15 February 2009

FIRST HAIR CUT

Hari ni setelah laaaaaama akak sound Addy yang rambut Ali dah panjang...rasa macam rimas lak tgk dia asyik tolak rambut dia yang agak panjangk at telinga tu...Akak ada nampak satu salon nih yang khas tuk potong rambut kanak2.. cute jer tempat tu ada kerusi bentuk car...tempat tu kat Great eastern Mall...suspend gak sebab first time alli nak potong rambut nih...macam mana kalau dia meronta2..

Tapi suprise kat sini dia duk diam jer tau..sebab ralit tgk TV yang pasang citer cartoon..pastu duduk lak dalam keter mainan...pastu dia kan agak gatal sikit nampak pompuan...salon assistant tu pulak 3 orang pompuan..so apa lagi tunjuklah muka gatal dia...dia tak lah lasak... abih duit akak RM25.oo..adalah sekejap jer pontong rambutu..kat bahagian tepi telinga dan depan sikit..akak pun boleh...tapi addy tak percayakan akak potong rambut anak dia...dia takut nanti jadi macam orang penan....


Mana tak happy Alli..sampai 3 orang amoi yang dok kerumun dia..dia kan ala2 gatal sikit..kalau pompuan yang pegang alamat sengih memanjang laaa..lupa pada mama dia yek...

Ice Cream perasa Hezelnut..sedapppppp...akak makan ice cream nih sambil beri sokongan kepada semua yang sedang berjoging kat Titiwangsa... mesti dema terliur tgk akak makan sedangkan dema dok penat berlari macam hamster...chayoookkkk....

Pastu akak singgah cold storange..addy kata nak pegi Taman Tasik Titiwangsa..so akak nak bawak bekal sikit....nak tahu apa akak beli...hehehe akak beli aiskrim tuk akak tengok orang berjoging...sure depa terliur tgk akak makan aiskrim kannn sedangkan theyall panat2 berlari keliling tasik....heheheh akak suker..akak suker...abis satu bekas aiskrim tu akak makan... tapi serius..aiskrim tu memang sedap... 95% fat free..katanyer lah kan....kalau dia kata 50% fat free pun akak dulik apa..akak suker akak makan jugaaaa... tak sia2 akak beli RM22.00 for kotak kecik tu...


Alli senang hati jer amik mainan yang orang dok jual tu....siap buat test lagiiii... pastu ada satu masa tu dia bargain ngan penjual tu nak mainan lainnn..isk..iskkk

Happy faces from us...cantik tak haircut alli yang baru...heheheh terus tak mo pandang camera dia kannnn....


Owh kepada yang sedang berdiet..happy diet..akak start tomorrow....hehehehehe

1 comment:

Norwanie said...

kak yus...start diet ker? makan aper? :)