16 July 2008

AKAK NAK JADI NELAYAN LAH...

Tetiba akak rasa aka nak jadi nelayan.. akak nak tangkap ikan sendiri.. pastu akak nak goreng sendiri pastu akak nak makan sorang-sorang.. hehehhe..

Ni adalah xtvt hujung minggu akak, dah dua hari berturut akak fishing kat sini.. sebenarnya akak bukan memancing pun .. akak cuma tukang sorak kalau sesiapa dapat ikan.. mesti semua orang pakat jeling akak sebab semua ikan lari sebab dengar suara akak yang ala merdu lemak masin kan... dulik kan janji akak happy..

Tempat nih kan kat tempat orang main layang2 kat kepong tu.. mula2 nak picnic sambil main layang2 tapi end up akak malas nak mendongak tengok layang2 kat atas kepala. kebetulan my aunt yang gemar memancing dan dia punya new son in law pun minat yang sama so memasing bawak la 5 batang pancing... akak seonok juga tgk walau pun dapat ikan sebesar 3 jari akak jer...

Tapi my aunt dapat ikan flowerhorn... aik kat sini pun boleh dapat ikan flowerhorn ker.. kebanyakan ikan talapia.. okey lah tu.. memang fun.. so enjoy the photo

Cantik tak view... gelap sebab akak pakai handset teleponzamanjepun. Actually nih masa nak balik dah.. dah dekat senja tuuu...

Nampak tak cousin akak sibuk memancing untuk ikan yang tak reti balik rumah lagi walau pun dah senja.. tu laa degil lagi.. mak ikan dah suruh balik tapi nak main juga kan dah kena tangkap...

Ada tower for observation.. akak nak naik tapi sapa volunteer nak dukung akak angkat tangan... berangin jer kat sini.

Tasik yang diorang kata banyak ikan .. maybe kalau nak sampan kat tengah tu kot..

My uncle and Addy memang tak minat memancing.. so depa pakat perabih bekal yg we all bawak. lain kali tinggal dia.. abih air dia minum untuk para nelayan macam akak nih... heheheh

other related story go to yantysamsul.blogspot.com. promo nih....

2 comments:

muhammad hilmi said...

Kat mana port mancing nie... Mcm best
.. Kena bayar ker? Ikan apa yg ada agaknya?

Yus said...

@muhammad hilmi

rasanya bukan port memancing kot.. tapikan orang memancing secara illegal.. nih kat taman layang layang kat MRR2 kepong.. ikan yang ada? heheheh tatau ikan puyu kot..