23 March 2008

CANTIK TAK UOLS.....

Mari semua akak nak tunjukan rumah baru akak di luar ibu kota.... rumah akak nih akak beli dengan duit tabung akak dan Addy disamping duit EPF yang boleh dikeluarkan setahun sekali tu... tapi sekarang akak dengar dah boleh keluar tiap2 bulan kan uols... Ini first time akak show kan rumah akak kepada my reader... nanti kalau di izinkan akak akan buat party ala2 buih uols di jemput datang yek....

Ini halaman rumah akak.... kat depan sikit ada playground untuk anak2 akak bermain bersama-sama kawan... akak ingat nak buat swimming pool untuk akak bersukan.. tapi akak rasa akan jadi kolam ikan atau kolam jentik2 saja...so masih dalam pertimbangan gituew...

Addy suka berkebun sambil ditemani anak akak... Ali pun boleh bermain basikal di sekeliling kawasan rumah... tak adalah akak risau anak akak nanti kena culik ker... sekarang ni kalau nak culik budak tak kira lelaki ker perempuan kan.... Akak buat pagar setinggi atap rumah akak kalau nak masuk kena ada password... so kalau kengkawan nak datang kena call dulu atau interkom dari luar gate kan......

Ruang makan agak simple.... akak suka konsep minimalis... satu meja makan untuk reramai kaum keluarga yang datang rumah.. satu lagi meja makan kalau akak sekeluarga saja... maklumlah keluarga akak tak besar..sekarang ni cuma ada Ali dan Addy jer kan... so tak yah lah sibuk2 nak bersihkan meja yang besar kan.....

Ini pulak bilik tidur akak.. ruang dia sunggh luas.. tapi akak tak tau lagi nak letak apa.. so far akak letak katil queen... katil single dan baby cot... oh kat tinggkap ada 2 seater sofa supaya akak boleh membaca atau menonton TV kat situew...

Akak paling suka kat area sini sebab akak boleh berlari2 excercise... maklumlah akak dan bertambah erat badan sejak melahirkan ali... opsss bukan semula jadi akak besar ker?..hehehhehe

Kat sini ada banyak pokok bunga yang Addy tanam... selalu akak beristirehat dengan Ali sambil menghirup udara nyaman dan bau bunga2 di taman rumah akak.. Ali selalu tertidur kalau kat sini...

So apa pendapat uols..... cantik tak rumah akak..... maka dengan ini tamatlah sessi berangan akak ... kembali lah ke dunia nyata..... Errrr kalau dapat rumah cam gini kan apa salahnyer... manalah tau akak menang peraduan siapa makan belacan cecah petai paling banyak... Akak sanggup.. huhuhuhuh

DAH BALIK DAAAA.....PANAS LAH PULAK


Hai sumer..Ali dah sampai rumah ...kenapa panas sangat yek..Ali tak tahan..... Ali suka tempat sejuk.. tapi mama Ali tak suka sebab nanti Mama ali asyik pikir nak makan jer..nanti mama ali gemuk...dah tak vogue lah..Papa Ali pulak asyik nak tidor jer..kul 3.oo petang pun dia ingat masih kul 11 pagi.... tapi Ali tak kacau mereka sebab Ali seronok lepak atas katil sambil main dengan tangan Ali..Ali suka hisap tangan..Opsss lupa nak bagi tau Ali dah pandai mengiring. Nak tidor pun Ali suka mengiring.... Okey semua Ali nak tunjuk gambar kepada reader mama Ali.. enjoy

Ali dapat kawan baru kat fraser hill...jangan mareeee...girl tau....nama dia Kayla....tapi dia nih susah nak senyum...Ali senyum kat dia tapi dia nangis ...dia nak duduk kat maid dia... yer lahhh dia dah besar tua 1 setengah bulan dari Ali...

ni haaaa Papa Ali masih tidur walau hari dah nak petang... Kat sini semua orang suka tidor...

Mama Ali suka melawat tempat makan... tu sebab badan mama saya besar.. tapi tak per sebab nanti dia boleh dukung Ali... Mana papa yek? jap Ali cari....

Ali dah nampak Papa... dia berangan nak jadi Rambo... Tapi Ali tegok papa asyik dapat shoot cacing jerk...Bila la Papa Ali nak hilang perasan dia yek... tak per lah biar dia terjun dengan labu-labunya..hehheheheh

21 March 2008

NYAMANNYA NEGARAKU....

Feeling2 patriotik pulak dah.... serius uols akak tak ada lah pernah pergi kat mana2 dlm malaysia nih yang buat hidup akak jadi lembab nak tidor jer...kat cameron pun dah tak sejuk lagi...apa lagi kat genting dah macam funfair lak.... kat fraser hill nih masih tenang dan nyaman... walau pun klau duduk kat sini seminggu mati kering lah akak kebosanan....

Lets share some picture yang akak amik pakai henpon tak berjenama akak tuuu...



Merpati dua secoli...opssss dua sejoli...bagai pinang dibelah dengan kapak...hehehehheh

Akak bersama jam kat roundabout kat town dia...

Addy posing nak ada gambar bukit fraser tu.... jam tu dah pukul 7.00 dah..akak dah naik ketaqqqq...

Seorang jejaka berjalan sambil menolak stroller...matilah akak sabotaj..dia dah khawin yek..akak juga still maintain bujang....

Salah satu bangunan lama kat fraser hill

Errrrr..bukan akak nak bergambar ngan bunga tu..bunga tu yang panggill akak bergambar dengan dia..dia kata colour kita sama....hiks... matilahhhh lady in pink.....

Esok akak balik butbefore that akak nak explore apa yang ada kat sini lagi..bye..bye...

SEJUKNYERRRRRR.....

akak nak share some of the view from my room balcony..... Pastu akak nak tanya simple question kat my reader...

Ni masa kul 10.00 pagi.....nampak kabus jek.....

Ni plak masa kul 12.30 tengah hari...... Nampak kabus jugak...

Haaaaa...ni baru terang sikit pukul 4.00 petang......

Ni pulak masa ady and Ali baru bangun tido kul 11.00 pagi...

soalannya bilakan akak mandi pagi....hehhehehhe Larikkkkkk.... camno nak amik gambar..nak keluar apartment pun kaki mengeletar sejuk..... so kalau akak rajin akak amik gambar yekkkk...daaaaa

STEAMBOAT ANYONE?

Kelas tak akak berchoti sambil feeling2 meniaga staemboat...heheheh mrasa makan staemboat at open air sambil menghirup udara segar.... sejuk bangat dong....

Tapi sebelum akak melantak akak bagi anak akak makan dulu.. bagi dia kenyang pastu bagi di tidor supaya aktiviti akak tak terganggu...hhuhuhuhu pasal makan ni memang sensitip kalu ada gangguan...

Tadaaaaa...akak telah berjaya menidurkan Ali dengan cepatnya...pukul 9 mlm dia dah tidor..maklumlah suasana sunyi pastu sejuk pulak..sampai dua lapis akak selimutkan Ali nih....kala boleh akak nak balut dia satu badan....


Kannnn uols..makanan sudah tersedia..Mem yang prepared heheheheh..sebab akak pegang piala(Ali) so tak leh banyak tolong...dia bawak helper..so helper leh jaga anak kannnn...akak offer sapa nak jaga Ali tapi sorang pun tak nak..huhhuhuhuh

Cepat2...nanti abis...open air kat balcony gituew.....Akak feeling2 makan makanan berkhasiat gituew....tapi akak makan sikit jer uols..kan akak nih species Karnivor...huhuhuhu


Addy berlari2 anak nak kejar yang second round....tu dia tengah mencilok air manggo alisa.... nanti akak update lagi yer....bye

20 March 2008

FRASER HILL-DAY 1

Hai akak tak sabar-sabar nak update live dari fraser hill....akak pergi ke puncak nan tinggi ni sebab kawan akak ajak...dia kata dia dah booking apartment shell kat fraser hill.. akak pun tak pernah pergi ke fraser hill seumur hidup akak nih.. dah masuk umur 23(ye ker?) tahun ni jer lah akak dapat jejak kaki kat sini...

Akak pun feeling2 cuaca dia tak sesejuk mana ala2 cameron ker...genting ker... tapi sampai kat sini alamak sejuk nyer... matilah tiga hari akak kat sini tak mandi lah jawabnyer...water heater tu memang ada tapi waktu selepas mandisejuk sangat sapa nak jawab tu....huhuhuhu...sejukkkkk... Oppssss akak masih terhutang entry akak pergi padang dan entry akak main futsal sampai akak belasah kai kawan akak dan entry akak pegi besday Adam anak Aidee dan akak menang acara paaian ikut tema terbaik.. banyak nyer entry masih hutang.. tapi akak tak kira akak still nak citer pasal akak gi frasel hill nih....

tanpa membuang masa akak terus on computer dan terus update dri bilik tidur... terima kasih celcom broadband.. kat sini tak ada 3g so gprs pun okey lah......

Ali ngan sut ladybird nyer....cam girl kan....

Akak ngan posing manja dari balcony bilik akak... manja ker...hikssss....


addy seperti biasa asyik berkepit ngan Ali jer....Ali pulak terpaksa bedung 2 ke 3 lapis baju.... sejuk sangat tau.... matilahhh akak kan kurang lemak.... so haba cepat meresap dalam badan....huhuhu


Lisa anak kawan akak yang terlalu excited ngan Kabus.... badan jer kecik tapi kalau letak dalam freezer pun okey lagi dia nih... orang sejuk2 dia sibuk nak mandi......

malam nin nak makan steamboat ...so nantii akak update lagi yek...daaaaaa