07 February 2009

JJCM - KUEYTIAW DOLI

Sepetang di Taiping...

Akak dah rasa dah puas terbongkang kat umah... akak rasa nak jalan kat Taiping.. Uols tahu kan kat Taiping dah Tesco.. selalunya kat situ lah pot tempat akak berjalan... macamlah kat KL tak ada Tesco kan.. padahal Tesco Ampang tu depaaaaaaan umah akak jer... tapi feel dia lain kalau ada kat Taiping nih.. yerlah selalu asyik shoping kat The Store Taiping...ataupun The Store Kamunting...hah sekarang amik ko ada macam-macam tau...kat sebelah Tesco tu connecting ngan satu lagi mall yang sederhana besar... ala2 macam shop lot dalam satu mall.. macam2 ada kat situ..mostly pakaian dan uols tengok lah sendiri... Mula2 ingat nak lepak starbuck macam selalu ... tapi... uols tahu kan dia support ISRAELLLLL.. so kansel... tak perl ah tak dapat minum hot chocolate dia kita tak mati pun..tapi kalau kita minum Coffee or Chocolate blended dia ramai lak orang Palestine mati kena bom.. so akak pegi tempat lain lahhh.. akak tak mo jadi teman subahat pembunuh....

Addy ajak akak pegi satu restaurant buatan Malaysia...Actually akak dah pernah pegi 3 or 4 years back..seingat akak biasa jer rasa food kat situ...tak ada lah terkenang2 dalam mimpi... akak nih kalau makana tu sedap selalu terbawak dalam mimpi..sama juga kalau benda tu akak betul2 minat tapi tak ada duit nak beli.. malam tu akak mesti ngigau dapat benda tu..pastu kalau dah tiap2 malam ngigau cam mana Addy nak tido...so terpaksalah Addy beli.. kadang2 sajer jer akak ngigau macam kena rasuk hantu sebab nak suruh dia beli benda tu...hehehehhe opssssss....

Alkisahnya kemana akak pegi?.....

Haaa uolsss tengok..betapa ramai orang kat sini....sib baik masa akak masuk ada satu meja bulat kosong.... tak sangka ramai orang kat kedai shop lot nih...

Yes uols... kat sini lee.. keytiaw Doli yang femes kat Taiping nih.. dulu kat gerai jer orang kata.. tapi akak tak pernah gi sana..addy yang citer...sekarang dah up grade sikit..ada aicond lagiiii...pintu masuk automatic bukak sendiri kalau orang masuk... sampai ada tanda amaran yang lebih kurang bunyi macam ini lebih kurang:-

Tolong awasi anak anda daripada duduk di atas meja dan bermain di pintu automatik ini.. jika berlaku kerosakan kami berhak meminta ganti rugi...

Amboi nok...jakun sangat ker budak2 kat Taiping nih.. kat opis akak tu, selalu akak main ngan pintu nih sampai rosak sib baik opis tak mintak ganti rugi kan uols......


Alli sekarang nih memang pantang tengok kalau kiter order air batu..dia pun nak jer..minum sampai banyak pulak tuu...susu tak mo pulak..lain kali akak buat susu dia akak nak letak air batu lah..tgk dia nak minum tak....hehehehehe

Mr Papa yang rajin layan Alli... eh mana makanan akak nih...dah dekat 20 minit tak sampai2 lagi....

Minuman paberet akak..Teh O Ais..kalau kat kedai mamak kat opis akak Teh O suam harga RM1.10.. kalau Teh O Ais RM1.40.. so akak selalu buat mintak air Teh O suan pastu mintak Ais dalam pinggan sebab kata air tu panas sangat... Tadaaaaa harga dia tetap RM1.10 walaupun akak Teh Suam akak dah jadi Ten O ais...pandai tak akak?..heheh

Akak and Addy mintak Kueytiaw speceial..MIL akak mintak kueytiaw biasa...specel nyer ada udang banyak dan telur banyak....

kesimpulannya:-

1. Tempat ramai orang
2. Berhawa Dingin
3. Harga agak mahal RM8.00 special...(Addy tak abis pun sebab banyak sangat letak telur)
4. Service amaaaaaaat lembab (tak berubah dari akak datang 4 tahun lepas)
5. Rasa masakan tak akan bawak sampai mimpi....
6. Tak leh main ngan pintu automatic....

So uols try lah pulak ...ini akak punya review jer....

1 comment:

yantysamsul said...

awal tahun lepas kan koi dah gi tmpt nie mase outsation..kan koi dah ckp tak sedap..aok ni luper kee..?? huh