12 June 2008

LANGKAWI - FAMILY OUTING

Hai uols.. banyak-banyak sorry sebab blog nih dah macam blog berhantu.. bersawang bagai... akak sibuk uols (dibaca malas) .. heheheh.. tapi akak nak juga laa cerita pasal entry akak sekeluarga bershoping bagai di Pulau Lagenda tu... Akak pegi 4 hari 3 malam.. masa tu ada cuti hari Wesak on 19/05/08.. hotel memang banyak dah full booked.. so hari pertama akak tido kat Grand Continental dan hari seterusnya akak joint adik lelaki akak tido kat Twin Peak Resort... Meriah uols sebab rasanya kat Twin Peak Resort tu tak ada orang duduk pun during week days.. mrasa buat Resort tu macam Atuk nenek kitorang nyer...

Sebelum bertolak Mama akak dah siap masak seperiuk nasik lemak untuk anak2 dia breakfast.. flight kul 2.00 nanti tak ada lah lapar sangat.. KL ngan Langkawi dalam sejam saja uols.. boleh lunch kat Langkawi lah jawabnyer..


L to R: adik Lelaki akak, Adik pompuan akak pegang Farish, dan Adik Ipar akak Pegang Acap... having 2nd or 3rd trip Breakfast..heheheh


Ni akak tak tau apa masalah dia.. nak kata I'm happy coz I'm lost weight or.. Kawasan ini adik nyer... huhuhu

The Three Stooges with baby.. Eralli pelik why masing2 nak posing chantekkkkk...

Akak ngan Abg akak.. perhatikan perut Ady... chabuttttt....Masa nih kat sebelah hotel grand continental.. saje nak check price kat Supermarket kat situ.. Tak da lah murah mana pun.. esok baru start shopping

Ali the happiest child..maklumlah kemana-mana papa asyik dukung.. Err Mama wat aper yek....?

Ni masa kat track masa atas gunung.. yerlah naik cable car kat Gunung Mat Cincang.. pastu kena turun lebih kurang 300 anak tangga.. curam lak tu sebab nak tengok view langkawi katanyer.. akak taubat tak nak gi dah.. penat tau akak nak panjat balik.... Larat tau adik ipar akak yang pompuan tu dukung anak dia turun naik tangga.. akak serah pada Ady jer...



Ni adik akak bergmabar ngan helang... takut jer helang tu nak patuk dia.. Ala helang jinak boleh laaaaa...



Rutin keje Ady setiap hari ... check diapers Ali... Ady nih pantang kalau anak dia kencing ker berak ker.. cepat-cepat nak salin.... Farish lak sibuk tengok ... geram kot nak terkam Ali



Ni pulak masa kat Twin Peaks resort.. Bilik akak ngan family betul2 depan swimming pool.. yang best nyer swimming pool dia panas sebab dia pasang heater..kalau mandi malam2 pun tak der hal...so mamanjang jer asyik berendam

Ni masa nak naik Cable car...

Smile...papap ngan Ali Ayah ngan Farish kat Lookout view kat atas Gunung Mat Cincang.. betul kot.. ala kat atas cable car.. pastu kena turun 300 anak tangga...


One Happy family.. Ali tak mo tgk camera

No comments: