15 June 2008

PAPA..HAPPY FATHER'S DAY

Hai semua.. Hari ini ali nak kenalkan Papa Ali... Papa Ali seorang yang penyayang walau apa pun yang Ali buat papa tetap menyokong Ali.. Tak pernah marah dan pukul Ali.. walaupun Ali sekarang ni memang tengah nakal macam segala-gala serba tak kena Papa tetap melayan Ali tak kira betapa penat pun Papa walaupun pulang dari kerja.


Setiap malam Ali akak bangun tidor nak susu pukul 2 atau 3 pagi pun papa tetap bangun nak bancuhkan susu Ali... Ali tak pernah berterima kasih ngan Papa.. kadangkala Ali tendang jer muka Papa sebab lambat suap susu... Yang penting Ali kenyang.. tapi Papa tak pernah bersungut.. Papa senyum jer suapkan susu Ali..



Kadang-kadang Papa tengah syok tidor Ali pergi gerak papa sebab nak bermain-main ngan Papa.. Papa tetap layan Ali walaupun mata Papa merah... Papa selalu beli toys Ali yang mahal-mahal supaya Ali seronok bermain dan belajar.. tapi Ali selalu main sekejap jer.. Lepas tu ali buat tak layan jer ngan Toys tu...

Pernah satu hari sebab Papa penat sangat dukung Ali yang tak henti-henti menangis sampai dua-dua sekali tidor.. Ali beruntung dapat tidor atas badan papa walaupun Papa terpaksa tidor Papa...


Sempena Hari Papa sedunia.. Ali ingin mengucapkan selamat Hari Bapa.. semoga panjang umur doakan kejayaan Ali.. Ali akak jaga Papa selamanya... You're the best Papa in the world...

12 June 2008

NOT SO GIMRAMA-BELARINA

Maklumlah sekarang ni sukan Olimpik Beijing kan nak mula.. apa lagi gigih akak gi training Gimrama-belarina kat pool sini... Memandangkan acara gimrama pakai pelampung getah nih kurang contestant so akak terpaksa berlatih bersungguh-sungguh bagi mandapat pingat emas untuk Malaysia..

Ketika sedang mempraktiskan teknik 3 gelung.. Teknik nih dah banyak orang guna.. Tapi akak ni spesel sikit sebab Gelung akak besar... hehehehe

ni pulak acara 3 serangkai... memang confirm dapat markah lebih ni...

Ni lak teknik 3 keretapi rosak.. memerlukan skil yang tinggi bagi mengapungkan badan dah memang sedia macam pelampung..huhuhuu... See you in next olimpic game kat Beijing nun...tata titi tutu...

LANGKAWI - FAMILY OUTING

Hai uols.. banyak-banyak sorry sebab blog nih dah macam blog berhantu.. bersawang bagai... akak sibuk uols (dibaca malas) .. heheheh.. tapi akak nak juga laa cerita pasal entry akak sekeluarga bershoping bagai di Pulau Lagenda tu... Akak pegi 4 hari 3 malam.. masa tu ada cuti hari Wesak on 19/05/08.. hotel memang banyak dah full booked.. so hari pertama akak tido kat Grand Continental dan hari seterusnya akak joint adik lelaki akak tido kat Twin Peak Resort... Meriah uols sebab rasanya kat Twin Peak Resort tu tak ada orang duduk pun during week days.. mrasa buat Resort tu macam Atuk nenek kitorang nyer...

Sebelum bertolak Mama akak dah siap masak seperiuk nasik lemak untuk anak2 dia breakfast.. flight kul 2.00 nanti tak ada lah lapar sangat.. KL ngan Langkawi dalam sejam saja uols.. boleh lunch kat Langkawi lah jawabnyer..


L to R: adik Lelaki akak, Adik pompuan akak pegang Farish, dan Adik Ipar akak Pegang Acap... having 2nd or 3rd trip Breakfast..heheheh


Ni akak tak tau apa masalah dia.. nak kata I'm happy coz I'm lost weight or.. Kawasan ini adik nyer... huhuhu

The Three Stooges with baby.. Eralli pelik why masing2 nak posing chantekkkkk...

Akak ngan Abg akak.. perhatikan perut Ady... chabuttttt....Masa nih kat sebelah hotel grand continental.. saje nak check price kat Supermarket kat situ.. Tak da lah murah mana pun.. esok baru start shopping

Ali the happiest child..maklumlah kemana-mana papa asyik dukung.. Err Mama wat aper yek....?

Ni masa kat track masa atas gunung.. yerlah naik cable car kat Gunung Mat Cincang.. pastu kena turun lebih kurang 300 anak tangga.. curam lak tu sebab nak tengok view langkawi katanyer.. akak taubat tak nak gi dah.. penat tau akak nak panjat balik.... Larat tau adik ipar akak yang pompuan tu dukung anak dia turun naik tangga.. akak serah pada Ady jer...



Ni adik akak bergmabar ngan helang... takut jer helang tu nak patuk dia.. Ala helang jinak boleh laaaaa...



Rutin keje Ady setiap hari ... check diapers Ali... Ady nih pantang kalau anak dia kencing ker berak ker.. cepat-cepat nak salin.... Farish lak sibuk tengok ... geram kot nak terkam Ali



Ni pulak masa kat Twin Peaks resort.. Bilik akak ngan family betul2 depan swimming pool.. yang best nyer swimming pool dia panas sebab dia pasang heater..kalau mandi malam2 pun tak der hal...so mamanjang jer asyik berendam

Ni masa nak naik Cable car...

Smile...papap ngan Ali Ayah ngan Farish kat Lookout view kat atas Gunung Mat Cincang.. betul kot.. ala kat atas cable car.. pastu kena turun 300 anak tangga...


One Happy family.. Ali tak mo tgk camera