23 April 2008

SECRETARIES MONTH-APRIL 2008

Hey uols.. bulan ni kan bulan pekerja macam akak.. uols dapat gi Lunch / dinner tak.. Company akak hantar para secretary ker Lunch kat MATRADE anjuran Quality Hotel pada 22 April 2008. Artisnya adalah Krisdayanti.. Okeylah..kalau dapat Anuar Zain lagi best tapi Anuar Zain tak buat secretary week tahun nih sebab dia nak jadi secretary opsss.....

Ni masa kat opis..gigih nak posing sebelum gi.. so memandangkan boss akak kat Jepun so bolehlah akak mula bersolek kat opis seawal 9.00 pagi opsss silap akak datang pun dah kul 9.15 pagi.. hehehehh matilah kalau HR baca nih... so kul 10.30 lah akak baru siap lepas gi breakfast... (makannn lagi) tapi uols nasib baik aka makan dulu .. kat sana makan tak best langsung.. Chef dari Quality Hotel katanya yang mamasak... tapi kat Meja akak semua komplain naper lauk semua tawar jer... tak kan nak suruh we all diet kot..

Akak ngan MC hari tu.. Dee.. lawak giler.. masa ni dia datang kat meja akak...

Comey kannnnnn....

Kat meja satu lagi.. Posing ngan geng Tender lak....

Ni lah dia Krisdayanti.. Botox tak hengat.. mekap sekilo kot.. sampai ada kawan akak termenung bertafakur berpikir berapa banyak lah budget makeup dia sebulan yek....

Sap kata Secretary office akak tak ramai.. yer lah banyak sangat bosss. satu bos satu secretary kan ramai tu....

Masa dah abih show.. alal nyayi dalam 7 - 8 lagu jer.... lagu yang biasa kita dengar lak tu... termasuklah lagu Cinta, Menghitung Hari.... dan lain-lain...

Nak juga amik gambar kat Luar dewan tu....tema uols perasan tak colour apa?.. Biru turqous.. Ntah macam mana nak eja pun tatau.... tapi akak mana lah tau kaler turqous tu kalau biru nampak cam hijau...kalau hijau nampak cam biru.. akak kalau pandang hijau nampak hijau.. kalau pandang biru nampak biru.. tak de lah macam dema tu...macam tu ker uols....

Apa2 pun peace dari akak.. orang dah bagi akak makan free walupun tak sedap at least akak leh tgk Krisdayanti in person... kalau ikut suara dia.. suara ogy sebelah akak lagi berhantu.... Opssssss Chabutttttt........

FUTSAL 2008

Aiyoyo Amma...Appaaaa.. so sorry entry terlalu ketinggalan zaman..matilah entry zaman pra sejarah.. dah lama akak perap citer nih.. (dibaca malas).. hehehhe actually..masa perlawanan Futsal inter Depatment 2 bula lepas Opsssss.. kan akak dah cakap entry ni entry pra sejarah.. kalau korang mals nak baca tengok gambar jer lah.. akak pun malas gak nak taip pepanjang...

Kisanya we all kena lah main.. tak kiralah mak orang ker.. bini orang ker.. anak dara ker.. tapi akak rasa tunang orang tak main kot.. sebab katanyer darah manis.. takut lah nanti nak naik pelamin kaki terjengkot lak kan Yattt heheheheh. gurau.. sekar

Barisan Team akak dari Project Department.. Gagah perkasa kan.. Eh mana akak yer.. Opss akak lupa tengah Breakfast ngan Addy and Ali kat kedai mamak... heheheh. Tepon akak asyik dering jer takut akak tak datang masa games... Jangan risau akak mesti main nyer. tapi perut akak kena jaga jugak yek.. nanti dia merajuk...

Kan dah happy akak dah datang... Jersey disponsor oleh GM, Senior Manager, and Project Deparment.. maklumlah selama ni mana penah main bola so mana adalah jersey bagai nih..

Amacam rasa boleh menang tak.. actually masa training akak main keeper sebab akak paling besar kan.. tapi masa game akak jadi Striker.. berani matai kau... heheheh Keeper akak tu nampak jer kecik tapi bola tak kasi lepas gol tau.. semangat waja tul...

Masa tengah rest sempat akak susukan ali.. Akak kan mama yang perihatin... Main2 gak anak tau lupa tau...

Dia pun paham macam nak tidor jer... tak derlah akak tengok dia meragam.. lagipun dia suka tengok orang ramai..

Ni barisan player terpasuk reserve..gila ko kalau main takde reserve... especially akak leee.. rasa leh tahan dalam tu 3 minit jer kot.. penat sey....

Ni lak team akak ngan tema lelaki... team lelaki dapat Johan tau uols.. akak lak... tak mo cakap pikir sendiri.. Tapi satu goal akak dibatalkan.. sebab salah sapa tah akak pun tak berapa reti .. main bedal jer.. heheheh

Masa ni Yat bakal pengantin Baru..so tak leh main nanti kaki tak cantik.. kulit calar.. tu sebab tak mo main.. so dia jaga anak akak yang macam tak yah jaga asyik tidor jer... bunyi wisel pun buat derk jer...

errrrr.. Motif ko Yat jaga laki akak sekali.. Akak suruh tengok anak akak bukan laki akak kan.. Laki akak dah besor tak yah jaga... macam sesuatu lak kan.. hhehehe gurau jer.. Laki Yat lagi hensem dan chub....tai still nampak cam ada sesuawatu kah.. huhuhuhu.hahahahah..