06 August 2008

PENYERAHAN IPD MANJUNG PART 1

Haluuu.. sorry uols lama akak tak hupdet.. cerita tu ada tapi rasa lam ya lam alif (malas) ehhh betul ker akak eja dalam jawi.. huhuhu kalau tak betul tu betulkan sendiri yek...kali ini akak nak publish gambar benbanyak la.. malas nak tulis penpanjang..secara ringkasnya projek IPD manjung ada lah projek pertama department akak yang siap untuk diserahkan kepada PDRM.. acara ringkas jer.. tapi yang bestnyer satu team PCD1 pergi bersama-sama meraikan acara ini.. yang paling best macam-macam xtvt yang akak buat ngan team akak.. sampai hotel pun lain dengan boss semua sebab nak cover line ler tu..boss akak kasi tidor kat irient star. we all semua lepak kat Marina Cove... lagi selesa sebab apartment dan tepi pantai lagiiii... enjoy lepak2 ngan depa.. selalu kat opis macam formal jer tapi kalau kat luar opis rasa maca family lak...

Ini akak nak show gambar masa hari second day kat Lumut.. masa sibuk kemas2 barang.. boleh pulak polis tu kata tak der orang nak tolong sebab masing2 sibuk meeting.. cissss...semalam masa polis ajak karoke ada lah pulak Opsssss heheheheh.. semalam sampai kul 2.30 pagi bertahan mata tau...

Haaa ini lah pandangan hadapan IPD Manjung yang nak diserahkan kepada Polis.. bangga jugak sebab berjaya menyiapkan bangunan ini on time dan projek sulung yang siap dengan balai polis dan kuarters.. Syabas Umar.....

Ni pulak replica kawasan IPD Manjung.. besar tak?.. akak feeling2 berkawat sambil nyanyi lagu Gerak-gerak khas.. hehehehhe

Masa ini sibuk akak merayau kat kawasan IPD manjung... akak nak bergambar kat dalam kotak kawad cam and lokap tapi berkunci lak.. tak per esok cuba lagi...kali ini akak test tuang minyak dulu laaa...

Bergambar ngan banner yang telah berjaya digantung oleh kami semua.. satu pencapaian yang besar...actually akak cuma tolong tengok senget ke tidak jer.. hehehe

Ni lak gambar untuk geng bas sekolah.. siap Senior Manager pun pun sporting bergambar.. macam laa penat sangat kannnn.. tapi kan memang penat tau nak gantung banner tu.. susun kerusi lagi.. teringat zaman sekolah dulu susun kerusi kat dewan untuk perhimpunan waktu jumaat.. Ciss mana lah polis2 yang muda belia nih .. tak datang tolong punn

Ni tak de kerja lain.. asyik nak pecah rumah jer.. kat stor senjata pun sempat tak sedar ker kome tu kat Balai Polis nih...

Sijil penyerahan ada kat dalam nih tau

Haaaa. saper kata akak tak susun kerusi.. nampak siap bukak kan dari plastik lagi tau.. sungguh penat fuh...

Kan dah siap susun.. malam nih ada cleaner nak mop lantai.. rehat sekejap yer.. pukul berapa lah nak balik nih.. nak balik swimming and main beach volley lagi nih.. dah lama tak sexcercise nih...

Heeee.. akak balik dulu naaaa.. jap lagi ada xtvt lain.. so much xtvt so limited time... esok harinya... petang ni kita enjoyyyyy...

3 comments:

mars said...

salam,,saya omar sharib,dari UIA jurusan senibina,
nak tanya..awak involve directly dengan project ni?.
kalu ya, ada beberapa soalan nak ditanya because saya pun tengah design IPD untuk my thesis.
kalau boleh share something ok la juga,
terima kasih

Yus said...

salam kembali Omar.. saya tak involve directly dengan projek nih sebab saya bahagian Admin sahaja tapi kompeni PBLT memang buat IPD all over the malaysia since 2005 (they are developer GLC under Minister of Finance for KKDN projects) if u need assistance for your thesis i suggest u can call directly or write a letter to Pembinaan BLT at Putrajaya and i'm surely they are very helpful. (FYI i'm already resign and if they can't help u in your thesis then u can come back to me and i will suggest a few people that could help u)

mars said...

tq then :-)..