02 February 2009

DIAMONDS ARE FOREVER BUT....

Apa ke hal yer yek.. heheheh actually akak nak citer.. kan besday akak akan menjelang pada 18 Fen nih..so Addy yang memang baik hati ngan akak dah war-war kan nak beli something special tuk akak..maklumlah dah lama akak teringin nak bende tu..apa bende yek?..dia nak beli kan akak diamond ring huhuhu..apa ingat org nak kawin jer dapat diamond ring..heheheh. akak ngan Addy gigih nih pegi melawat Habib Jewelss..Poh Kong..dan kedai yang jual bende-bende tu..dah try pun a few...dah buat short list which design yang akak minat..tapi ada ker aka beli..nan ado pun...tiba-tiba akak berubah fikiran..

sapa yang kenal akak memang dah tau..minat ker akak ngan barang2 kemas tu?.. yang ada pun tak terpakai.. so akak tanya addy boleh tak akak tak mo diamond ring..akak nak bende lain... Addy kata it's your present so up to u laaa.....

So hari sabtu akak ajak Addy gi Low Yat Plaza...kalau gi Low Yat tu dah tau lah apa ke mende yang akak nak...Kat situ banyak jual gadget macam henpon..komputer...dan barang IT yang lain...since akak berkongsi Notebook ngan dia so akak nak yang akak punya sendiri..senang akak nak bloging...so akak pilih NETBOOK over the Diomond Ring...

Kalau akak pakai diomond ring nih akak boleh tgk kat jari jer lahhh...tapi kalau akak ada Netbook nih akak boleh dapat mcm2 info dan akak boleh surf internet tanpa pinjam dia punya.. akak dah survey akak memang nak yang kecik senang nak masuk dalam handbang akak...boleh bawak merata....so ini lah ni lah pilihan akak Lenovo S10... akak tambah external DVD RW so boleh lah tgk Movie... Kelas tak pilihan akak... so no diomond for me...but I'm happy and be a proud owner of Lenovo S10...

Skrin dia besar tapak tangan akak jer....memang sah masuk dalam handbag akak

Akak punya Netbokk side by side dengan Notebook Addy..besar kan Note Book addy

My new Toy.. sapa2 yang biasa dengar..Netbook beza ngan Notebook dari segi saiz dan processor dia.. tapi akak nak guna more to surfing the net jer tapi performance dia pun okey

Spec dia

10 inch screen
2GB Ram (akak upgrade sikit supaya laju)
160 GB Sata Hard Disk Drive
6 cell batery (akak upgrage sebab boleh surf lama sikit..estimate 5 hrs)
tambah external DVD RW nak play movie..

yang lain-lain go google yek...Akak happy..rasa nak sambut besday tiap2 bulan uols...

5 comments:

Fish of Pisces @ 5th_E said...

KAKAKAKKSSS~~~

how much ek?

Yus said...

Murah jer dong....harga dia kalau standard dalam RM1600 sajork..tapi dah upgrade sikit jadilah RM1900...harga mampu milik fifi....

Redmummy said...

thankssss kakkkk

murnie sangat said...

aduyai mcm interested la pulak akak..laju ke klu surf internet?apa nama kedai yg jual ni?nak g low yat lah hiks

Yus said...

Redmummy: Worth to test drive...

murnie sangat:dari segi surf internet bergantung kepada broadband.. tapi dari segi masa kita nak start the computer and shut down memang pantas..kecik2 cili padi uols..kena upgrade RAM lah..banyak kedai kat low yat..go and have a good bargain there..