21 February 2009

CAMERON HIGHLANDS-HOTEL TITIWANGSA

Adoi.. baru nak rileks dah kena Tag dengan Auto Girl..saper lagi.. adik akak lee.. tapi macam dia tak tahu akak dah laaaaaaaaaaama tak tengok movie sebab Alli mana leh tgk wayang..kang dia menjerit nak keluar kan dah rugi tiket...SO AKAK TAK MO BUAT BLEY???

So hari nih akak berlintas langsung dari tempat yang tidak jauh dari KL...kat KL panas tau uols.. kat sini sejuk jer..dah lah hari hujan petang tadi.... memang syok kalau dapat rilek kan badan....

Akak gamble jer.. tak booking bilik pun...asyik tgk rate kat internet macam dulu pastu dapat hotel ntah apa2..akak nak tidur kat tanah rata laa since brinchang ngan tanah rata tak jauh

Tgh akak jalan2 nak ker tanah rata akak nampak satu hotel baru kat tepi jalan tengah bandar brinchang. Sebelah ngan Iris Hotel..akak ada baca review hotel iris nih tak berapa best... akak kalau travel bukan nak duduk hotel mewah...just nak tidor jer..tapi tak leh yang cikai sangat...takut akak...nanti orang ingat akak nih mak hayamm..tak gituew uols...

So akak nampak satu hotel baru ..masa pegi dulu masih dalam construction sekarang dah siap...hotel dia nama Titiwangsa..bukan kat KL tau..akak masuk la nak tanya rate..dia kata RM120 semalam siap ngan free steamboat dinner for 2 person.. okey kan good bargain..kalau untuk 4 orang baru RM200..so harga murah...kat Brincang lak tu so akak booked satu malam... akak sure barang2 dalam hotel mesti baru..

Kannn dah kata katil king size....masih baru lagi tilam dia..Alli terus melompat naik atas katill dia ni memang pantang tengok katil elok kemas...

Bilik air pun masih baru..tak ada lah berlumut...dan semua in working order...


Shower area mesti siap ngan hot shower.. kalau idak tak mandi lah akak..sejuk tau uols... jap akak nak basuh baju akak yeng kena muntah Alli..suker tau Alli muntak kat Mama..dah lah mama terpaksa beli baju baru..Opssss..heheheh.... sib baik guna air panas nak basuh baju.. Tak pernah2 Alli muntah dalam keter..pening kot... nasib baik akak naik cameron guna jalan simpang pulai..kalau jalan lama sure lembik alli nih..
dalam bilik ada Astro tau.. pastu ada tea making facilities ..so tak ada masalah nak buat air untuk orang yang ada Baby. Kalau dengan Alli ada TV pun tak guna..ayik nak tutup jer... sukar tul dia nih main TV...telephone kat bilik pun kena cabut...

View from bilik akak..kat bawah nih sebenarnya ada parit besar..bunyi macam air terjun jer..rasa seronok lak..macam tidur tepi air terjun..rasa nyaman jer...

Akak jalan dulu yek...macam2 akak nak explore...bye... Opsss akak letak alamat and phone hotel lahhh next time akak tak lah lupa nak tgk reference...tgk jer entry nih.. kalau rasa nak bercuti ngan budget akak suggest hotel nih..restaurant kedai runcit pun ada kat bawah hotel nih....by the way hotel nih tak ada dalam internet lagi...

HOTEL TITIWANGSA
Lot 187 & 188, Jalan Besar,
39100 Brinchang, Cameron Highlands, Pahang
Tel: 05-4901188/490 1186 Fax:05-490 1186

Akak tak dapat comission tau just for my reference.

4 comments:

Jobless Girl said...

Not bad the hotel.

Yus said...

welcome jobless girl.. for me the hotel is worth for money

asliza alias said...

a good deal hotels with good facilities. value for money..
i really enjoy there

Yus said...

hai asliza.. i went there in 2009.. I'm glad the hotel still offer a good deal..:-)