak Muna, Wan, dan PM akak .. siap try baju pastu snap2 gambar...walaupun baju kebaya yang akak try tu ala2 dah macam nak balut nangka..berani mati nak try jugak.. hahahaha..Muna dah macam Gothic Chic dah.. Ada akak beli apa2 tak ada.. tapi Wan siap beli baju raya pastu ada hati nak beli kasut raya.. maklumlah dah dapat bonus kan Wan?..heheheh.. Our Pm tak beli apa pun... so balik opis kul 2.00 ..syok tau jalan....Ni nak keje ke nak shopping nih?

MOOD RAYA 1



Yes Uols akak dah start malas nak duduk kat opis.. kisahnya member akak si Ogy tu nak beli make up raya.. kat Body Shop..gigih tau sampai kat Jaya Jusco equin Park...ada dia beli make up tu.. ada... tapi apa ke benda sampai satu troli ..kisahnya dia siap beli cushion raya, rak kasut raya... and apa lagi yek.. Opss siap buat J Card lagi tau... Hrmmmm...


09 October 2007

JALAN TAR

Dah shopping raya ker uols.? sapa tak cukup sebulan puasa tak leh Raya..Kan Shu Hakimi ..Kann..Kannn..Kaedahnya akak memang cukup sebulan berpuasa telah menghabiskan minggu2 terakhir berpuasa kat Jalan Tar.. Hajat di hati nak lah beli baju2 ker...kuih2 ker utk raya nih.. akak dengan gigihnya berdua ngan Ady naik moto ke Jalan Tar.. belum sampai Jalan Tar tengok jalan dah stuck...Nasib baik abg akak teror menggunakan skill mencilok2.. tapi masih berhati2 sebab akak ada kat belakang.. Yer laa kan..kang akak tersangkut kat celah2 antara 2 kereta kann.. akak ni kan "kecik' saja uols.. sepanjang perjalanan akak mampu tutup mata saja uols.. akak seram.. nanti akak tersangkut kat side mirror bus.. matilaaa akak tak beraya...

Ko mampu nyelit2 cam nih..akak mampu...

Ni baru sikit.... kalau depan lagi..tak gerak kereta uols.. space nak parking pun tak berapa ada..

Ni lah gunanya bike akak untuk bulan Ramadhan..nak parking tak ada masalah

Mana lah datang orang ramai-ramai ni yek.. akak heran tul laaa.. banyak nyer duit dema nak shopping sakan macam tu yek.. akak mula rimas..akak ngan Ady parking motor kat satu tempat tu..nasib baik bawak moto kalau bawak keter mau akak bukak puasa jer laaa.. yer laa uols tak larat nak maki sumpah seranah driver kat Malaysia ni yang kalau dah sopan2 tu sopan sangat.. kalau yang cilakak tu cilakak sangat kan....

Akak hanya mampu jalan separuh jalan jer..ada akak dapat tengok barang? Nan Ado nyer.. asyik cium bau ketiak orang jer... kalau.. akak ni tak der lah tinggi sangat.. daripada akak asyik tengok belakang orang baik akak balik umah.. sudahnya akak tak dapat tengok apa2 pun.. beli jauh sekali.. pastu akak pegi sogo pun orang ramai sangat...

Sedar2 hari dah nak hujan... sib baik akak ada dua pasang baju hujan yang baieeek yer.. Balik umah tido lagi baik puas hatiii.. akak boleh laa mimpi pegi shopping kat tempat yang ada aircond.. banyak parfume..banyak alat make up..kan ady...kan Ady.. akak nak parfume Rayaaaaa....


Orang jual belon pun berlambak2.. yerlah mak dan abahnya shopping baju raya..anak2 dema nangis2 nak belon tu.. mahal tau..5 ringgit satu.. abih puasa ni boleh lah depa beli belon terbang makan angin kan uols..untung banyak......

Raya umah akak nih nampaknya uols makan ketupat gantung jer lah uols.. kuih raya tak sempat beli huhuhuhuhu


03 October 2007

DRIVING? NO THANKS...


Sebenarnya bukan nya akak malas drive....akak enjoy driving tapi yang paling akak tak suka waktu pagi2 masa nak pegi kerja jem teruk kat area cheras...lagi tension kalau ada lori siput (lori simen) yang gigih jugak nak keluar pagi2 ni time orang nak rush pergi kerja.. tak termasuk lagi kalau jengkaut tu buat perarakan pagi2 kat jalan raya... tu la pasal akak lebih suka jadi minah rempit... Kalau ada accident tu semua pakat nak tolong tengok... padahal bumper kete jer yg kemek sikit... fed up lah akak kalau tgk fe'el rakyat Malaysia ni.. terlalu perihatin... kalau call man tu berlambak2 berenti dengan walkie talkie nyer...elok saman je depa nih.. senang2 nak berenti tepi jalan kan...



Matilaaa akak dah start emo pepagi nih...Lupa lak akak tak tunjuk lagi kan bike akak baru beli sempena menyambut Ramadhan.. kenapa Ramadhan akak beli moto? nanti akak citer lain kali laaa...okey

DINNER WIT ADDY

Sebenarnya sejak bulan Puasa ni akak jarang dapat dinner ngan addy.. yer laaa..kalau tak akak join company bukak puasa, Ady lak bukak puasa ngan opis dia... kadang2 akak bukak puasa ngan kawan2 akak dia pulak bukak puasa ngan kengkawan dia.. tu tak termasuk kalau dia ada meeting and terpaksa balik lambat.. so akhirnya dapat jugak akak dine out wit ady... tapi area nyer tak lah jauh kat area Cyberjaya jugak...Padi Cafe..okeylah..

Padi Cafe


Biasalah kalau tak pose sebelum makan bukan lah akak namanya..akak kan suka perasan chanthekkkk..larikkkk...

Baru aja nak bukak puasa 2 orang kawan kawan Ady lak join buka puasa..lebih ramai lebih baik kan...So akak makan grill smoked salmon and Addy had Nasi Goreng Thai..The other two guys akak tak tau dema amik apa..

Zamri tengah pilih menu

Akak makan Grill salmon with key lemon gravy... tak berapa la uols.. macam ada yg kureng..

Ady pun tak abis makan..ntah apa2 rasa dia.. Nasi goreng Tom Yam.. too salty

After that, sembang tak hengat ni..sampai kul 9.00 baru nak balik umah... Adehh penat ..sapa kata makan tak penat.. Esok nak kerja lak... huhuhu

02 October 2007

MUDA-MUDI NIGHT OUT

Adeh..malas akak nak citer..asyik makan jer.. kali ini we all semua buat just for bachelor under 30 berbuka puasa... sapa kata akak tak layak masuk kategori ni.. akak kan baru 24 tahun.. tengah muda remaja lagi tau.. So tengok gambar jer laa yek...penat akak nak citer panjang2 nih...


Yes we all makan kat The Coast Alamanda Putrajaya..Open air concept.. ada BBQ ada Mee Kari, Akak rasa dia punya lauk pun lebih sedap dari IOI Resort.. Cheff kat IOI resort kena balajar masak kat sini tawww...


Girls... tapi beware tak semua yg available tau..akak sorang jer yang available... Opss akak dah ada anak Pak Zain tau...

Some of the Guys..ada yang tak mai lagi..

Akak dengan gembira posing ngan Min..Akak suka nampak food banyak2 tau...

Girls with their food..Stock seminggu makan ni tauuu..


Ni pulak Edan nyer Food... Feeling2 on diet konon.. siapa Edan yek?..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Ni lah Edan....Sudehhhh..aku tengok ko makan starter jer buah....lepas tu tak henti2 buat lawatan Muhibbah kat meja buffet.. Kata ko demam...tak ada makna nyer....heheheheh

01 October 2007

SEDIH TAU....

Hari ini akak sampai opis lambat.. sebab hujan.. akak kan minah rempit kannn... kisahnya akak memang tau start Jumaat petang sampai semalam kot (ahad) ada renovation kat opis akak... tapi tak tau lah seazab nih.. akak masuk jer opis dah tak ada mood nak buat kerja.. dulu opis ni ada juga partition atau dinding sekarang dah seluas mata memandang.. yang akak tak suka tu tempat akak dah jadi bertambah sempit.. dah lah almari filing akak ada kat dalam bilik drawing..venci tauuuu...

Nak korek hidung pun tak boleh dah..semua orang boleh nampak..dulu akak sengsorang jer kat sini ..nak tidor pun kira boleh lagi... sekarang nak pakai lipstik pun rasa macam semua orangtengok..huh..bosannn...

Ni tempat akak masa dulu.. oeky kan boleh adakah sessi anyam ketupat kat sini.. kat depan akak tu bilik boss akak pastu kat depan tu ada pintu keluar dan dinding.. kat kanan akak dinding juga so akak tak lah boleh nampak the whole depatment... akak kan suka verangan.. so kalau tertutup sikit tu boleh lak akak verangan lebey-lebey sikit cam model...printer akak pun boleh muat kat tempat akak tau...

ini lah hasil setelah di renovation kat tempat akak..Engineer perasa DIVA mana ntah buat design macam nih... macam dewan periksa lak.. dah lah kat depan tu telopong jer.. tak leh datang lewat lah cam nih.. nanti sumer orang nampak..huhuhuh..sebelah depan dan kanan dinding pun dah kena roboh.. printer kena letak kat workstation kat belakang..maknanya aka tak leh nak tambah saiz badan akak lah lepas ni.. tempat sempit macam semut...

Dulu akak happy dengan tempat kat sini.....

Sekarang amik kau... semua akak boleh nampat orang kat PCD 1 dan PCD 2.. berani mati kau nak berangan kat sini...

Belah kanan akak.... dengan wire berselirat.. pastu sapa yang pergi photocopy semua aka nampak... yang tak bestnyer akak boleh dengar setiap partition punya phone.. kalau dari jauh akak tak leh cam meja mana yang berbunyi...

tapi kann ada seseorang baik hati dah bagi akak buah rantai nih tauwww.. jangan jeles.. hadiah nak pakai raya...boleh lah akak berangan jadi Mak Datin lak lepas nih...cantik kan uols...

BERBUKA PUASA AT IOI RESORT PUTRAJAYA


Hai uols..akak bersiaran lagi ..kali ini akak nak citer pasal makan lagi..kalau uols macam budak2 tak leh nak tgk makanan akak suggest uols tengok masa lepas waktu berbuka nanti ...kalau macam Shu Hakimi tak per..dia tahan puasa dari pagi sampai malam opssss...jangan marah.. raya tahun ini akak balik tepeng.. calling2 yek...

Kali ini akak breakfast kat IOI resort putrajaya.. Kontraktor wanie yang belanja... ingat tak wanie pada episod lepas akak dah citer.. matilaaa akak ada episod makan-makan kan.. uols ada ker... Kotrator Pantai Remis kan wanie?... kebetulan akak memang tak bangun sahur..so memang lapar gile.. dahlah hari ini hari Jumaat.. lunch hour pi jalan2 kat alamanda.. memang lah menggoda.. rasa nak buat2 bodo makah kat MC Donalds.. tapi kan akak kat alamanda bukan beli makanan tau..tapi akak beli cushion buat akak melelapkan mata kat opis.. oit kat opis nak tido ker nak buat kerja?.. heheheh.. akak puasa uols kesian kat akak penat tauwwww...

okeylah balik pada citer akak makan2 kat IOI..


Kaedahnya akak makan kat Palm Garden...tak de macam hari tu kat Mariott.. tapi this time meriah lah dengan gelak ketawa.. mana taknyer..satu meja penuh dengan we all yang ala2 kemaruk nak makan semua..heheheh

akak dah standby menyinsing lengan nak serbu food yang ada.. akak sampai awal tau.. akak suker sebab banyak masa akak leh tinjau food yang ada. sempat juga lah nak snappy snappy gambar kan.. bukan nyer apa untuk tatapan uols juga kan...

Ni lah partner in crime akak... dari kiri Ita, Min, dan Wanie... kalau bab makan serah pada we all.. tak kisah ceruk mana pun boleh datang... tapi akak tak main lah kat resident hotel tu..Opsss kan Wan kan!!!!

Jejaka idaman malaya.. eh tak lah bukan malaya.. BLT jer.. Wan dan Faisal verry available.. kalau nak call no tepon akak yer...baru tadi akak buat test baca tulisan jawi, Faisal yang bahagian kanan memang teror baca jawi macam ERL.. Wan belah kiri lak sama teror cam akak.. laju tau... macam jet...heheheheheh

Ni starter yang akak amik.. akak tak tamak..semua akak kongsi ngan wanie... tapi wani yang makan banyakk..akak makan suku jer.. kan wani kan!!!!!

Akak makan sepinggan jer nasi tau.. tak caya tengoklah gambar kat atas.. tak banyak kan.. akak memang tak kuat makan.. so sapa2 yang nak wat open house jangan takut2 jemput akak tau...

Japanese selection.. akak tak sempat nak merasa sebab perut dah penuh..

Ni pulak bahagian desert.. tapi akak makan desert masa awal2 lagi.. orang lain makan last sekali tapi akak makan mula2 sekali..bukannyer apa .. tak tahan tgk design cake tu..

Tapi overall akak rasa kat sini agak kelam kabut sikit.. kalau nak refill air glass dah tak ada.. tak sempat nak basuh kot.. food dia pun tak refill sangat.. kalau abih dia lambat nak tambah.. so mengurangkan kelancaran enjin perut akak...

Kalau orang dah belanja tu akak terima aja.. kat kedai mamak pun okey.. tapi akak nak gi makan kat kedai mamak yang hensem ajer tau..heheheh...