23 March 2008

CANTIK TAK UOLS.....

Mari semua akak nak tunjukan rumah baru akak di luar ibu kota.... rumah akak nih akak beli dengan duit tabung akak dan Addy disamping duit EPF yang boleh dikeluarkan setahun sekali tu... tapi sekarang akak dengar dah boleh keluar tiap2 bulan kan uols... Ini first time akak show kan rumah akak kepada my reader... nanti kalau di izinkan akak akan buat party ala2 buih uols di jemput datang yek....

Ini halaman rumah akak.... kat depan sikit ada playground untuk anak2 akak bermain bersama-sama kawan... akak ingat nak buat swimming pool untuk akak bersukan.. tapi akak rasa akan jadi kolam ikan atau kolam jentik2 saja...so masih dalam pertimbangan gituew...

Addy suka berkebun sambil ditemani anak akak... Ali pun boleh bermain basikal di sekeliling kawasan rumah... tak adalah akak risau anak akak nanti kena culik ker... sekarang ni kalau nak culik budak tak kira lelaki ker perempuan kan.... Akak buat pagar setinggi atap rumah akak kalau nak masuk kena ada password... so kalau kengkawan nak datang kena call dulu atau interkom dari luar gate kan......

Ruang makan agak simple.... akak suka konsep minimalis... satu meja makan untuk reramai kaum keluarga yang datang rumah.. satu lagi meja makan kalau akak sekeluarga saja... maklumlah keluarga akak tak besar..sekarang ni cuma ada Ali dan Addy jer kan... so tak yah lah sibuk2 nak bersihkan meja yang besar kan.....

Ini pulak bilik tidur akak.. ruang dia sunggh luas.. tapi akak tak tau lagi nak letak apa.. so far akak letak katil queen... katil single dan baby cot... oh kat tinggkap ada 2 seater sofa supaya akak boleh membaca atau menonton TV kat situew...

Akak paling suka kat area sini sebab akak boleh berlari2 excercise... maklumlah akak dan bertambah erat badan sejak melahirkan ali... opsss bukan semula jadi akak besar ker?..hehehhehe

Kat sini ada banyak pokok bunga yang Addy tanam... selalu akak beristirehat dengan Ali sambil menghirup udara nyaman dan bau bunga2 di taman rumah akak.. Ali selalu tertidur kalau kat sini...

So apa pendapat uols..... cantik tak rumah akak..... maka dengan ini tamatlah sessi berangan akak ... kembali lah ke dunia nyata..... Errrr kalau dapat rumah cam gini kan apa salahnyer... manalah tau akak menang peraduan siapa makan belacan cecah petai paling banyak... Akak sanggup.. huhuhuhuh

1 comment:

volks@wazi said...

pic yg last tu tak leh nak decide.. sapa yg hensem.. sapa yg lawa.. sapa yg ayu.. sapa yg kacak.... hehehe...