19 December 2008

AKAK PERMISI DULUUUU

hehehhe..akak bercuti selama 10 hari start from 20/12/2008.. so akak tak buat posting laaa..macam la kalau akak tak pegi mana-mana akak buat posting kannnn....anyway kalau rajin akak posting dari melbourne..opsss akak ke sana uols..

akak memang bercuti pastu duduk hupdate blog..kannn..so nanti kan akak yekkkkkk... daaaaa

15 December 2008

HAPPY BIRTHDAY TO ERALLI

Hollaaa.. heheheh hari nih genap umur Eralli satu tahun.. dah satu tahun dah anak akak yek.. uols jangan ngada2 nak kata cepatnyer dah besar... sekejap jer dah satu tahunnn.. weh akak yang jaga dia tau. opsss of course with a big help from Addy and all my family member.. akak rasa laaaaaama nyer dia nak besar..tak sampai satu meter lagi tinggi dia.. bila lah dia nak pandai lipat baju..tolong picit bahu akak ..tolong masak kat dapur...hehehehe

Sekarang nih dia dah berjalan jatuh tapi still tak ada sebatang gigi pun.. tak per lah.. Mama and Papa rasa happy since ada Eralli.. Mama kena bangun awal pagi.. pastu kena rajin masak nasi Alli... huhuhu.. gambar nanti akak upload yek...

mama nak sing satu lagu

PANJANG UMURNYA...PANJANG UMURNYA..PANJANG UMURNYA SERTA MULIA
SERTA MULIA...SERTA MULIA...

Love you Alli
From Mama and Papa

22 October 2008

OPEN HOUSE @ YATT EKHRAM HOUSE

Gigih tauuu.. Hari Sabtu lepas Addy kerja but work from home... so akak ngan semangatnyer tak makan dari pagi sebab dah plan nak pergi open house umah Eyta, Yatt, Ekhram... kalau lapar akak teguk air jer.. Alli makan bubur kongsi sikit ngan dia... hehehe alas perut kann...Sampai kat umah Eyta dalam pukul 4.00.. lapar tahap gaban dah nih... Signature dishes Yat ilah sup Soto.. yer laa dia kan orang johor memang best betul laaa. bermangkuk2 akak makan sampai rasanyer boleh cover kenyang sampai pagi Ahad tu...

Eyta berposing depan hidanngan open house dia... laku sambal soto dia tau.. sampai pakai baju raya vogue tu terpaksa tumbuk lesung batu buat sambal kicap dia lagi..

Tuan rumah suami isteri... Ekhram perut tu cover sikit dah nampak laaa... gi buat excercise... Yang malam2 tu tak kira excercise tauuu...

Alli baru bangun tidor sikit bad mood.. dia nak ngan Papa dia atau guys ajer... Boleh mama nak bedal puas2 dulu..

Dah nak active sikit.. penat tau akak simpan gula2 tu dia pungah balik... balik umah akak tengok dalam poket dia penuh gula2.. siapa lah punya kerja yek..

Bergambar sebelum pulang ngan tuan rumah... yer laa tak reti2 nak balik ker.. rumah dah penuh ngan guest... Terima kasih tuan rumah.. lain kali kalau nak buat open house akak datang lagi.. jangan serik jemput akak...Yatt memang rajin buat open house walaupun duduk tak tingkat sepuluh.. sebab tu rezeki dia murah kannnn.. Orang yang gaji besar2 nih tak der pulak nak buat Open House kannn...

20 October 2008

JAMUAN HARI RAYA @ MOF

Baru-baru ini company akak ada jamuan Aldiftri 2008 buat kat dewan MOF.. nak wat cam ner kat opis akak tak der dewan.. nak buat open concept lak kena mintak permit dari macam2 organisation lak.. so akak nak tunjuk gambar jer lahh.. Opss lupa nak bagi tau majlis tu buat pada hari Rabu, 14/10/08..so hari tu kira opis tutup laaa. melaram pakai baju raya jer...
Buah-buahan makan ngan chocolate fountain... best gak laaa

Marshmellow...

Aneka lauk hari raya... ada kambing dua ekor.. tapi akak tak makan kambing.. akak tengok jer...

Opis mate akak.. cute kan dia.. sepadan lak ngan akak
My favourite adik kat opis.. tapi dia selalu cubit akak tau.... tapi dia nih baik.. single lagi..siapa nak book hantar email yek,....

Tengah pilih lauk... tu yang sengih semacam tu mak engku PA Senior Manager Design Management..

Kan akak nampak sebaya jer ngan Eyta nih kannn..

Ni lah department akak.. Boss akak yang pakai baju purple duduk tiga dari kanan...
rasanya macam tak cukup orang. dah balik kot.. L to R duduk
M Kamal Said (AM), Fahmi (AM), Mohd Yusoff Awang (SM) , Ir Faris (GM), Mohd Hatar (MD) , Capt(B) Azman (PM), Norzamlias (SE) Mohd Kamsani (SE)...

Berdiri dari Kiri. L to R.. Mohd Yusoff Che Pa, Akak , Izma Azmira, Norhanita (nampak mata jer)
Ni lak gambar beramai-ramai.. rasanya kurang kot.. ramai dah balik...teka mana akak.. rasanyer akak paling ceria warna baju kann
Acara beramas mesra..

HYE UOLS...MAKAN2 MUDA MUDI

Laama kan akak hilang.. heheh akak gi uganda.. buat amal kebajikan kat sana.. larikkkkk... lama dah akak nak citer tapi berrrrrlambak sangat kerja nak buat.. akak dah ada anak sekarang.. kalau nak pengang komputer tu terpaksa berebut taip ngan anak akak.. anak akak sekarang dah boleh jadi pakar komputer.. abih semua words kat lap top tu dia cabut.. isk..isk.. ikut papa dia lah tu...

Ni akak nak citer pasal bukak puasa muda-mudi.. asalnyer untuk yang single mingle lagi tapi being me kan tetap nak ngaku single lagi...huhuhu.. lagi satu had umur telah di naikkan memandangkan umur akak semakin meningkat...kalau tahun depan naik lagi satu had umur akak still leh join kannn...
Antara golongan muda-mudi yang sampai awal.. semangat berposing kat pokok buluh kat alamanda... sebenarnya ramai lagi yang datang tapi sampai ngam2 nak bukak puasa... tak per lah janji datang kannn.. konsep makan2 bayar sendiri dan sendiri drive balik yek...

Akak masih sabar menanti makanan akak yang tak sampai2 lagi... akak cuma order muffin jer tau...heheheh err side order ayam quarter, nasi tambah dua, choclate blended 1 and extra hot choclate....

Haaa kan muffin ajer yang akak makan..

masing2 dah ambil tempat.. riuh kenny rogers kat alamanda sebab kan remaja yang belia ni kan...

Opsss kenapa akak sorang yang nampak cam 23 tahun yerkkk... tetap maintain muda gituew...

Okelah dah abih short entry yek.. nanti akak publish lagi.. ramai sangat bagi komen lamaaa tak update.... akak kan sibuk sekarang nih... akak naik bas gi uganda dulu yek.. bye...

05 September 2008

SMRPB REUNION

Sorry laaaa teramat sorry.. entry dah basi baru akak nak publish.. akak malas nak citer sebab akak ngan Eileen sajer yang datang mewakil kan diri ke renion nih...Kalau uols nak baca citer pasal reunion ni pergi le melawat blog kengkawan akak yang lain contohnyer.. siboootalk.blogspot.com dan gbonegallery.blogspot.com dan x-bainun8791.blogspot.com dan yang lain uols cari sendiri yek.. kerja akak banyak lagi tau.. banyak web site akak tak terjah lagi...

Akak nak citer pasal gambar jer hari nih.. kali entry mari bercerita tentang gambar...
Gambar nih adalah gambar kantin sekolah... banyak kete kat situ semua kete ex student... ada juga kete cikgu...kat kantin nih selalu lah we all berebut masa time rehat nak beli pau sambal.. kacang keras dan air sirap..

Ni lah gambar Roshaidee yang dolu2 agak cute.. sekarang mak ai.. perut jer yang nampak cute sebab macam orang mengandung.. Kim pulak yang pakai T shirt kotak-kotak... Addy lak gelak sakan. Ntah pasal apa depa citer kot.. Oh akak ingat dema tengah citer pasal lari sambil angkat kain tak pakai spender malam-malam lepas prep dari sekolah ke asrama... Cis.. dari kecik dah perangai dema ni tak senonoh..

Kak Alis, Addy and Shidee lagiiii.... nak melawat Aspura lah tu

Wau dah ada pejabat penyelia asrama kan.. siapalah yag duduk kat sini.. dulu-dulu akak pegang kunci bilik kaunseling sebab akak setiausaha.. best woiii.. boleh lepak2 tanpa gangguan malam2 tak yah masuh kelas prep.. lepak kat bilik kaunseling boleh baring2 kan.. sib baik bilik tu tak ada TV...


Ni plak batch Addy.. semua dah bertukar rupa.. terlah kan dulu masih dalam kepompong pastu tukar jadi rama2 sekarang dah jadi Giant.. cam ner boleh jadi macam tu yek... Addy juga yang maintain.. (bodek tau nih ayang) baju raya duit raya kasi lebih tau... hehehe

Okeylah surfing blog lain yek.. akak penat mangarah lah .. tak ada idea...

SINCE U BEEN GONE

Ada apa dengan "Since u been GONE"... siapa yang faham tu faham laaaa..tapi akak nak buat entry berlagu laaa.. opss akak tak pandai nyanyi.. To Wanie.. look what have u done....hiks.. akak suker...

empty table.. empty chair.. empty neighborhood... Tuanku dimanakan dikau.. since Wanie tak ada tuanku macam hilang mood nak kerja...

Since u been gone.. Dik Jai lah jadi Executive kat sini.. sian dia.. bukak file.. tutup file...bukak balik.. tutup balik... Jai.. your chair miss you much..

Since u been gone.. Eh ada orang tu bertambah workload lah.. sian diaaaaa... tak caya.. Orang yang kat sana tu jangan terbeliak yek tengok apa dia buat....


Since u been gone... Ha.. tgk betul2 berlambak2 IPC atas meja.. tak masuk minutes yang nak kena review.. pastu surat yang nak kena tengok..claim yang nakkena sign... pastu kena pergi oustation...Tak kesian kah dikau Wanie.....akak tepuk tangan.. sukerrrrrrr....

13 August 2008

IPD MANJUNG HANDOVER

Hari yang ditunggu-tunggu pun dah tiba... hari ini we all bangun punyalah terlambat.. event tu start pukul 9.00 tapi akak pukul 8.00 baru bangun.. so apa lagi bersiap macam lipas kudung.. tak sempat breakfast terus siap2 baju pun tak yah iron.. masa pakai tu pulak ala2 sendat gituw.. opsss mesti they all buat baju akak terkecil... (tak ngaku akak dah besar kannn..alwaysss tau...)

Err dengar citer ada yang tak sempat mandi kannn.. hehehe tu lah saper suruh tidor lambat..feeling nak gi swimming memalam laaa.. kan akak dan cakap..

Ramai abang-abang pulis.... tak ada yang taste u ols.. semua dah macam pangkat ayahanda...heheh

Ni lak masa signing ceremony... siapa yang tengah2 tu yek.. macam ayu jek ngan baju sendat gitew...

Opsss... masih posing ayu lagi.. hehehehe yang kat belakang tu wanie ngan Eita... sembang apa yek .. ngumpat akak ler tuuu...

Naper dalam gambar ni akak nampak besar sekali.. mesti posing tak betul tu... sib baik akak diri sebelah Senior Manager PCD4 ala2 giant dia kan...

Tamat lah acara penyerahan hari ini.. Fuhh.. naper akak tengok muka saksi yang tengah tu macam kekwat jer yek....

06 August 2008

BBQ @ TELUK BATIK.. YIPPIE...

Haaa.. ini lah aktiviti rahsia yang we all buat tanpa pengetahuan HR dan our senior manager dan boleh dikatakan rahsia dari semua orang kecuali department akak jer.. tu yang dengar citer HR person agak bengang sebab we all tak tidor kat Orient Star.. malas lahhh.. nanti kat lobby lift nampak depa.. kat cafe nampak depa... bosan laaa... jom tengok gambar we all kayy...ni kalau boss akak tau mau terasa dia kannn..

Masing2 tunjuk skill nak hidup kan api.. akak suruh dema tiup jer tak mau....buat acara tiup beramai-ramai

Tepi sikit Raja nak try lak.. jangan main-main tau daulat kang... biar Raja buat sorang.. yang lain tengok jer tau....

Akak seperti biasa.. akak kan makhluk yang lemah.. so akak boleh feeling-feeling posing tepi pantai jer...

Kan akak dah cakap..yang pompuan pegi posing jer.. yag lelaki pi hidupkan api... bila nak start makan nih

Haaa.. kan dah masak.. ayam ada.. kambing ada.. kentang ada... kat bara api tu kulit durian pun ada..

Isk budak nih.. orang suruh buat kerja dia sibuk nak berposing gak.....sorang panjang sorang pendek..opssss larikkkkk (Jai n Eita)

Acara membuka durian.. Konttraktor hantar durian.. sukalah Eita makan durian kan

Acara merenjit tepung tawar oleh wanie.... dia memang suka bab tepung tawar nih.. dalam hati dah sebut kambing yang tu yang ni yang sana aku punya.. hahahahaha

Akak pulak tolong jaga ayam.. takut terbang.. mana ada akak makan banyak.. pinggan akak kosong tau.. tak tau lah kemana semua kepak2 ayam tu pergi...

Ni tukang kipas/bakar kami import dari bangladesh kat Taiping.. kali ini akak betul2 lari seratus meter dengan lajunyer.. chabuttttt sorry yer lias.. lain kali kita wat BBQ lagi yek...

PENYERAHAN IPD MANJUNG PART 1

Haluuu.. sorry uols lama akak tak hupdet.. cerita tu ada tapi rasa lam ya lam alif (malas) ehhh betul ker akak eja dalam jawi.. huhuhu kalau tak betul tu betulkan sendiri yek...kali ini akak nak publish gambar benbanyak la.. malas nak tulis penpanjang..secara ringkasnya projek IPD manjung ada lah projek pertama department akak yang siap untuk diserahkan kepada PDRM.. acara ringkas jer.. tapi yang bestnyer satu team PCD1 pergi bersama-sama meraikan acara ini.. yang paling best macam-macam xtvt yang akak buat ngan team akak.. sampai hotel pun lain dengan boss semua sebab nak cover line ler tu..boss akak kasi tidor kat irient star. we all semua lepak kat Marina Cove... lagi selesa sebab apartment dan tepi pantai lagiiii... enjoy lepak2 ngan depa.. selalu kat opis macam formal jer tapi kalau kat luar opis rasa maca family lak...

Ini akak nak show gambar masa hari second day kat Lumut.. masa sibuk kemas2 barang.. boleh pulak polis tu kata tak der orang nak tolong sebab masing2 sibuk meeting.. cissss...semalam masa polis ajak karoke ada lah pulak Opsssss heheheheh.. semalam sampai kul 2.30 pagi bertahan mata tau...

Haaa ini lah pandangan hadapan IPD Manjung yang nak diserahkan kepada Polis.. bangga jugak sebab berjaya menyiapkan bangunan ini on time dan projek sulung yang siap dengan balai polis dan kuarters.. Syabas Umar.....

Ni pulak replica kawasan IPD Manjung.. besar tak?.. akak feeling2 berkawat sambil nyanyi lagu Gerak-gerak khas.. hehehehhe

Masa ini sibuk akak merayau kat kawasan IPD manjung... akak nak bergambar kat dalam kotak kawad cam and lokap tapi berkunci lak.. tak per esok cuba lagi...kali ini akak test tuang minyak dulu laaa...

Bergambar ngan banner yang telah berjaya digantung oleh kami semua.. satu pencapaian yang besar...actually akak cuma tolong tengok senget ke tidak jer.. hehehe

Ni lak gambar untuk geng bas sekolah.. siap Senior Manager pun pun sporting bergambar.. macam laa penat sangat kannnn.. tapi kan memang penat tau nak gantung banner tu.. susun kerusi lagi.. teringat zaman sekolah dulu susun kerusi kat dewan untuk perhimpunan waktu jumaat.. Ciss mana lah polis2 yang muda belia nih .. tak datang tolong punn

Ni tak de kerja lain.. asyik nak pecah rumah jer.. kat stor senjata pun sempat tak sedar ker kome tu kat Balai Polis nih...

Sijil penyerahan ada kat dalam nih tau

Haaaa. saper kata akak tak susun kerusi.. nampak siap bukak kan dari plastik lagi tau.. sungguh penat fuh...

Kan dah siap susun.. malam nih ada cleaner nak mop lantai.. rehat sekejap yer.. pukul berapa lah nak balik nih.. nak balik swimming and main beach volley lagi nih.. dah lama tak sexcercise nih...

Heeee.. akak balik dulu naaaa.. jap lagi ada xtvt lain.. so much xtvt so limited time... esok harinya... petang ni kita enjoyyyyy...