16 July 2008

EVERYBODY MAKE A WAY.. NZ NAK SHOPPING

Uols kenal tak akak cantik yang akak gelapkan mata dia macam jebon kan... hehehe actually kawan partner in crime akak nih nak resign dari company so dia di takdirkan tak dapat bonus for the ended 2007. kelakar kan.. dia kerja lagi samapai bulan lapan nih tapi HR decided tak mo bagi dia bonus sebab dia nak berenti... apa raaaa.... tak per nanti jawab la akhirat... Board ker nak jawab or head of HR nak jawab.. Or MD nak jawab.. matilaaaa Yat baca entry nih senyap2 yek.. ampun akak nak bonus raya tau... kasi double yek....

Untuk mengubat hati dia yang lara tu we all pergi pavillion.. ada sale katernyer.. sebelum tu we all makan kat Belamy Ikan bakar.. buat kali ketiga or kedua makan kat sana, akak lupa nak snap gambar.. masing2 dah tahap kebulur...jauh kah jalan- jalan cari makan dari Putrajaya ke Istana Negara..... owh betul tuan-tuan dan puan-puan member akak aka partner in crime tak lain tak bukan WANIE...

Banyak kedai we all masuk tau.. tapi kat sini sampai 3 kali masuk... kelas kaaan.. tak dapat gaji pas tu tak dapat bonus shopping beli handbag... cayalah wanie.. tak harap pun duit bonus tu kan...

Abih dia punggah satu kedai punya beg. akak suruh dia ambil putih.. dia nak warna hitam gak.. putih cantik kan.. tapi wanie nih still nak hitam walaupun dia penuh satu almari dengan beg colour hitam or brown or grey... see tak ada putih kan dalam list dia...

Lepas satu-satu dia try akhirnya dia ambil satu .. Seribu lebih tau uols.. tapi dia ada discount dari citibank promotion.. add on lagi 10 percent kot.. tapi still nak samapai seribu hg dia... cayalaaa....

Dengan wajah gumbira dia keluar kedai... nampak kat tangan dia dah ada paper bag...


Dia ambil yang ini... lain yang try lain yang dia beli.. cantik tak...? nanti akak snap gambar dia pakai beg nih yek.. or nak akak ambil dia pakai beg TOD or nak akak ambil gambar dia pakai salvatore ferragamo .. nanti akak check beg apa dia ada lagi yek....matilaaa akak lepas nih.. chabutttttttt..................

No comments: