19 December 2009

BIRTHDAY ALLI EVENT

Baru habis event birthday Alli.. ramai jugak yang show up.. thank kepada kawan2 semua.. tapi pack sangat sebab management kat Komplek kejiranan putrajaya book dewan tuk kelas tendang2tumbuk2 lepas tu... kalau tidak leh extend masa lagi.. sorry kalau ada yang tak dapat berbual mesra lama2 coz ramai jemputan dari ex-sekolah menegah ex-ITM dungun dan staff BLT..

Later2 upload gambar yek sebab akak memang tak ada masa nak mengambil gambar.. harap kan camera mahal dari Edan dan Yat sahaja.. later-later kalau akak dapat copy dari mereka akak upload yek..

Nak tidor awal hari ini.. present Alli nak bukak besok lah.. stay tune..

15 December 2009

HAPPY BIRTHDAY ALLI

Sekejap jer orang kata yek.. Hari nih genap dua tahun usia Alli.. lepas tu tak lama lagi masuk sekolah tadika.. lepas tu nak masuk sekolah rendah.. lepas tu nak masuk sekolah menengah.. lepas tu nak masuk university. lepas tu nak kawin.. step by step ok...

Hari ini Addy pesan ngan akak jangan marah dia.. sebab hari nih birthday dia.. biar dia tak tahu hari ini birthday dia pun ..tapi kalau boleh biar hari ini dia rasa happy jer.. Ermm lagi mua lah dia yek.. sure dia heran kenapa hari ini benda yang dia tak boleh buat selalu orang bagi pulak...

Tapi yang pasti hari ini mama tak boleh rebut channel TV dari Alli.. bermaharajalela lah dia ngan Cartoon dia..takper.. esok mama nyer TV lak.. hari ini tengok lah puas-puas yek...

P/S: Papa dah warning lagi sekali.. jangan usik Alli.. jangan marah Alli.. mama nak merajuk lah.. masa birthday mama tak leh buat suka hati pun..

13 December 2009

AKTIVITI MINGGU

Adohaiii..badan akak rasa penat sangat...aci tak kalau akak cuti esok..gud news telinga akak tak pekak dah..so akak kena datang keje esok (bad news)..

Hari ini penuh dengan aktiviti kekeluargaan.. start awal pagi akak dah check cafe world akak apa makanan yang dah siap nak serve..

tepat pukul 12 tgh hari Addy ajak gi nilai 3..ntah benda dia nak cari kat sana..akak macam tak tahu nak buat apa kat sana..dah lah panas giler..Addy siap bawak bekal air dalam cooler bag..takut haus masa berjalan kat sana..tapi dia dah drive akak ikut sajer..seperti biasa akak rasa macam menyampah kat sana..balik2 jual langsir, carpet, barang khawin..ingat nak cari toys tuk goodies bag sebagai cenderamata.. tapi harga dia melampau mahal dari KL..kalau benda tu kat KL akak leh dapat 3 ringgit kat sana 5.90..berapa banyak dia mark up...

alih2 akak nampak dia lelong tilam kekabu kecik tu..sign punya lah besar rupa2 nya tuk yang sible sajer..yang queen size dia bagi 35..amik jer lah nak letak kat rumah mak..leh buat tempat lepak budak2 bermain..

Balik terus singgah umah mak kat sungai buloh..amik souvinier dari phuket..Fridge magnet jek.. buat kecah rumah mak lebih kurang..pastu makan sikit...balik semula ke ampang...

pastu sampai le akak ker facebook layan cafe world..skideng blog eileen yang baru launch..heheh..

ok lah malas akak nak upload gambar..semua gambar pakai henp0n sebab baru tadi adik akak pulangkan kamera..daaa

12 December 2009

I'M ADDICTED

Nanti akak citer apa yang akak addicted tu yek..

1. Nak keluar dari rumah: Kena set time
2. Nak makan kena set time gak
3.Nak mandi nak kena tunggu gak..

Everytime Addy ajak makan kat luar..jap2 lagi 38 minit...
Evrytime Addy ajak jalan..jap2 lagi 12 minit..

Kenapa tak ada angka genap yek..sebab nya makanan akak masak kat Cafe Word siap masak time tu..kang kalau tak serve kat customer busuk lah..hahahah siapa yang tak tahu atau blur2 itu adalah satu game dalam facebook yang telah diperkenalkan oleh En Edan ..abih akak addicted..

P/S: time akak terbangun pukul 5.30 pagi hari nih sebab akak teringat ada ayam akak masak kul 3.00pagi..kalau tak serve sure busuk...hehehhe..sampai camtu penangan game tu kan

11 December 2009

ANTARA DUA DAN KENAPA KENA ADA DUA

Selamat hari Jumaat uols...akak menghadirkan diri bersiaran dari rumah..Opss akak bukan kerja kat wilayah ker? tapi kenapa akak cuti..adalah ini semua disebabkan oleh yang kedua nih..

Ada sebab kenapa tuhan bagi kebanyakan benda sepasang.. satu membantu B membuat kerja lain.. dan satu lagi membantu A buat kerja lain...kalau rumah tangga tak leh tinggal dua bini dalam satu rumah kang jadi haru biru lak...

Contohnya lah..antara tangan kanan dan tangan kiri mana satu uols suka...kalau pilih tangan kanan so tangan mana nak korek hidung, basuh XXX.. dan kerja jadi lebih susah lah.. dah tinggal satu tangan jer...tapi akak still suka tangan kanan akak sebab akak boleh makan2..menulis..tapi kalau ada dua tangan lagi syukur..

antara mata..mata kanan ke mata kiri yang penting.. kalau ada satu mata sure tak seimbang lak jalan kan...

nasib baik mulut akak ada satu.. sebab kalau dua mulut sure lagi double badan akak nih.. maklumlah perut akak selalu bagi warning dah full tank tapi mulut akak ni selalu tak mahu bekerjasama sebab mulut rasa sedap rasa lagi..

Macam mana ngan telinga lak..? kalau ada telinga kanan ngan telinga kiri ?..hrmm kalau ada dua telinga lagi bagus sebab kalau orang bercakap boleh masuk telinga kanan keluar telinga kiri.. hahaha tak lah tersangkut kat otak...

hahah apa kes akak citer macam nih.. sebab nyer hari nih akak dapat MC sebab telinga kanan akak sakit.. akak tak leh tidur walau seminit asyik teringat doktor telinga jer.bukan angau kat doktor tu tau .... serius uols.. pastu pagi2 akak dah suruh Addy standby gi clinik.. rasa malam tadi nak kasi buang satu telinga tu.. rupa-rupanya telinga tengah akak mengalami jangkitan kuman dan menyebabkan gegendang telinga akak bengkak. tu yang akak pekak semacam kat telinga kanan.. doktor kata 4 hari lagi ok lah..

So kawan2 akak.. kalau nak bercakap ngan akak, cakap dari arah kiri yek.. kalau dari arah kanan akak jadi pekak badak...

P/S: tapi kalau ada bini dua best ke Addy? opsss

10 December 2009

SELAMAT HARI JADI ADIK

Happy besday to you..happy besday to youuuu..happy besday to Yanty..Happy besday to youuuuuuu..yer uols.. tibalah hari bahagia yang ke berapa?heheheh..dah tua dah kepada adik akak yang pompuan nih...

Selamat panjang umur..murah rezeki dah bonus yang besar.... saper nak jadi adik ipar akak sila isi borang yek..masih kosong lagi..opss...nak hadiah.. jap akak tanya Alli..akak ikut jer apa Alli nak beli tuk Tanty kesayangan dia... Owh Alli kata nak bagi Tanty baloon.... hehehehe..boleh..sepuluh pun akak boleh kasi....

Alli pesan gak..5 hari lagi besday Alli..Tanty kena standby hadiah besar yek...


09 December 2009

DID YOU VISIT TO YOUR DENTIST RECENTLY?

Aiyoo ada yang sampai 4 tahun tak pegi visit dentist tau...akak memang paling kurang 2 kali..last year akak visit 4 kali..tapi this year cuma sekali..tapi hujung tahun nih akak nak pergi lagi sekali..nak bawak MR ADDY yang penakut tu...

Siti Hajar take turn first...Hanita malu nak bergambar
we all buat appointment lunch hour jer...sib baik tak ada orang kat clinic kat Presint 8 nih..doktor perempuan nih sangatlah ramah..sampai akak nak bercakap balik tak boleh sebab tools dia dalam mulut akak..matilah akak bercakap guna bahasa isyarat..
Akak maintain steady sebab akak memangg biasa tahan sakit nih..semua buat scalling dan polishing jer..akak tak banyak problem gigi nih...tapi ntah naper akak suka feeling after visit to dentist nih
Dengan kaki bersilang sungguh santai...macam pegi vacation lak yek..kat sini murah jer..doktor pun ok..tapi kena wat appointment dulu yek..takut menunggu lama lak
Taraaaaa..Inilah gigi tua akak...nak kena wat whitening lah pulak lepas nih..sekian terima kasih..

08 December 2009

SEHARI SEBELUM AIDILADHA

Gigih akak bekerja kann..semua orang dah balik kampung akak still kat opis...bos akak pun tadak... tiba2 Edan turun..bosan lah tu lepak kat tingkat 3...kat tingkat satu pun tak ada orang nih...so mula lah buat perangai giler dia...

Tgh cari idea nak buat watak apa...hehehe..pastu nak conteng apa2 kat meja akak nih
Tadaaa..jadilah raja spastik..ngan cermin mata akak..pastu seluar sampai ke dada.. pastu pakai sandal jer..dok buat lawak kat Level 1 nih..
Tapi kan kat Level 1 tak ada orang..kosong jer..so akak gelak sorang2 lah.. sib baik COO kasi balik kul 2.30 ptg..kalau tidak sangap lah akak kat opis nih...disebabkan akak rajin tak leh naik pangkat ke bos..hheheheeh..

06 December 2009

FRIDGE MAGNET

Ntah sejak bila agaknye akak kumpul fridge magnet (FM) nih.. tapi akak rasa benda nih lah selalu akak simpan lama selain dari apa2 souvinier akak beli atau dapat dari oversea..or mana2 tempat .. agaknyer dia dok melekat kat situ ..tu yang tak hilang2..tapi akak perasan sejak Alli dah pandai memanjat nih.. abih dia buat main..akak kutip... dia main lagi...macam2 dia nyer perangai...

adik akak yang berada di Phuket...sila bawak souvinier yek..dah lah pinjam beg dan kamera free... nak yang cantik dan mahal...

Citer pasal FM nih akak ada new collection
Kawan akak katernyer travel europe... wah2 best giler...perbelanjaan di tanggung bos yek?... dia bagi akak FM dari Amsterdan dan Switzeland.. bertuah akak..tak dapat pegi ..dapat barang dari sana pun kira oke apa...

so sekarang kedudukan FM tu di sebelah Australia nyer FM yek..itupun kalau Alli tak gatal2 ubah...haippppp..mama pukul kang

27 November 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Kepada kawan2 semua walau dimana anda berada..Akak ingin mengucapkan selamat Hari Raya Aidiladha..walaupun akak terpaksa menempuh perjalanan yang jem dari KL ke Taiping tapi akak tak kisah sebab akak syok membuta kat seat belakang...abg driver akak yang sabar memandu..tapi kenapa akak yang rasa letih sangat..Opss lemang, ketupat dan rendang menjerit2 memanggil akak di dapur..akak makan dulu yek..nanti2 lah akak amik gambar orang korban lembu kalau akak rajin nak menjenguk..sekarang nih akak selesa berbaring depan TV..daa..

26 November 2009

AKHIRNYA...

setelah dua minggu..hari Jumaat pun muncul lagi..kali nih akak dah buat persediaan dah... dah booking awal dah.. berangkat ngan anak dara opis akak..hehehhe mari berkaraoke di Green Box at Jusco cheras..hohoho
Tanpa membuang masa...pulun lagu ziana zain..key tak sampai pun tak per..janji jerit..
Gigih Hajar menyanyi walaupun pakai baju kebaya macam orang nak gi nikah.. maklumlah hari Jumaat kan.. tapi opis akak kalau hari Jumaat adalah dress down day.. maknanya boleh pakai pakaian casual.. T-Shirt berkolar..tapi tak leh pakai jeans dan mini skirt..hormatlah hari Jumaat kan...
Sudahnya..banyak gelak dari nyanyi...banyak giler lagu yang tak sampai nak nyanyi...lain kali memang kena gi melawat neway puchong pulak lah.. lagi luas bilik dia...

25 November 2009

JALAN-JALAN CARI MAKAN LAGI...

Gigih tau we all dah gian nak berkaraoke.. sampai ker Jusco Cheras..tapi since tak buat booking so bilik dah penuh..cisss...tak tersampai hajat..maklumlah hari Jumaat kan rehat panjang.. so tak nak bazir kan masa...next week kena booking nih.. we all melantak tak hengat kat sana gak...
Apa ntah nama kedai nih..lupa lak..tapi dia kongsi ngan laksa shack.. tengok menu baru teringat dah lama tak makan daging salai masak lemak cili api..pergh banyak giler..dia bagi satu kuali kecik...
Masa order perut tengah lapar.. so macam2 lah nak tambah...tak hengat pasal diet dah...
Kan..nampak gambar.. lagi2 kalau pegi ngan dua orang adik opis akak nih..dorang boleh lah badan selim sangat..kena tiup angin pun melayang...tak sabar dah nih..

So today akak off diet...finish..full stop..hahahahah

24 November 2009

ASHRAF CONCERT

Seronok jugak akak dapat tengok budak2 perfome tuk sekolah dema hujung2 tahun nih..banyak yang sibuk sekarang nih sebab dah hujung tahun..majlis graduation budak-budak tadika kan..sure kawan2 akak banyak yang ada anak nak masuk sek rendah tahun depan.. anak saudara akak lak baru 4 tahun masa school concert nih..

semua benda ikut step..kira sampai kat hujung dewan leh dengar dia nyer step count..
bersemangat sungguh dorang nih perform..nampak begitu ikhlas dan suci tul...
dah macam yang berhormat pun akak tgk masa nih..siap dengan gaya berpidato lagi..
bila lah akak nak tgk Alli punya majlis macam nih yek..sure dia happy dapat berkawan dengan rakan sebaya.. akak ingat tahun depan macam akak nak enroll dia masuk tadika lah..macam best jer...akak dulu tak merasa macam nih pun..dulu tak banyak tadika swasta cuma tadika kerajaan jer..so tak ada lah happening macam nih...tak sabarnya....

23 November 2009

MUSIM APPRAISAL

Adehh..nak naik capang telinga akak nak spy mender lah dorang diskus yek..siap bisik-bisik.. duk rapat2..hrm...
Akak nih kan mak hayam yang sangat busy body..dari belakang tak berjaya..nak kena susun strategy nih...
Heheheh..rupanya sedang memberi markah evaluation staff pada tahun 2009..hehehhe..ader bonus ker..harap2 dapatlah bonus banyak sikit...
Bagaimana dengan anda punya appraisal tahun nih..kena tingkat kan usaha or kena tinggalkan opis segera..pilih mana satu..hehhee..(bos i nak naik pangkat leh?)...heheheheh

22 November 2009

AMPUN...

Sorrylah kengkawan..akak terlalu sibuk ngan rumah baru (fb) sampai lupa ngan rumah lama nih.. bersawang dah dia.. by the way Alli dah laaama keluar spital..sajer jer tau..nak suruh mama dan papa dia dok rilek kat sana..dia nama jer macam tak sihat.. tapi lasak dia seperti biasa...
Thanks Papa sebab rajin jaga Alli..mama kan kengkadang sampai tak larat nak makan dan tidor..jelan2 kat ampang point..kalau alli tak bertambat ngan drip water..memang mama angkut sekali.. yang tak tahan siap leh order Yellow Cab pizza hantar ke bilik tu...

Budak kecik nih tak habis2 layan Upin dan Upin..mama nak chatting ngan kengkawan pun susah.. dah lah TV kat bilik nih dia conquer gak tgk kartun..biarkan sajer laaa..

So yo Mama friends..alli dah sihat...so mama akan mengganas balik di dalam blog nih.. tapi sorry lah yek posting mama kali nih memang back dated dan dah basi punn..tapi why not...kan..
Sorry yek kengkawan..sebab lama benar tak update..

05 November 2009

ADMITION PROCESS

Hari selasa akak balik kerja, Addy kata baby sitter dia bagitau Alli tak mo makan apa pun...susu pun tak nak dan cirit birit dah 4 kali waktu siang tu...dah lah malam sebelum tu dia memang tak mo minum susu dan makan apa2 pun... cirit birit pun sama..pagi tu Addy hantar dia ke klinik kanak2 kat area Ampang dan doctor cuma bagi ubat sakit perut jer.. so malam tu akak bagi dia minum dia muntah..bagi dia makan dia muntah.. sebelum tidur suapkan ribena pun dia muntah.. so pergi lagi ke klinik biasa..

Doktor Azizah check dan kata kena admit ke hospital so akak cakap suruh buat surat ke Ampang Puteri teruslah sebab Alli memang dah ada rekod kat situ..so dalam pukul 11.00 malam akak pergi lah ke emergency Unit dan kena admitted.. akak request bilik single room so tak ada lah crowded sangat..sib baik ada bilik single lagi malam tu..

Masa nih kat waiting room..nak preparation nak masuk kan air sebab dia dah tak minum apa2 pun dan asyik muntah..puas pujuk dia dok atas katil sebab dia macam dah agak dah nak kena jab..hehehe dia still remember lagi masa dia kena fit dulu kan..So after dia dah baring nurse tu nak bedung dia supaya dia tak meronta

susah nak masukkan jarum kat tangan dia..dia dah makin kuat meronta..kat bahagian kiri amik darah dan kat tangan kanan nak masuk kan air..melalak punyalah kuat..sampai tertidur dia..dalam 30 minit bilik kat tingkat 6 dah siap..

Letih sangat menangis dan lembik tak makan apa2 dua hari terus dia tertidur tak sedar dah...sian lak tengok masa nih

adeh akak nak dukung jalan sendiri tapi nurse tu kata procedure dia kena tolak pakai wheel chair.. ni kali kedua akak naik wheel chair..akak suruh Addy jer yang naik tapi dia tak mo sambil gelak2 kan akak pastu amik gambar...

dah lewat malam nih.. pukul 1 pagi dah...alamatnya bermalam kat hospital lah akak malam nih...so esok tak yah kerja.. penat tau...nasib baik masa nih kat emergency unit tak ramai orang..kalau tidak lagi lama lah tunggu...

04 November 2009

AT AMPANG PUTERI MED CENTRE

My dear Eralli is admitted again for the second time at Ampang Puteri Medical Centre for further observation by Doctor. His condition much stable than yesterday.He can sleep well with the drip attached to his hand. No worries my friends this is a normal procedure to determine what goes wrong to my litle prince. Uncle Edan Alli dont want teddy bear..Alli want beskal..heheh my current address now is 645 Paed Unit, Ampang Puteri Med Centre...

29 October 2009

ALAHAI COMELNYA

Alahai comelnya budak tu pakai skirt dan wings..macam angel lak akak tgk..so cute...
siap menari-nari sambil pusing....sukernyer dia...alahaiiii..cute sungguh

Laa Alli rupanya..sib baik la dia boy..kalau girl dah lama akak beli costume macam tu tuk dia..ni dia pinjam kak Lisa nyer...suker betul dia pakai costume tu...tak per nanti Mama bagi adik girl lak yek buat kawan..heheheh

28 October 2009

SIAPAKAH JEJAKA IDAMAN MALAYA..

Cuba teka siapakah dia jejaka idaman malaya kali nih... hehehe kalau betul akak bagi hadiah gula2 dua puluh sen...heheh clue dia "adik bongsu"..dia nih sejak lepas hari raya dulu akak nampak gigih tuk meluruskan rambut dia.. tapi kenapa akak tengok macam tak kena jer..akak tanya buat kat mana dia tak mo bagi tau....

Dah dapat teka?....okeylah akak bagi hint sikit dia kerja kat HRA..hehehe adik manis nih memang selalu bergurau ngan semua orang..baik budi pekerti...hormat orang tua..sesuai dibuat adik angkat..menantu tak leh lagi sebab anak2 yang baca blog akak nih paling besar pun belum sekolah menengah kann..heheh

Jeng-jeng..ni lah dia...kenapa lah Abul ko buat rambut fesyen tu...meh la hujung minggu nih pergi saloon yang biasa akak pergi ..jangan pergi ke saloon main hentam jer...

Abul berbangga dengan fesyen rambut dia tu...dia kata janji tunang dia suker...hehehe okey lah Abul..meh akak selit bunga kat telinga ko..

PESANAN BUAT ALLI

Masa akak buat posting nih akak baru marah Alli...Papa dia dah tak larat nak marah (tak sampai hati) tapi seorang kena jadi garang sebab kalau Alli tak kena marah walaupun buat benda salah nanti Alli akak bertambah melarat..... mamalah kena jadi ibu yang garang...

Alli usik barang papa..barang yang penting lak tu..Alli nih memang pantang kita lepa sikit mulalah dia buat agenda sendiri..dah koyak dokumen tu...sekejap jer Papa tinggalkan document tu kat atas meja makan...tak sampai 2 minit dah hancur...

Buku Alli banyak..toys pun banyak . Kesian juga ngan Alli nih..mama bukan tak sayang Alli.. tapi mama dah cakap berapa kali Alli still tak mo dengar.. benda yang mama tak kasi tu lah yang Alli nak buat..nak buat macam mana lagi...
Semua yang Alli nak Mama dan Papa dah bagi..Mama tak pernah fikir dua kali kalau mainan yang Alli nak..kalau nak yang harga RM500 pun mama still beli lagi.. tapi Alli tak pandai nak hargai..benda tu Alli tak mo main...sekejap jer...pastu dah simpan balik tak berusik...
Kemana-mana pun Mama dan Papa pergi, Alli mama tak pernah lupa..walaupun rasa macam renyah nak bawa budak kecik still mama dan papa gigih bawak juga...Mama tak mo Alli rasa macam ditinggalkan...Mama nak kita gembira bersama sekeluarga..
Tapi mama sedih...Alli terlalu degil..mama tahu budak2 memang degil tapi mama pernah nampak budak kecil yang baya Alli baik sajer...kenapa Alli tak leh jadi macam tu...? Mama harap Alli dapat jadi budak yang baik...rajin sikit belajar kalau Mama tunjuk atau baca buku cerita..
Mama harap selepas Alli besar nanti dan dapat baca luahan hati mama nih..Alli akan lebih menghargai Mama dan Papa...siang malam mama dan papa menjaga Alli bagai menatang minyak yang penuh...Mama dan Papa sanggup bersusah payah menempuh dugaan , pahit getir dan berbagai-bagai lagi yang apabila Alli besar nanti Alli akan faham...Akhir kata be a good son to us...I'm sorry coz I hurt you..

27 October 2009

SELAMAT BERIBADAT

makcik akak dapat penerbangan ke dua ke tanah suci pada minggu lepas... rumah Mak Teh dan Ayah Teh akak nih adalah tempat family belah mak akak lepak kalau balik kampung sejak arwah nenek meninggal ...sebelum berangkat Mak Teh dan Ayah Teh buat sedikit tahlil untuk mereka yang telah meninggalkan kita dan memohon semoga meraka selamat pergi dan selamat kembali..
Adik lelaki akak nih duk dekat jer ngan meja makan..orang suruh sambut tetamu
Sebelum orang lain datang..budak2 nih buat macam playground lak..berlari2 tak hengat dunia...pening kepala akak..tak leh duk diam..berebut kan bola lah..
mula-mulanya ingat tak ramai yang datang sebab cuaca pun hujan lebat..tapi alhamdulillah ramai lak yang datang...penuh ruang sampai kedapur...ayah Teh akak kan pengetua kat sekolah temerloh..ramai lah yang datang menghantar
Kat hall depan semua kaum lelaki.. kat bahagian hall dapur semua kaum wanita..akak kat bahagian makanan kat porch kereta..tak tahan weh tgk sayur labu dan sayur kerabu...
sempat posing 3 beranak nih..Alli tersangat jeles..tak leh tgk mama nak bergambar ngan Papa..ada jer terselit dia tu..
Makteh akak yang bertudung cokelat..dan adik beradik yang lain...
Alli dan akak..Alli nih memang tak suka bergambar..tapi kalau kita nak bergambar ngan papa dia laju jer dia menyelit..
Farish yang tak berapa ngam berdua ngan Alli..maklumlah depa nih sebaya..masing2 jeles .... Farish nih senang nak jaga dia duk setempat jer sebab dia takut ngan orang macam perangai adik lelaki akak masa dia kecik..kat mana tumpah ke kuah kalau tidak ke nasi..

LETS MENGIHIAS JARI ANDA

Lokasi Alamanda...pukul berapa jangan tanya laa..hheeheheh..ada sorang tu nak potong rambut, ada sorang tu nak buat card bank, so akak isi masa lapang buat peadicure lee..

cantik tempat dia..dalam semua kaler pink..akak suke laaa.. kalau lelaki nak buat manicure dan peadicure kat sini kene terima lah tema kaler pink nih yek...
Huhuhuh..kaki ku yang buruk... kejap lagi cantilah..kasi scrub..pastu kasi buang tumit yang dah merekah tu...
ada sorang tu gigih memerhati..nak buat tapi dia takut..apa laaa..akak leh tidor lagi tau kalau kaki dibelai...
Ni belum siap lagi saje nak tayang...lepas dah siap akak rasa tapak kaki akak begitu lembut...kalau salam ngan orang pakai kaki pun tak per sebab kulit tapak kaki lebih lembut dari tapak tangan..heheheheh