13 August 2008

IPD MANJUNG HANDOVER

Hari yang ditunggu-tunggu pun dah tiba... hari ini we all bangun punyalah terlambat.. event tu start pukul 9.00 tapi akak pukul 8.00 baru bangun.. so apa lagi bersiap macam lipas kudung.. tak sempat breakfast terus siap2 baju pun tak yah iron.. masa pakai tu pulak ala2 sendat gituw.. opsss mesti they all buat baju akak terkecil... (tak ngaku akak dah besar kannn..alwaysss tau...)

Err dengar citer ada yang tak sempat mandi kannn.. hehehe tu lah saper suruh tidor lambat..feeling nak gi swimming memalam laaa.. kan akak dan cakap..

Ramai abang-abang pulis.... tak ada yang taste u ols.. semua dah macam pangkat ayahanda...heheh

Ni lak masa signing ceremony... siapa yang tengah2 tu yek.. macam ayu jek ngan baju sendat gitew...

Opsss... masih posing ayu lagi.. hehehehe yang kat belakang tu wanie ngan Eita... sembang apa yek .. ngumpat akak ler tuuu...

Naper dalam gambar ni akak nampak besar sekali.. mesti posing tak betul tu... sib baik akak diri sebelah Senior Manager PCD4 ala2 giant dia kan...

Tamat lah acara penyerahan hari ini.. Fuhh.. naper akak tengok muka saksi yang tengah tu macam kekwat jer yek....

06 August 2008

BBQ @ TELUK BATIK.. YIPPIE...

Haaa.. ini lah aktiviti rahsia yang we all buat tanpa pengetahuan HR dan our senior manager dan boleh dikatakan rahsia dari semua orang kecuali department akak jer.. tu yang dengar citer HR person agak bengang sebab we all tak tidor kat Orient Star.. malas lahhh.. nanti kat lobby lift nampak depa.. kat cafe nampak depa... bosan laaa... jom tengok gambar we all kayy...ni kalau boss akak tau mau terasa dia kannn..

Masing2 tunjuk skill nak hidup kan api.. akak suruh dema tiup jer tak mau....buat acara tiup beramai-ramai

Tepi sikit Raja nak try lak.. jangan main-main tau daulat kang... biar Raja buat sorang.. yang lain tengok jer tau....

Akak seperti biasa.. akak kan makhluk yang lemah.. so akak boleh feeling-feeling posing tepi pantai jer...

Kan akak dah cakap..yang pompuan pegi posing jer.. yag lelaki pi hidupkan api... bila nak start makan nih

Haaa.. kan dah masak.. ayam ada.. kambing ada.. kentang ada... kat bara api tu kulit durian pun ada..

Isk budak nih.. orang suruh buat kerja dia sibuk nak berposing gak.....sorang panjang sorang pendek..opssss larikkkkk (Jai n Eita)

Acara membuka durian.. Konttraktor hantar durian.. sukalah Eita makan durian kan

Acara merenjit tepung tawar oleh wanie.... dia memang suka bab tepung tawar nih.. dalam hati dah sebut kambing yang tu yang ni yang sana aku punya.. hahahahaha

Akak pulak tolong jaga ayam.. takut terbang.. mana ada akak makan banyak.. pinggan akak kosong tau.. tak tau lah kemana semua kepak2 ayam tu pergi...

Ni tukang kipas/bakar kami import dari bangladesh kat Taiping.. kali ini akak betul2 lari seratus meter dengan lajunyer.. chabuttttt sorry yer lias.. lain kali kita wat BBQ lagi yek...

PENYERAHAN IPD MANJUNG PART 1

Haluuu.. sorry uols lama akak tak hupdet.. cerita tu ada tapi rasa lam ya lam alif (malas) ehhh betul ker akak eja dalam jawi.. huhuhu kalau tak betul tu betulkan sendiri yek...kali ini akak nak publish gambar benbanyak la.. malas nak tulis penpanjang..secara ringkasnya projek IPD manjung ada lah projek pertama department akak yang siap untuk diserahkan kepada PDRM.. acara ringkas jer.. tapi yang bestnyer satu team PCD1 pergi bersama-sama meraikan acara ini.. yang paling best macam-macam xtvt yang akak buat ngan team akak.. sampai hotel pun lain dengan boss semua sebab nak cover line ler tu..boss akak kasi tidor kat irient star. we all semua lepak kat Marina Cove... lagi selesa sebab apartment dan tepi pantai lagiiii... enjoy lepak2 ngan depa.. selalu kat opis macam formal jer tapi kalau kat luar opis rasa maca family lak...

Ini akak nak show gambar masa hari second day kat Lumut.. masa sibuk kemas2 barang.. boleh pulak polis tu kata tak der orang nak tolong sebab masing2 sibuk meeting.. cissss...semalam masa polis ajak karoke ada lah pulak Opsssss heheheheh.. semalam sampai kul 2.30 pagi bertahan mata tau...

Haaa ini lah pandangan hadapan IPD Manjung yang nak diserahkan kepada Polis.. bangga jugak sebab berjaya menyiapkan bangunan ini on time dan projek sulung yang siap dengan balai polis dan kuarters.. Syabas Umar.....

Ni pulak replica kawasan IPD Manjung.. besar tak?.. akak feeling2 berkawat sambil nyanyi lagu Gerak-gerak khas.. hehehehhe

Masa ini sibuk akak merayau kat kawasan IPD manjung... akak nak bergambar kat dalam kotak kawad cam and lokap tapi berkunci lak.. tak per esok cuba lagi...kali ini akak test tuang minyak dulu laaa...

Bergambar ngan banner yang telah berjaya digantung oleh kami semua.. satu pencapaian yang besar...actually akak cuma tolong tengok senget ke tidak jer.. hehehe

Ni lak gambar untuk geng bas sekolah.. siap Senior Manager pun pun sporting bergambar.. macam laa penat sangat kannnn.. tapi kan memang penat tau nak gantung banner tu.. susun kerusi lagi.. teringat zaman sekolah dulu susun kerusi kat dewan untuk perhimpunan waktu jumaat.. Ciss mana lah polis2 yang muda belia nih .. tak datang tolong punn

Ni tak de kerja lain.. asyik nak pecah rumah jer.. kat stor senjata pun sempat tak sedar ker kome tu kat Balai Polis nih...

Sijil penyerahan ada kat dalam nih tau

Haaaa. saper kata akak tak susun kerusi.. nampak siap bukak kan dari plastik lagi tau.. sungguh penat fuh...

Kan dah siap susun.. malam nih ada cleaner nak mop lantai.. rehat sekejap yer.. pukul berapa lah nak balik nih.. nak balik swimming and main beach volley lagi nih.. dah lama tak sexcercise nih...

Heeee.. akak balik dulu naaaa.. jap lagi ada xtvt lain.. so much xtvt so limited time... esok harinya... petang ni kita enjoyyyyy...