22 November 2007

TRANSFER

Puan Along,
Project Team 1 Department,
Project Coordination Division.

Dear Puan Along,

TRANSFER

We wish to kindly inform that you are transferred with immediate effect. You are to report to the Senior Manager of Design Management Department or any other authorised Officer of the Company upon notification from time-to-time.

The terms and conditions of your employment shall remain as per your Letter of Offer and XXXXX XXX Sdn Bhd.'s Term and Condition of Employment.

We trust that you will continue with your level best in the discharge of duties and responsibilities in your new assignment.

Thank you.
XXXXX XXX Sdn Bhd.


MHBI

Managing Director

Akak terkejut... mentang2 lah boss akak dah resign.. akak kena transfer kat depatment lain.. akak sedey tau... huhuhuhuhuhu..

Lain kali citer laaa... akak tak der mood...

13 November 2007

P.RAMLEE THE MUSICAL

Tak dapat tengok Siti berlakon.. dapat gambar ngan Poster dia pun cukup lahhhh...


Apa nak citer yek..akak ni mana pernah dan pandai nak review2 nie...kisahnya boss akak bagi 2 tiket free kat akak.... Yer lahhh.. nak tunggu Addy belanja berjanggut lah jawabnya... lepas open house kat rumah Aidee akak terus gi Istana Budaya..show pukul 3.00 petang tapi janji ngan kawan amik tiket kat sana kul 2.30.. akak tunggu punya tunggu kul 3.00 baru dia sampai..jem katanya.. Addy pun excited gilerr nak tengok teater P.Ramlee ni yang katanya gah giler dengan pelakon yang gempak2 belaka.. akak cuma nak tunggu Siti jer masa dia act jadi Ajijah.. tapi tak ader pun ganti ngan pelakon lain lak... Isk..Isk.. nasib baik tiket free....

Masa first 10 minutes akak dah rasa Addy lain macam jer.. duduk straight salah.. senget salah... pastu akak perasan dia curi2 tidor lak.. sah2 lah dia bosan.. akak pun rasa cam bosan sikit..tapi akak tengok prop dia banyak giler.. so tengok meriah lah sikit mata nih... lagu yang depa nyanyi pun tak ada satu pun yang melekat kat pala hotak akak..

Lepas 2 jam ada intermission lak.. boleh orang nak gi ladies, gents, or minum air kat luar ker... Addy come up wit a suggestion.. "kita balik nak"...what?... dah lah jarang2 dapat tengok teater..free lak tu.. pastu nak ajak balik... bawak budak kecik lagi senang... akak pun sian tengok dia so akak cakap kat my kelig akak nak balik dulu lah.. sempat lah akak tengok pelakon yang jadi Junaidah jer.. Malissa Saila ngan Liza hanim tak sempat.. akak rasa Addy tak leh nak tahan tunggy lagi dua jam.. tak per lain kali akak tengok sorang2 or sapa nak jadi boyfriend akak? leh kita tengok sama2 citer lain kan....

12 November 2007

AIDEE'S SYAWAL CELEBRATION

Gigih tau akak cari waktu nak attend function nih..bukan senang nak makan "masakan" Aidee..sekarang ni akak tengok Aidee dah makin maju tanpa helping from Mummy... akak tengah berfikir.. bantuan sapa agaknya..mugkinkah catering dari hotel Dynasty.... tak kisahlah... janji hati akak gumbira dapat makan laksa johor, Roti jala, satay ayam&daging, kuih muih... dan air Ribena.. yang nih mesti Bibik bantu kannn.. heheheh sapa yang tak datang rugi woooo... akak dah set time pukul 12.00tgh hari mesti sampai..dah janji ngan Ismi dan Zaireen nih.. tapi biasalah tak kan melayu hilang di dunia..kul 12.30 jugak sampi.... serentak pulak tu....

Akak naik moto jer datang sebab lepas gi sini akak nak pegi P.Ramlee the musical..nanti akak citer laaa okey... lagipun akak ada secret project yang tak leh citer lagi..siapa yang dah tau senyap okeyy..heheheh

Akak sebenarnya nak amik gambal KLCC...(Kain dema jarang laa) alih2 depa dok posing kepit kain.. tak mo bagi evident kat dalam blog nih....Merah kan Ismi...


Acara bergambar ngan errr..kengkawan leh?Ain and Aidee jer dah ada anak..akak baru pregnant 7 bulan..so perut akak tak berapa nak nampak...heheheheh

Acara beramas mesra bersama tuan rumah.. guest nyer adalah 3 orang tapi riuhnyer macam 15 orang.. Adam as usual very lovely...Damia pun as usual very Active..heheheh

Tuan rumah sudi bergambar untuk blog yang tak canggih nih...tak per tahun depan ajak lagi yek


Kamarul datang lambat sikit kul 1.00 baru sampai bersama escord... anak very pemalu... siap bawak beg drawing lagi tu...memang sah anak dia akan jadi akitek macam papa kan...


Aidee cakap Mokhsein suruh tgk TV 3 dari kul 1.30 ke kul 2.00 jenuh akak tunggu sampai abih lah berita jam 1.30 tu akak tunggu ...kalau setakat gambar buruh kasar indon buat kerja tak yah suruh akak tunggu..dah rugi masa makan akak... Apa citer nih mokhsein..cuba terangkan kat akak nih....cepattt jawab......

SATU HARI DI HARI RAYA

Kannn dah hari raya dah uols.. punyalah i tak dapat nak pakai baju raya... ramai sungguh saudara mara belah hubby i yang datang berkunjung.. tak cukup bihun sup, buat laksa..tak cukup laksa buat ketupat, tak cukup ketupat bukak lemang pulak..pastu tak cukup jugak..akak buat2 hilangkan diri ke Bukit Merah..Bley? hehehehe

Kawan akak yg raya sama waktu ngan akak semalam tak datang pun..maybe dia tak celebrate raya kedua..Opss kedua ker?.. akak rasa raya ker 15 kot... antara yang datang Mizan and family, Roshaidee and family.. cuba tgk roshaidee dah ghupa orang mengandung 5 bulan.. laki akak jugak maintain.... Mizan still macam dulu gak..alhamdullillah akak dengar dia cukup trawikh 30 hari.. tak sempat lak nak snap gambar.... tapi kalau amik pun flash mesti tak cukup terang juga.. OPsssss... hitam tapi still manis lagi.. tang mana tu..heheheh...

LAMA TAK UPDATE KAN...


Adeh.. laaaama akak tak update kan.. sampai akak rasa dah lupa kat mana blog akak..huhuh... akak baru nak rilek2 bermanja-manja ngan parfume akak yang baru tu opssss.. dah sibuk kawan2 tinggalkan sms..msg bila update blok.. syok sangat ker melangut kat sini uols...akak sekarang ni memang dah dapat sindrom malas.. tu la pasal akak plan nak update lite2 sajer uols.. mana akak nak start yek?... citer hari raya..matilaaaa syawal dah abih...tak per janji akak update kaaaannn..tapi akak tau sorang kawan akak tu dah ada blog.. kan Ismi kannn..akak dah curi2 tgk dah.. okeylah tu...cuma gambar jer yang tak der lagi kannn... ko jangan lawan akak



Kisahnya selepas akak sampai di Taiping akak terus masuk tidor.. pagi tu akak bangun..adalah pukul 11.00 pagi..baik kan menantu macam akak nih... terus teringat nak buat kuih..maklumlah akak kan raya sama waktu dengan rusia...kiranya akak sambut raya sama ngan Sheikh Muzaffar lah...akak ingat akak sorang jer sambut raya ikut rusia rupa2 nya ada juga kawan akak datang beraya ..tapi kawan akak tu lelaki tau uols.. akak heran jugak..fesyen baru ko..lelaki boleh..Opsss malaysia boleh.. huhuhuhu..

Gambar kat atas tu lah percubaan akak nak buat tart yang di ajar oleh wanie..boleh laaa... abaikan keadaan saiz nyer yang sekejap2 besar..sekejap2 kecil... ikut suka hati akak laaa..kuih akak heheheheh... sambil tu tengah hari akak buat macaroni cheese..maklumlah sambut raya jer kat Taiping.. tapi makan ala2 sambut christmas...tak berani akak nak curi lemang bungkus mak mertua akak yang dah spare untuk raya waktu Taiping.. matilaaa akak lepas nih......