04 January 2009

BERLEPAS DAN MENDARAT...

Hai uolsss...akak dah laaaaaama balik tapi jet lag sampai 6 hari bley?..hehehhe.. akak memang nak hupdet blog nih tapi gambar2 semua ada kat my photographer...akak bercuti siap bawak tukang ambik gambar..kelasss tak akak.. tgh berjalan ada org ngambik gambar... tgh shopping org snap gambar...sib baik masa akak pakai two piece kat beach tak ader org nak candit masuk magazine..opssssss...hehehehe kan Aisyah kannnn....

awal pagi akak dah bersiap... tak sabar nak pergi nak bertolak.. kiter nih ada org melayu biar kite tunggu kapal terbang tu.. jangan biar kapal terbang tu tunggu kite.. tu pun kalau kapal terbang tu nak tunggu kite kalau dia pergi terus nangis akak nak pakai bikini tu kat mana uols... kat sini tak sesuwai..huhuhuhu...adik akak tidor umah akak..dia pun takut kapal terbang tu tunggu dia...hehehehe

masa check in luggage pun akak punya phographer tu nak amik gambar jugak...rajin kannn.. masa pegi akak cuma bawak satu beg check in luggage and satu beg hand luggage... ringan jer... adalah selai dua baju.. kat sana nak pinjam baju aisyah..kiter kan sama saiz ..saiz 12 uols..huarg..huarg..huargg...uwaaaaaaaa..... how come Asiyah ko boleh pakai saiz 12.......

Ni gambar adik akak yang tak sabar2 takut kena tinggal ngan kapal terbang..

Akak memang nak naik air-asia.... akak memang plan 6 bulan lepas nak naik Air-Asia pegi melbourne... (tak der duit nak naik MAS sebenarnya kui..kui..kui...) murah uols.. tapi kalau dah nama murah.. naik macam nih lah uols...berebut macam naik bas mini.. pastu tempat duduk jangan nak feeling boleh bergerak banyak tau...kalau penat boleh senget ke kiri sikit..pastu senget ke kanan lak... kalau rasa nak wat cat walk boleh lah berjalan sepanjang Aisle tu dari depan terus kebelakang.. tak ada org nak marah pun... masa nih nak test skill uols nak ber cat walk... lapan jam kannn.. silap2 boleh dapat boyfriend dalam tu... tapi kenapa akak rasa flight akak macam nak gi Hong Kong?????.. majority Cha Ya Nun Alif...

Kalau rasa bosan boleh tgk screen kat depan seat tu.. kira berapa lama lagi nak sampai... tak pun flight tu dah sampai kat area mana semua dia tunjuk...sib baik adik lelaki akak yang duduk kat belakang tu duduk sengsorang..so akak buat taktik.. akak beli in house movie RM28 sajer..pastu akak tgk satu citer jer.. pastu akak cakap ngan dia..nak tukau tempat duduk tak?... kat tempat akak leh tgk movie...so akak dapat duduk sengsorang seat yang dua tu.. opsss seat we all dua jer satu row...so akak boleh buat kuak lentang.. kat seat dia..hehehhe...saper bijak.. bayar 28 ringgit extra dapat dua seat..hehehehhee...akak memang pandai matematik..

Akak bangun tidor masih ada beberapa minit nak touch down... akak rasa waktu melbourne masa tu dah pukul 1.30 pagi kalau kat Malaysia baru pukul 10.30 malam ..delay 3 jam jer dari waktu Malaysia..... pastu akak dengar pilot tu annouce akan tiba di melbourne sebentar lagi...huh legaaa.. pastu dia kata suhu adalah sekitar 13 degree... Whatttt?????.. tu laaa akak kata nak pakai baju bulu2...adik akak kata tak sejuk laa summer mana ada sejuk...akak tak kira...akak nak pakai baju bulu2 gak... sampai jer kat Melbourne International Airport (rasanyer nama dia Tullamarine Airport) tak pasti lak sebab ada dua airport satu domestic satu lagi international.. Aisyah tolong correct yek...akak tengok aisyah dah pakai baju tebal tunggu we all.. naik ketaq lutut akak tahan sejuk... lain kali akak tak mo dengar kata orang tu dahhh..


By the way ni kan blog akak so akak bebas nak letak gambar akak yang cantik2 tau.. kalau uols rasa gambar uolss tak cantik ada dalam blog nih, uols bukak lah blog sendiri tempek sendiri gambar uols yang manja2..ayu2.. gitew..... senang kannn.. so tunggu hupdate akak yang lain.. owh kalau uols tak paham bahasa melayu nak tgk blog dalam bahasa omputeh.. sila lah ke blog adik akak kat sini yek..daaaaa..akak sedang mencari blog kazen akak yg sorang lagi tu... mana dia sembunyi yek....

No comments: