08 December 2007

HARI SENAM SEDUNIA

Lepas makan macam2 akak rasa badan akak berat lain macam...tak leh jadi nih.. akak try pakai seluar dah tak leh nak zip... apa lagi akak mesti heret rakan subahat akak yang buat akak jadi montel (sebenarnya akak yang rela jadi montel).. time for exercise supaya kita boleh makan banyak lagi tanpa beli baju baru.. matilah maaakkkk.. ala2 plus minus gituew....akak buat sit up.. akak main beskal (macam tak ada beskal kan) akak angkat berat... dalam sejam lebih gak laaa.. habis lenjun satu badan.. pastu baru akak rasa ringan sikit....heheheh boleh makan lebih malam nih


Sempat amik gambar lagi nih

Wanie tengah gigih wat treadmil... kalau akak lah baik round mid Valley atau KLCC jalan jugak kan...

Pastu next week nyer we all wat swimming.. jenuh gelak dari berenang nyer...mrasa we all jadi dua ekor badak berendam huhuhuhuhu.. gambar swimming tak bolehnak publish nanti ramai yg terpikat ngan body we all hahahahahahaah......

MAKAN-MAKAN

Akak nih kalau pasai makan no 1.. tak kira lah makan apa..akak memang suka makan...ni masa akak makan kat Johny alamanda ngan Wanie.. wanie pun kaki makan jugak.. no wonder body we all comel.. konon ala2 nak diet makan steam saja .. kirim salam lahhh.. sampai senak perut we all makan.... heheheh


Ni pulak kontraktor belanja makan lunch..Ngan Tasnim as a host... makan lagi kannnn.. kat The Coast Alamanda jugak.. macam tak tempat lain kan.. yer lahh akak kan kerja kat hulu..also present Wanie, Min, and Ayu from MD's Office.. Kali ni akak buruk lantak jugak....tu laa sapa suruh ajak akak...kannnnn...


Ni pulak masa opening food court baru kat opis akak... tak ada lah selalu we all makan mamak sajork.... kali nak try makan western.. nampak nyer this is the first and last time we all makan western kat sini.. kureeeeeng...rasa macam baru belajar masak..kat sini kena layan diri...so service agak lembab laaa... dan drinks pun mahal sikit....



Ni pulak masa akak makan ngan kawan baru akak Norita...finding out that we have a same interest.... apa dia?...we called it Gaban..... sapa yang tahu tu tahu lah... but sayang we all mula rapat selepas raya and now dia dah resign dari company akak for her own good.. better offer katanya.. sempat tu buat wasiat bagai.. suruh teman baik dia gaban.... heheheh dont worry i will take care of you sabariah... heheheheh sesama lah kita yek... We all ni semua PA kepada boss masing2 lain team jer... Good Luck Norita... lain kali ada rezeki kita makan lagi kat Q-Thai Cyberjaya yek....

Enuf wit entry makan2...akak dah lapar lak..kang akak gi serbu roti canai 3 keping kang.. akak boleh abis kan tau....

TAK JADI PINDAH..MACAM KARTUN KANNNN

Dear Along

I have discussed with our MD on your transfer to DMD today. Based on the discussion, Encik MHBI has agreed that you should stay at Project Team 1 Department.

Regards,

FH
HRA


So akak masih bersama mu.. walau di mana jua.. akak stay..yahoooooo....akak nak jadi orang kuning macam iklan DIGI.. siap lah korang...akak jadi bayang2 dimana2 saja korang berada termasuk di alamanda Opssssssss....

HATI AKAK BERBUNGA

Kepada sesiapa yang wonder akak kena transfer ke idok... jawapan nya akak tak jadi kena transfer.. masih ada yang sayang kannnnnn....akak suker..akak tak merajuk dari blog lah ismi.. cuma akak dapat sindrom malas... lama lak malas nyer.. sebenarnya banyak citernih.. cuma peram jer... namti dah ada mood akak update sampai uols tak larat nak baca kan..

Kisahnyer cam nih.. lepas pemangku akak balik outstation dia tengok ada surat transfer yang telah di CC kan kat atas meja dia... akak seram jugak sebab dia bolehjerit nama akak dari bilik dia lantang sekali mintak explaination sama ada akak yang request nak blah dari depatment akak.. akak cakap akak tak mintak tapi tiba2 dapat surat suruh transfer.. dia punya hangin satu badan sampai akak terus jadi tikus.. tapi akak tikus mondok sebab akak besar heheheheh.. tak sangka directly dia call HR dan marah.. sian juga kat HR manager tu... pastu dia siap hantar email kat our MD.. lagi lah akak seram... matilah akak lepas nih... so ni lah email yg buat akak terharu sangat..penting jugak akak kat PCD 1 nih yek...

En MHBI,(Our MD)

I just knew today that Pn ALONG will be transferred to DMD effective on 19 November 2007.

For your info, she has been reporting to me daily since absence of En MARMM (My former boss). Instead of transferring her to DMD (Department yang akak kena pindah tu lah), we should employ a new PA for SM DMD.

Even with absence of SM PCD1, it does not mean she has nothing to do in the office. Daily, she has to perform the same tasks as during En MARMM. The only difference is that She is reporting daily to me instead of to SMPCD1. With her absence from Monday, I don’t expect things would be the same. In similar case of the absence of PCD4’s admin supervisor, covering task should be temporary. It should be replaced instead of making it as example to other unit.

Unless we have decided that SM PCD1 is no longer exist, then only her position is no longer required.

At the same time, the vacant positions of SM PCD1 & PCD4 should be filled immediately. The covering tasks by SM PCD2 & PCD 3 should be on temporary basis due to number of projects for each SM. If these posts are to be filled by existing staff, then we should proceed to promote those staff. Or else, we should advertise these posts if none of existing staff qualifies for the posts…but holding and waiting are just not the way. Just imagine the load of an SM to handle technical problem for more than 40 projects at a time..and yet, the PA is being taken away.

I would also suggest that the task of SM PCD1 is given to project manager from PCD 1 (En MUS) (My Project Manager) as an acting SM because he knows projects under PCD1 better.

In this case, I can just concentrate on the projects of PCD2.

Thank you.


Akak sker..akak sayang staff kat dept akak nih.. sebab akak dah rasa cam sekepala.. kalau akak pindah DMD akak kena tukau daerah jajahan akak sebab 98% percent staff kat sinun dari kelantan..akak bukan tak bolehbergaul dengan orang kelantan tapi...akak tak paham bahasa dema..matilah akak larikkkkkkk....

so akak tunggu dari arahan MD lah lepas nih... hmmmmm...